Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 12. 2020,
13.28

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,78

Natisni članek

UEFA liga prvakov Mauricio Pochettino francosko prvenstvo Francija Pariz PSG Thomas Tuchel

Četrtek, 24. 12. 2020, 13.28

12 mesecev

Thomas Tuchel

Presenečenje: Tuchel ni več trener PSG, prihaja Argentinec?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,78
Thomas Tuchel | Thomas Tuchel ni več trener francoskega prvaka. | Foto Getty Images

Thomas Tuchel ni več trener francoskega prvaka.

Foto: Getty Images

Trener Thomas Tuchel pol leta pred iztekom pogodbe nepričakovano zapušča francoski nogometni klub Pariz St. Germain, poroča francoski dnevnik L'Equipe. Nemca bi lahko na vročem stolčku nasledil Argentinec Mauricio Pochettino, ki po tem, ko je lani zapustil Tottenham, čaka na novega delodajalca že več kot leto dni.

Parižani so na lestvici francoskega prvenstva resda le na tretjem mestu, a je odločitev kluba, da odpusti Thomasa Tuchela nepričakovana, saj je PSG sinoči v ligi s 4:0 premagal moštvo Strasbourga. Ob tem ne smemo spregledati, da je PSG osvojil prvo mesto v svoji skupini lige prvakov pred Leipzigom s Kevinom Kamplom in Manchester Unitedom.

Vse je kazalo, da bo Tuchel vendarle preživel zimo za krmilom pariške barke. A kot poroča časnik, so trenerja o koncu sodelovanja obvestili danes sredi noči. V časniku dodajajo, da je bil za trenerja usoden poraz z vodilnim Lyonom v domačem prvenstvu 13. decembra (0:1), teden dni kasneje pa je PSG remiziral brez golov na gostovanju v Lillu.

Nemški trener je nedavno v pogovoru za Sport TV kritiziral del vodstva kluba. | Foto: Reuters Nemški trener je nedavno v pogovoru za Sport TV kritiziral del vodstva kluba. Foto: Reuters

Odločitev sovpada tudi s sredinim intervjujem nemškega trenerja z nemško medijsko verigo Sport 1, v katerem je kritiziral del vodstva kluba, a v klubu zagotavljajo, da je bila odločitev sprejeta že pred tem. V času svojega službovanja je imel Tuchel po poročanjih francoskih medijev večkrat nesoglasja s prvim zvezdnikom ekipe Neymarjem.

Klub, ki je lani z Bayernom igral v finalu lige prvakov, novice uradno še ni potrdil, a so o nezaupnici že poročali tudi nemški in angleški mediji. Tuchel je v Pariz prišel maja leta 2018, ko je zamenjal Španca Unaija Emeryja. Pred tem je vodil Borussio Dortmund in Mainz.

Bo novi trener Pochettino?

Francoski mediji razpredajo o tem, kdo bo vskočil na vroči pariški stolček, največ možnosti pa pripisujejo Mauriciu Pochettinu.

Mauricio Pochettino je lani popeljal Tottenham v finale lige prvakov. | Foto: Reuters Mauricio Pochettino je lani popeljal Tottenham v finale lige prvakov. Foto: Reuters

48-letni Argentinec, ki je lani s Tottenhamom izgubil finale lige prvakov proti Liverpoolu (0:2), čaka na trenerski posel že dobro leto. Pochettino dobro pozna Park princev, saj je nosil dres pariškega kluba med letoma 2001 in 2003.

Preberite še:

Porto
Sportal Nogometašem Porta portugalski superpokal
Maribor Koper Dare Vršič Špiro Peričić
Sportal NZS sporočila, kdaj se nadaljujeta prva in druga liga
Moustoir
Sportal Tragična nesreča pretresla francoski nogomet
Ne spreglejte