Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 8. 2017,
21.56

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,45

3

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Aluminij NK Ankaran NK Celje NK Domžale ND Gorica NK Rudar NK Triglav NK Krško NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor naj gol

Ponedeljek, 21. 8. 2017, 21.56

6 let, 7 mesecev

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 6. krog

Olimpija in Maribor ušla tekmecem, Rudar dosegel blagodejno zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,45

3

marijan pusnik | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Olimpije so v 6. krogu Prve lige Telekom Slovenije v  Dravogradu ugnali Ankaran in s prvega mesta pahnili Mariborčane, ki so pred dvobojem leta s Hapoelom po dramatični končnici odpravili Krško. Domžale so doma remizirale proti Aluminiju, Rudar pa je dosegel blagodejno zmago.

Velenjčani so se vodstva z 1:0 razveselili v uvodni minuti oziroma v 23. sekundi, ko je bil uspešen Leon Črnčič. V 7. minuti so gostitelji zadeli še enkrat. Mrežo je zatresel Milan Tučić. Po uvodnem šoku so Celjani poizkusili ujeti priključek, vendar pa je ostalo le pri željah.

Tik ob koncu prvega polčasa je branilec Dejan Kelhar prejel drugi rumeni karton. V začetku drugega polčasa je enajstmetrovko uspešno realiziral Luka Žinko ter tako prepolovil zaostanek. Obenem je vlil dodatno upanje, a kljub temu nogometašem Celja do konca tekme ni uspelo še enkrat zadeti. Rudar je bil uspešnejši z 2:1.

Ganec rešil Olimpijo na Koroškem

Olimpijo je pred tekmo v Dravogradu doletela slaba novica, saj se je poškodoval njen prvi vratar Nejc Vidmar, ki najverjetneje ne bo mogel igrati čez teden dni na derbiju proti Mariboru v Stožicah.

Issah Abass je v Dravogradu dosegel dva gola. | Foto: Vid Ponikvar Issah Abass je v Dravogradu dosegel dva gola. Foto: Vid Ponikvar

Po polčasu je bil izid 0:0, potem so gostje prišli do vodstva, ko je na začetku drugega dela igre zadel branilec Dino Štiglec. Toda malo za tem je Ankaran izenačil. Ljubljančani, pri katerih je v drugem polčasu prvič zaigral novinec Andres Vombergar, so se mučili, a nato v 76. minuti le prišli do gola in, kot se je izkazalo pozneje, tudi zmage, s katero so spet skočili na vrh lestvice.

Pomembne tri točke jim je prinesel Issah Abass, ki je v sodnikovem dodatku zadel še drugič in s petim prvenstvenim golom sezone postavil končni izid tekme.

Dva gola Alena Ožbolta nista bila dovolj za zmago. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Dva gola Alena Ožbolta nista bila dovolj za zmago. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Domžale dvakrat vodili, a ostali brez zmage

V Domžalah, ki so v četrtek namučile Marseille in rekordni domači obisk na evropskih tekmah (v Stožicah se je zbralo 10.243 gledalcev) kronale z odmevnim remijem (1:1), vlada evropska evforija. Pred četrtkovo povratno tekmo play-offa za ligo Europa v Marseillu so se v Domžalah poslovili od mladega Jana Repasa, ki po tekmi v Franciji odhaja v Caen in tokrat ni nastopil.

Priložnost so tokrat dobili nekateri, ki sicer ne igrajo največ, med njimi tudi mladi napadalec Alen Ožbolt, ki se je izkazal z dvema goloma. Po zadetkih 21-letnika so Domžalčani vodili z 2:0, a so se morali na koncu zadovoljiti z remijem z 2:2.

Rožmanova četa se z mešano zasedbo, v kateri izstopajo številni rezervisti, igra z Aluminijem. Kidričani so na lestvici padli na predzadnje mesto, zato bodo v mesto ob Kamniški Bistrici odpotovali z mislijo, da si povečajo število točk.

Domžalčane v četrtek čaka povratna tekma play-offa za ligo Europa v Marseillu, kjer bodo skušali poskrbeti za čudež in napredovati.



Maribor v soboto do točk po drami

Za Mariborom, ki ga v torek v razprodanem Ljudskem vrtu čaka povratni obračun play-offa za ligo prvakov proti Hapoelu Be'er Shevi - proti Izraelcem je na prvi tekmi izgubil z 1:2 -, je dramatičen večer. Prvaki, ki so nastopili v dokaj spremenjeni zasedbi, so že po desetih minutah doživeli prvi udarec, ko so ostali brez poškodovanega Luke Zahovića. Tokratni kapetan vijoličastih je nerodno padel in si zlomil ključnico, kar pomeni, da bo počival dalj časa. V torek seveda ne bo mogel pomagati Mariboru v lovu na nov evropski podvig.

Luka Zahović bo zaradi poškodbe počival mesec in pol. | Foto: Vid Ponikvar Luka Zahović bo zaradi poškodbe počival mesec in pol. Foto: Vid Ponikvar

Prvaki so potem dvakrat vodili, a so gostje, ki jih vodi nekdanji legendarni nogometaš Maribora Stipe Balajić, obakrat izenačili. Drugič v 81. minuti, ko je najboljši strelec prvenstva Miljan Škrbić dosegel še sedmi gol v tej sezoni. Ko je že kazalo, da bodo Mariborčani ob najboljšem strelcu iz prejšnje sezone ostali še brez zmage, jih je v 96. minuti - potem ko se je sodnikov dodatek petih minut že iztekel - po kotu s tretjim golom sezone rešil Aleks Pihle

Tonči Žlogar spet ostal brez zmage

Gorica je zmagala v Kranju. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Gorica je zmagala v Kranju. Foto: Žiga Zupan/Sportida Tonči Žlogar tudi po šestem prvenstvenem krogu ostaja brez prvoligaške zmage, čeprav je Triglavu po prvem polčasu kazalo dobro, saj je vodil. Toda v drugem delu igre so gostje, ki so po slabem začetku sezone in treh porazih v zadnjih treh krogih osvojili sedem točk, poskrbeli za preobrat.

Najprej je v 57. minuti za 1:1 zadel Rifet Kapić, v zaključku tekme pa so Novogoričani z dvema goloma v razmiku treh minut poskrbeli za popoln preobrat in se veselili pomembne zmage. Končni izid je po le nekaj minutah na igrišču postavil mladi napadalec Mark Gulić.

Lestvica:

Klub Tekme Zmage Remiji Porazi Gol razlika Točke
1. Olimpija 6 5 1 0 16:2 16
2. Maribor 6 5 1 0 13:5 16
3. Domžale 6 2 3 1 11:6 9
4. Rudar Velenje 6 3 0 3 7:9 9
5. Krško 6 2 2 2 10:11 8
6. Gorica 6 2 1 3 6:7 7
7. Aluminij 6 1 2 3 8:12 5
8. Celje 5 1 2 2 5:10 5
9. Triglav Kranj 6 0 4 2 5:8 4
10. Ankaran-Hrvatini 6 0 2 4 6:16 2

Najboljši strelci:

7 - Miljan Škrbić (Krško)
5 - Abbas Issah (Olimpija),
4 - Petar Franjić (Domžale),
3 - Aleks Pihler (Maribor), Matej Poplatnik (Triglav)
...

Kaj se je dogajalo v tem krogu:

Celje : Rudar 2:1

Domžale : Aluminij 2:2

Ankaran : Olimpija 1:3

Maribor : Krško 3:2

Triglav : Gorica 1:3

p

Najlepši zadetki 6. kroga:


 
Ne spreglejte