Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
5. 5. 2011,
13.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Primorje

Četrtek, 5. 5. 2011, 13.19

8 let

Primorje brez licence in dveh točk

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Težavam ajdovskega kluba ni videti konca. Primorje tiči na dnu razpredelnice, v klubu vlada nevzdržno finančno stanje, zavrnjena je bila prvoligaška licenca, za nameček pa je ostal še brez dveh točk.

Veselje po sredini zmagi v derbiju začelja nad Triglavom ni trajalo dolgo. Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije (NZS) je namreč zaradi neizpolnjevanja obveznosti do štirih igralcev v skladu s predpisi NZS sprejel sklep o pogojni kazni, odvzemu dveh točk. Tako so se Ajdovci, ki so se z zmago nad Kranjčani, neposrednemu tekmecu v boju za obstanek približali le še na štiri točke zaostanka, v nezavidljivem položaju, saj jih do najbližjih sosedov na lestvici loči kar šest točk. Disciplinski sodnik je podal odločitev na prvi stopnji, ''rdeče-črni'' pa imajo v naslednjih osmih dneh možnost pritožbe.

Možnost pritožbe imajo tudi za pridobitev prvoligaške licence. Vlogo bodo podali, a v Ajdovščini ni zaznati pretiranega optimizma. ''NK Primorje ni pridobilo licence za nastop v 1. SNL v sezoni 2011-2012, predvsem zaradi neizpolnjevanja finančnih kriterijev. Pritožbo bomo podali do 15. maja. V tem trenutku so možnosti za izpolnitev pogojev iz pritožbe, majhne. Uprava kluba se trudi poiskati ustrezne rešitve,'' smo prejeli odgovor klubskega vodstva na vprašanje, ali se bo NK Primorje podal v boj za reševanje prvoligaške licence. Časa za pritožbo ima do 15. maja, obstanek pa si moral priigrati še na zelenici (deveto mesto pelje v dodatne kvalifikacije), kar pa bo po prejeti pogojni kazni in odvzemu dveh točk izjemno zahteven zalogaj. Nogometaši Primorja so že v minuli drugoligaški sezoni dokazali, da znajo zmagovati tudi v finančno ne najbolj rožnatih pogojih. Po kopici obljub in odstopu trenerja Milana Petrovića jim je prekipelo. Pred srečanjem s Triglavom, na katerem so ugnali tekmeca v boju za obstanek, so oblekli majice s pomenljivim napisom: "Nič plač. Hvala, uprava, mi gremo dalje." A če ne bo licence, se lahko Ajdovci poslovijo od prvoligaških dvobojev tudi s priigranim obstankom. Zdaj je na potezi uprava. Bo v času, ko je dragocen skoraj vsak evro, našla ustrezno rešitev?

Ne spreglejte