Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 10. 2018,
20.03

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42

Natisni članek

prijateljske tekme Srečko Katanec Liga narodov Lionel Messi Lionel Messi

Nedelja, 14. 10. 2018, 20.03

5 let, 6 mesecev

Prijateljske tekme (oktober 2018)

Portugalcem gre brez Ronalda odlično

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42
Portugalska Škotska | Portugalska je v nedeljo nadigrala Škotsko v gosteh. | Foto Reuters

Portugalska je v nedeljo nadigrala Škotsko v gosteh.

Foto: Reuters

Nekatere evropske reprezentance ta mesec ne nastopajo le v ligi narodov, ampak se merijo tudi v prijateljskih srečanjih. Evropska prvakinja Portugalska, ki je znova zaigrala brez prvega zvezdnika Cristiana Ronalda, je v nedeljo v gosteh ugnala Škotsko s 3:1. V ponedeljek se bo Srečko Katanec z Irakom pomeril proti Savdski Arabiji. 

 

Slovenija Ciper nogomet
Sportal Slovenci le remizirali s Ciprom, Francozi poglobili krizo Nemčije #foto

Evropskim prvakom gre brez kapetana Cristiana Ronalda, ki letos ne bo več oblekel reprezentančnega dresa, odlično. Septembra so doma remizirali s svetovnimi podprvaki Hrvati (1:1), nato v ligo narodov vstopil z zmago nad Italijo, pred dnevi v gosteh v omenjenem tekmovanju premagala še Poljsko (3:2), v nedeljo pa na Hampden Parku v Glasgowu premagala Škotsko s 3:1. Portugalci so vodili že s 3:0. V polno so zadeli Helder Costa, Eder in Bruma, Otočani pa so častni zadetek dosegli v zadnji minuti. 

Brazilci so se namučili s Savdijci

Savdska Arabija se je proti petkratnim svetovnim prvakom Brazilcem dobro držala. Gledalci so edini zadetek videli v 43. minuti, ko je Južnoameričane v vodstvo popeljal Gabriel Jesus. Gostitelji močnega turnirja, so v 85. minuti zaradi rdečega kartona ostali z devetimi igralci v polju. Brazilci so napadali in prek Alexa Sandra v 97. minuti postavili končnih 2:0.

Brazilci se bodo v torkovi sosedski poslastici udarili z Argentino, ki bo takrat močnejša za kar nekaj zvezdnikov. 

Tomaž Kavčič
Sportal Liga narodov? Liga porazov za Slovenijo. Padla je tudi v Oslu.

Korejci presenetili Urugvajce

Južna Koreja je na prijateljski tekmi v Seulu premagala urugvajske nogometaše z 2:1 (0:0). Za domače sta zadela Hwang Ui-jo (66.) in Woo-Young Jung (80.), za gostujoče dvakratne svetovne prvake (1930, 1950) pa je bil uspešen Matias Vecino (71.).

Japonska nogometna izbrana vrsta pa je v Niigati s 3:0 (1:0) premagala Kostariko. Za gostitelje sta bila uspešna Takumi Minamino (42.) in Junya Ito (66.), Harold Cummings pa je v 85. minuti zadel lastno mrežo.

Južna Koreja in Japonska se pripravljata na azijske igre, ki se bodo 5. januarja prihodnje leto začele v Združenih arabskih emiratih.

Katančevi Iračani nemočni

Prejšnji mesec je Srečko Katanec, ki je po odhodu s klopi službo našel v Iraku, z remijem proti Kuvajtu z 2:2 debitiral v vlogi selektorja Iraka, tokrat pa doživel prvi poraz, potem ko je izgubil proti sloviti Argentini na odmevni prijateljski tekmi v Riadu. Argentinci, ki jih po odhodu Cesareja Sampaolija po svetovnem prvenstvu v Rusiji vodi njegov nekdanji pomočnik Lionel Scaloni, so sicer nastopili zelo oslabljeni. Manjkal je tudi Lionel Messi

Je pa v njenih vrstah vseeno nekaj nogometašev zvenečih imen, prvo ime je zagotovo zvezdnik Juventusa Paulo Dybala. Prvi gol za Argentince je sicer v prvem polčasu dosegel mladi zvezdnik milanskega Interja Lautaro Martinez, drugega, tretjega in četrtega pa v drugem delu igre nekdanji nogometaš Juventusa, ki v tej sezoni igra za Watford, Maxi Pereyra, član Fiorentine German Pezzella in član Benfice Franco Cervi.

Srečko Katanec
Sportal Katanec pojasnil Iračanom, kaj ga moti

 

Paulo Dybala na tekmi proti Iraku. | Foto: Reuters Paulo Dybala na tekmi proti Iraku. Foto: Reuters

Za poslastico četrtkovega večera sta poskrbela Wales Ryana Giggsa in Španija, ki je pod vodstvom Luisa Enriqueja spet navdušila, potem ko je prejšnji mesec najprej na Wembleyju premagala Anglijo z 2:1 in potem doma razbila svetovno podprvakinjo Hrvaško s 6:0. Španci so namreč v Cardiffu zmagali s 4:1, potem ko so tri gole zabili že v prvem polčasu. Dva gola je spet prispeval Paco Alcacer in tako nadaljeval z noro strelsko formo, ki jo na začetku te sezone kaže v majici Borussie Dortmund.

Luis Enrique navdušuje na klopi Španije. Tokrat je razbil Wales Ryana Giggsa. | Foto: Reuters Luis Enrique navdušuje na klopi Španije. Tokrat je razbil Wales Ryana Giggsa. Foto: Reuters

Svetovna prvakinja Francija je v Guingampu v ponovitvi četrtfinala evropskega prvenstva 2016 proti Islandiji zaostajala že z 0:2, a se v zadnjih minutah rešila pred porazom. V zadnji minuti je za 2:2 zadel vroči 19-letni as PSG Kylian Mbappe, ki nadaljuje s sijajno strelsko formo.

Turčija se je z Bosno in Hercegovino razšla z remijem brez zadetkov.

Na sredinem dvoboju med Italijo in Ukrajino je bil glavni sodnik Slovenec Rade Obrenović, ki je podelil štiri rumene kartone (po dva vsaki reprezentanci), konec tekme pa zapiskal ob rezultatu 1:1. 

Prijateljske tekme:

Maribor Aluminij Prva Liga Telekom Slovenije
Sportal Z Zahovićem in Milaničem se je strinjal, da to ni to #video
Domen Črnigoj
Sportal Ko se je vrnil med ljudi, ga je še bolj zabolelo
Kevin Kampl
Sportal Slavljenec Kevin Kampl se je odločil
Ne spreglejte