Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 6. 2014,
20.02

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

David Villa Fernando Torres Juan Mata

Ponedeljek, 23. 6. 2014, 20.02

7 let, 12 mesecev

Prvaki so se poslovili s častno zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Španije so v tretji tekmi predtekmovanja svetovnega prvenstva (skupina B) v Curitibi premagali Avstralijo s 3:0 (1:0).

Svetovni prvaki Španci so tokrat igrali le za čast, saj je bilo že pred tekmo jasno, da se ne morejo prebiti v drugi del tekmovanja. Legendarni Andres Iniesta si je prislužil 100. reprezentančno tekmo v karieri, pred štirimi leti je prav njegov gol Španiji priboril naslov prvaka. Španski selektor Vicente del Bosque na seznam ekipe ni uvrstil Ikerja Casillasa, Gerarda Piqueja, Xavija Hernandeza in Diega Coste. Zlata španska generacija, ki je bila na vrhu svetovnega nogometa v zadnjih šestih letih, je tako odigrala poslovilno tekmo. Tudi Avstralci so bili brez možnosti za napredovanje iz skupine B, v ekipi zaradi kartona ni bilo vodilnega strelca reprezentance Tima Cahilla.

Posebnega naboja tekma tako ni imela, vsaj v prvem polčasu je bilo priložnosti malo, v 23. minuti je roke avstralskega vratarja prvič ogrel Jordi Alba, a je bil Maty Ryan na mestu. Eno redkih priložnosti je v 36. minuti izkoristil David Villa. Slednji je svoj deveti gol na svetovnih prvenstvih dosegel po podaji Juanfrana z desne strani, ko je bil Ryan ob strelu po tleh brez moči. Akcijo je začel Andres Iniesta, ki je na desni strani našel Juanfrana, Villa pa je tako vpisal še sedmi gol od zadnjih enajstih za izbrano vrsto Španije, ki se je na tokratni tekmi odločila, da se poslovi z zmago.

Villa je v 56. minuti odšel z igrišča, ob menjavi si je prislužil ovacije občinstva. V drugem polčasu so si sicer prvi resnejšo priložnost priigrali Avstralci. V 59. minuti je kot izvajal Oliver Bozanic, žogo je prejel Matthew McKay in jo poslal čez prečko vratarja Pepeja Reine, ki je tokrat zamenjal bolj izkušenega Casillasa. Deset minut kasneje so Španci povišali na 2:0. Med strelce se je vpisal Fernando Torres, ki je izkoristil podajo Inieste. Slednji je pripravil že prvi gol tokrat pa je lepo preigral avstralsko obrambo in pred golom našel Torresa, ki je žogo sprejel z levico, nato pa jo z desnico poslal mimo Ryana za svoj 37. reprezentančni gol. V 82. je končni izid postavil še Juan Mata, ki je izkoristil podajo Cesca Fabregasa in Ryana premagal s strelom med nogami.

Ne spreglejte