Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 3. 2018,
23.15

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,82

9

Natisni članek

Tomaž Kavčič Boštjan Cesar prijateljske tekme

Torek, 27. 3. 2018, 23.15

6 let, 1 mesec

Prijateljske tekme, od 26. do 28. marca

Po klofuti v Celovcu sledila nova v Stožicah #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,82

9

Slovenija vs Belorusija | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Slovenska nogometna reprezentanca je v Stožicah na prijateljski tekmi izgubila proti Belorusiji z 0:2 in nadaljevala agonijo, ki se je začela pred dnevi v Celovcu. Takrat je četa novega selektorja Tomaža Kavčiča proti Avstriji izgubila z 0:3. Zadnjo tekmo v reprezentančnem dresu je odigral Boštjan Cesar, ki je po petih minutah zapustil zelenico in požel bučen aplavz

Slovenija : Belorusija 0:2 (0:1)
Skaviš 36., Saroka 94.

Slovenija je po klofuti v Avstriji, ko je Kavčičeva četa proti domačim prejela bolečo klofuto, veliko več pričakovala od tekme z Belorusijo. A to je bil račun brez krčmarja in Slovenija je doživela še drug poraz pod vodstvom novega selektorja. Razlika v zadetkih je kar 0:5.

Za Slovenijo sta v prvem polčasu še zapretila Valter Birsa in Rene Krhin, to pa je bilo več ali manj vse, kar nam je prikazala ponovno neprepoznavna Slovenija. Na drugi strani niti Belorusi niso blesteli, pa so vseeno dvakrat premagali Vida Belca in v tabor Slovenije vnesli še dodatne dvome.

Šele 93. reprezentanca na lestvici Mednarodne nogometne zveze je s po enim zadetkom v vsakem polčasu še poslabšala začetek ere selektorja Kavčiča, o katerem dvomi vse več navijačev.

Boštjan Cesar je za Slovenijo zbral 101 nastop. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Boštjan Cesar je za Slovenijo zbral 101 nastop. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Slovo Cesarja

Proti Belorusom se je poslovil Boštjan Cesar, dolga leta nepogrešljiv član slovenske nogometne izbrane vrste. Na prijateljski tekmi z Belorusijo v Stožicah je odigral začetnih pet minut, potem pa zapustil zelenico in pomahal v slovo reprezentančnim kolegom ter navijačem.

Maloštevilni gledalci v Stožicah so še zadnjič zaploskali Cesarju:

Brazilci porazili Nemce, Španci ponižali Argentino

Isco je trikrat zatresel mrežo nemočnih gavčev. | Foto: Reuters Isco je trikrat zatresel mrežo nemočnih gavčev. Foto: Reuters

Nogomet pa se ni igral le v Stožicah. Ljubitelji nogometa so si lahko ogledali še veliko derbijev. V spopadu svetovne prvakinje Nemčije in Brazilije so se zmage po zaslugi Gabriela Jesusa veselili Južnoameričani.

Anglija je po zmagi nad Nizozemsko (1:0) remizirala z Italijo (1:1), Španija pa je razbila Argentino (6:1), ki zaradi poškodbe ni mogla računati na Lionela Messija. Zvezdnik Reala Isco je zadel tri gole.

Gostitelji svetovnega prvenstva Rusi so po porazu proti Braziliji (3:0) visoko klonili še proti Franciji. Galski petelini so zmagali s 3:1. Dva zadetka je zabil Kylian Mbappe, enega pa Paul Pogba. Častni ruski zadetek je dosegel Fedor Smolov.

Cavani se je maščeval Balu, Ronaldo potolčen v Ženevi

Kaj se je dogajalo v ponedeljek? V izredno zanimivem obračunu je Urugvaj z zadetkom Edinsona Cavanija premagal Wales, urugvajski napadalec pa se je tako na jubilejnem stotem nastopu za reprezentanco maščeval zvezdniku madridskega Reala Garethu Balu za izpad PSG v osmini finala lige prvakov. Urugvaj je tako osvojil prijateljski turnir na Kitajskem, tretje mesto pa je pripadlo Češki, ki je visoko odpravila gostitelje.

Cristiano Ronaldo je pred dnevi rešil Portugalsko, proti Nizozemcem pa je bil povsem nemočen. Igral je do 68. minute, potem pa svoje mesto prepustil Joau Moutinhu.  | Foto: Getty Images Cristiano Ronaldo je pred dnevi rešil Portugalsko, proti Nizozemcem pa je bil povsem nemočen. Igral je do 68. minute, potem pa svoje mesto prepustil Joau Moutinhu. Foto: Getty Images V Ženevi so se udarili Portugalci in Nizozemci, ki so že v prvem polčasu napolnili mrežo Cristiana Ronalda in druščine. Najprej je zadel Memphis Depay, na 2:0 je zvišal Ryan Babel, izid prvega polčasa (3:0) pa je postavil Virgil Van Dijk.

To je bil tudi končni izid in opozorilo za evropske prvake pred svetovnim prvenstvom v Rusiji. Zvezdnik Reala ni igral celotno srečanje, zamenjan je bil v 68. minuti in ostaja pri 81 zadetkih za reprezentanco. Ne samo da se ni vpisal med strelce, Ronaldo je poskušal preslepiti tudi sodnika in požel val kritik.

Zvezdnik Reala je hotel preslepiti tudi sodnika:

Prijateljske tekme:

 
Ne spreglejte