Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
12. 10. 2018,
14.00

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,42

Natisni članek

Argentina Irak Srečko Katanec

Petek, 12. 10. 2018, 14.00

5 let, 6 mesecev

Po prijateljski tekmi med Argentino in Irakom

Katanec pojasnil Iračanom, kaj ga moti

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,42
Srečko Katanec | Srečko Katanec se bo v ponedeljek pomeril še s Savdsko Arabijo. | Foto Reuters

Srečko Katanec se bo v ponedeljek pomeril še s Savdsko Arabijo.

Foto: Reuters

Nekdanji slovenski selektor Srečko Katanec je v četrtek drugič vodil izbrano vrsto Iraka. Po remiju s Kuvajtom (2:2) se je pomeril z Argentino, ki ni računala na najmočnejšo postavo, a bila vseeno premočna za azijskega predstavnika (4:0). Katanec je po visokem porazu opozoril na nezadostno fizično pripravljenost.

Dvakratni svetovni prvaki Argentinci so v Savdski Arabiji brez težav napolnili mrežo Iraku (4:0), hkrati pa odpočili kar nekaj najboljših igralcev, ki se bodo na reprezentančni akciji na Arabskem polotoku znašli v središču pozornosti na bližajočem se dvoboju, o katerem govori vsa Južna Amerika.

Portugalska Škotska
Sportal Portugalcem gre brez Ronalda odlično

V torek se bodo gavči v prestižnem spopadu udarili še s sosedi Brazilci, takrat pa bodo poslali na igrišče še močnejšo zasedbo, kot so jo proti Iraku.

Gavči brez največjih zvezdnikov

Začasni selektor Lionel Scaloni do nadaljnjega ne more računati na pomoč slovitega soimenjaka Lionela Messija, v ekipi ni tudi Gonzala Higuaina in Sergia Agüera. Proti Iraku so manjkali tudi Mauro Icardi, Nicolas Otamendi, Rodrigo Battaglia, Giovani Lo Celso, Sergio Romero, Angel Correa in Nicolas Tagliafico, ki pa bodo prišli v poštev na nogometni klasiki proti motiviranim Brazilcem.

Nogometni ljubitelji so v vrstah Argentine pogrešali Lionela Messija. | Foto: Reuters Nogometni ljubitelji so v vrstah Argentine pogrešali Lionela Messija. Foto: Reuters

Argentina proti Iraku ni dolgo čakala na prvi zadetek. Mladi napadalec Lautaro Martinez, 21-letni Handanovićev soigralec pri Interju, ga je dosegel v 18. minuti in tako krstni nastop za reprezentanco Argentine kronal na najlepši možni način. Postavil je tudi končni rezultat prvega dela.

''V prvem polčasu se nismo slabo branili. Argentina si ni ustvarila veliko zrelih priložnosti,'' je bil nekdanji slovenski selektor Srečko Katanec, ki je letos prevzel vodenje Iraka, dokaj zadovoljen s tem, kako so se njegovi izbranci v uvodnih 45 minutah kosali proti favoritu.

Katanec: Nismo bili dovolj agresivni

Katanec je bil bolj zadovoljen s prvim kot drugim polčasom. | Foto: Reuters Katanec je bil bolj zadovoljen s prvim kot drugim polčasom. Foto: Reuters V nadaljevanju so Argentinci dvignili ritem. V polno so zadeli še Roberto Pereyra (Watford), German Pezzella (Fiorentina), ki je podobno kot Martinez dosegel strelski prvenec za reprezentanco, in Franco Cervi (Benfica).

''V drugem polčasu smo stali predaleč od tekmecev. Nismo bili dovolj agresivni. Če nisi fizično povsem pripravljen, se lahko v tvojo igro naseli strah. Morda smo izkazali tekmecu tudi preveč spoštovanja,'' je Katanec našteval razloge, zaradi katerih je Irak na koncu potegnil krajšo in izgubil z 0:4.

Gavči imajo v Savdski Arabiji veliko simpatizerjev. | Foto: Reuters Gavči imajo v Savdski Arabiji veliko simpatizerjev. Foto: Reuters

Iraški mediji so poudarili, da se je Katanec odločil za nenavadno postavitev 5-2-1-2, v kateri sta bočna branilca Justim Meram in Ahmed Yasin začela tekmo bliže argentinskim kot svojim vratom. Gavči so se odločili za ''smrekico'', taktično postavitev 4-3-2-1, v kateri je bil v konici napada izpostavljen debitant Martinez, takoj za njim pa sta iraški obrambi pretila Paulo Dybala (Juventus) in Franco Vasquez (Sevilla).

"Klop" za rezervne igralce Argentine je bila sestavljena iz udobnih in prestižnih stolov. | Foto: Reuters "Klop" za rezervne igralce Argentine je bila sestavljena iz udobnih in prestižnih stolov. Foto: Reuters

''Ne morem biti zadovoljen s fizično pripravljenostjo. Fantje bodo morali popraviti kondicijo. Morali bodo dvigniti raven vsaj za 30 odstotkov,'' je po prepričljivem porazu, prvem, ki ga je doživel na iraški klopi, 55-letni Ljubljančan zabičal varovancem, kaj ga je zmotilo. S tem je posredno določil tudi pomembno nalogo sinu Ianu Oskarju, ki v iraški reprezentanci skupaj s Špancem Gonzalom Rodriguezom skrbi za kondicijsko pripravo.

Argentina se je proti Iraku predstavila v oslabljeni postavi. V torek bo drugače, ko se bo pomerila z Brazilijo. | Foto: Reuters Argentina se je proti Iraku predstavila v oslabljeni postavi. V torek bo drugače, ko se bo pomerila z Brazilijo. Foto: Reuters

Irak se bo v Savdski Arabiji predstavil še enkrat. V ponedeljek se bo pomeril z gostitelji, ki so letos nastopili na svetovnem prvenstvu v Rusiji. Pred Katancem je priložnost, da v tretji tekmi z Irakom ulovi prvo zmago.

Irak je pod vodstvom Katanca najprej remiziral s Kuvajtom (2:2), nato pa visoko izgubil z Argentino (0:4). | Foto: Reuters Irak je pod vodstvom Katanca najprej remiziral s Kuvajtom (2:2), nato pa visoko izgubil z Argentino (0:4). Foto: Reuters

Srečko Katanec
Sportal Eno od največjih prekletstev, kar jih pozna slovenski nogomet
Ne spreglejte