Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 3. 2017,
22.48

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

1

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije naj gol NK Aluminij NK Celje NK Domžale ND Gorica NK Koper NK Krško NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija NK Radomlje NK Rudar

Sreda, 29. 3. 2017, 22.48

6 let, 6 mesecev

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 26. KROG

Nov velik šok za Olimpijo, Maribor ušel na +12

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

1

NK Olimpija NK Gorica | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Vodilni Maribor je v 26. krogu Prve lige Telekom Slovenije rutinirano, z 1:0 premagal zadnjeuvrščene Radomlje in še povišal prednost (12 točk) pred Olimpijo. Ta je v Stožicah v derbiju kroga z 1:2 izgubila z Gorico.

Vodilni Maribor v Ljudskem vrtu ni navdušil, vseeno pa je v slogu velikih klubov tekmo rešil brez napake. Po zadetku Dareta Vršiča v povojih tekme je z 1:0 premagal zadnjeuvrščene Radomljane in z jubilejno 500. zmago v najmočnejši slovenski ligi po novem spodrsljaju zmajev še bolj pobegnil Olimpiji. Razlika zdaj znaša že skoraj neulovljivih 12 točk.

Ljubljančani v tem letu ostajajo brez zmage. Na peti tekmi spomladanskega dela so še četrtič izgubili. V derbiju kroga jih je sredi Stožic šokirala še Gorica (1:2). Tekmo je v sodnikovem podaljšku odločil rezervist Dejan Žigon in dodatno poglobil veliko krizo državnih prvakov. Trener zmajev Marijan Pušnik ima po vrnitvi v Ljubljano zdaj na svojem računu remi in dva poraza. Več o tekmi v Stožicah.



 Celje in Domžale v zadnjih minutah do treh točk

Domžalam je zmago v 88. minuti zagotovil Jure Balkovec. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Domžalam je zmago v 88. minuti zagotovil Jure Balkovec. Foto: Žiga Zupan/Sportida Domžale so upravičile vlogo favorita proti Aluminiju. Ta je dolgo držal točko, na koncu pa so domači vendarle pričakovano zmagali. Čeprav so več čas prevladovali, je srečanje v 88. minuti odločil Jure Balkovec. Domžalčani so zdaj le še točko za Olimpijo.

V sredo so najprej na svoj račun prišli ljubitelji nogometa v Velenju, ki so na šaleško-savinjskem derbiju videli zmago Celja (2:1). To je Celju v 89. minuti zagotovil Matej Podlogar. Odlični Celjani tako nadaljujejo izjemno spomladansko serijo, na petih tekmah so trikrat zmagali in dvakrat remizirali, knapi pa so še tretjič zapored izgubili.



Krško šokiralo kozličke iz Kopra

V torkovem uvodnem dejanju 26. kroga je Krško presenetilo na Bonifiki ter Koprčane, ki so leto 2017 začeli zelo dobro in v prvih štirih tekmah zbrali osem točk, premagalo z 2:0. Junak gostov je bil 21-letni srbski napadalec Miljan Škrbić, ki je zabil dva gola. Po enega v vsakem polčasu.


Lestvica:

1. Maribor 26 tekem - 59 točk
2. Olimpija 26 - 47
3. Domžale 26 - 46
4. Gorica 26 - 40
5. Celje 26 - 38
6. Koper 26 - 35
7. Rudar 26 - 29
8. Krško 26 - 29
9. Aluminij 26 - 25
10. Radomlje 26 - 9

Najboljši strelci:

14 - Dominik Glavina (Rudar), Luka Zahović (Maribor)
12 - Miran Burgić (Gorica)
10 - Dalibor Volaš (Celje)
9 - Filip Dangubić (Krško), John Mary (Rudar)
8 - Marko Alvir (Domžale), Dare Vršič (Maribor), Slobodan Vuk (Domžale)

Najlepši zadetki 26. kroga Prve lige Telekom Slovenije:

Ne spreglejte