Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
4. 8. 2012,
22.06

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Milan Đuričić

Sobota, 4. 8. 2012, 22.06

5 let, 5 mesecev

Prvič do točk v prvi ligi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši velenjskega Rudarja so v 4. krogu 1. slovenske nogometne lige izgubili proti Aluminiju z 1:2 (0:1).

Igralci Aluminija se iz Velenja vračajo dobre volje. Ne le da so zabili prva zadetka v prvi ligi, temveč sta ta dva gola Roberta Kureža prinesla tudi prvo prvoligaško zmago klubu iz Kidričevega. S prvimi tremi točkami so se igralci Aluminija odlepili z zadnjega mesta na lestvici.

Uvod tekme ni posebej navdušil gledalcev, saj so ti spremljali precej raztrgano predstavo z veliko napačnimi podajami. Šele v 23. minuti so igralci sprožili prva strela proti golu, poskusila sta Senad Jahić in Ivan Firer. Jahić je od daleč meril naravnost v vratarja, Firerju pa ni uspelo ukaniti Tomaža Murka s petih metrov.

Zatem pa so se napadu resneje posvetili tudi gosti in v 28. in 29. minuti dvakrat ogrozili vrata domačih, v 30. minuti pa so povedli. Marko Kmetec je podal žogo za hrbet domače obrambe, kamor je stekel Robert Kurež in s sedmih metrov zadel za 1:0. To je bil prvi gol Aluminija v prvoligaški konkurenci.

Takoj zatem je sledil nov nalet Rudarja, v 33. minuti sta imela lepo priložnost za izenačenje Denis Klinar in Elvis Bratanović, a je prvi z desetih metrov žogo poslal točno v vratarja, Bratanoviću pa odbite žoge nekoliko s strani ni uspelo potisniti v mrežo. Do konca polčasa je pri domačih še dvakrat od daleč streljal Klinar, vendar nenatančno.

Takoj po začetku drugega polčasa so Velenjčani izenačili. Lovro Šindik je izvedel kot, v kazenskem prostoru pa je bil najvišji Christian Bubalović in z glavo zadel za 1:1. Rudar je sicer na začetku tega dela močno pritisnil, streljala sta še Šindik in Leon Črnčič, a v 56. minuti so imeli novo lepo priložnost gosti. Trije so bili v protinapadu, Kmetec je lepo našel povsem osamljenega Kureža, ki pa žogo ni spravil mimo praktično že premaganega Matjaža Rozmana.

Zato pa je Kurežu uspelo znova zadeti v 63. minuti, ko je iz "mrtvega kota" izkoristil veliko napako domače obrambe. Rudar je nato vse moči usmeril v napad, toda do konca tekme mu ni več uspelo najti vrzeli v gostujoči obrambi, tako da so se prvih prvoligaških točk veselili igralci iz Kidričevega.

Ne spreglejte