Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
6. 3. 2017,
12.56

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,33

2

Natisni članek

Luka Elsner NK Rudar NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije Jakob Novak Nathan Oduwa

Ponedeljek, 6. 3. 2017, 12.56

6 let, 6 mesecev

Seznam poškodovanih igralcev se polni

Olimpija ostaja brez točk, Oduwe in Novaka

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,33

2

Nathan Oduwa | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nogometni tabor Olimpije po stresnem porazu z Rudarjem ni ostal le brez točk, s katerimi se želi potegovati za naslov prvaka, ampak tudi brez dveh nogometašev. Anglež Nathan Oduwa bo zaradi poškodbe kolena odsoten vsaj dva meseca, nekaj tednov manj pa bo trajalo okrevanje Jakoba Novaka, ki si je zlomil prst na nogi.

Angleški krilni napadalec Nathan Oduwa, ki zastopa barve mlade reprezentance Nigerije, je v nedeljo praznoval 21. rojstni dan. Večer, ki je ponujal zadovoljstvo ob rojstnodnevni zabavi, se je prelevil v nočno moro. Olimpija je nepričakovano pokleknila pred razigranim Rudarjem (2:4), nekdanji up Tottenhama pa se je po bledi predstavi v prvem polčasu v začetku drugega dela poškodoval.

Oduwa odsoten vsaj do začetka maja

Trener Luka Elsner je po tekmi priznal, da poškodba ni nedolžna. Napoved se je izkazala za pravilno, saj si je Oduwa, ena od najpomembnejših zimskih okrepitev zmajev, poškodoval lateralno vez v desnem kolenu. Nogometni klub Olimpija je sporočil, da bo zaradi poškodbe kolena počival okrog dva meseca, v kratkem pa ga čaka še pregled z magnetno resonanco, ki bo dal končno diagnozo in oceno poškodbe.

Anglež z nigerijskimi koreninami se ni izkazal na srečanju z Velenjčani, nato mu je hrbet obrnilo še zdravje. | Foto: Grega Valančič/Sportida Anglež z nigerijskimi koreninami se ni izkazal na srečanju z Velenjčani, nato mu je hrbet obrnilo še zdravje. Foto: Grega Valančič/Sportida

Oduwa ni bil edini slavljenec v taboru Olimpije, ki so mu knapi pokvarili dan. Enaindvajset svečk je včeraj na rojstnodnevni torti upihnil tudi Nigerijec Blessing Eleke, branilec Nemanja Mitrović je dočakal okrogli stoti nastop v 1. SNL, Jakob Novak pa je prijatelje za rojstni dan pogostil nekoliko prej, saj je v soboto dopolnil 19 let.

Novak bo manjkal od štiri do šest tednov

Slovenski najstnik, ki je dvoboj z Rudarjem začel od prve minute, je po porazu doživel še en šok. Z igrišča je odšepal le nekaj minut za Oduwo, zdravniški pregled pa je pokazal, da bo moral zaradi zloma prsta na desni nogi počivati vsaj štiri, morda celo šest tednov. 

Jakob Novak je v soboto dopolnil 19 let, dan pozneje pa si poškodoval prst na desni nogi. | Foto: Grega Valančič/Sportida Jakob Novak je v soboto dopolnil 19 let, dan pozneje pa si poškodoval prst na desni nogi. Foto: Grega Valančič/Sportida

Olimpijo v prihodnjem krogu čaka sosedski derbi z Domžalami, trenerja Elsnerja pa zahtevna naloga, saj se bo na gostovanje k nekdanjemu klubu podal brez dveh nogometašev, ki sta se na zadnji tekmi znašla v udarni enajsterici. Stožice so tako le dan po bolečem porazu s knapi doživele nov udarec.

Ne spreglejte