Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 3. 2019,
14.40

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,03

Natisni članek

Florentino Perez Sergio Ramos Real Madrid Jose Mourinho

Ponedeljek, 11. 3. 2019, 14.40

5 let, 1 mesec

Kaj se dogaja pri Realu?

Ponedeljek je, Mourinho, kje si?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,03
Jose Mourinho | Jose Mourinho kljub številnim govoricam ne bo sedel na klop Reala. Cena bi bila previsoka. | Foto Reuters

Jose Mourinho kljub številnim govoricam ne bo sedel na klop Reala. Cena bi bila previsoka.

Foto: Reuters

Pretekli konec tedna so se po velikih rezultatskih pretresih pri Realu pojavile takšne in drugačne govorice. Mediji so poročali, da bo vodstvo galaktikov do konca sezone na klop posadilo Joseja Mourinha, pa tudi to, da si kapetan Sergio Ramos po sporu s predsednikom Florentinom Perezom želi oditi.

Jose Mourinho
Sportal Bomba iz Madrida: Mourinho pred vrati Reala?

Pričakoval se je, da se bo več vedelo v ponedeljek, a za zdaj, pričakovano, ni dodatnih informacij. Real je v nedeljo po izpadu iz lige prvakov in španskega pokala po odličnem drugem polčasu slavil pri Valladolidu (4:1), a ta rezultat ne bi smel vplivati na usodo Santiaga Solarija na klopi Reala. Sploh če so se vodilni možje res odločili za spremembo.

Mourinho le pobožna želja

Florentino Perez si je v paniki zaželel kar Mourinha. | Foto: Getty Images Florentino Perez si je v paniki zaželel kar Mourinha. Foto: Getty Images Po pisanju španskih medijev sta predsednik Perez in izvršni direktor Reala Jose Angel Sanchez prejšnji teden sestankovala več ur in se odločila, da ni druge rešitve, kot da se še drugič v sezoni zamenjajo trenerja.

To naj bi bil kar veliki Jose Mourinho, ki je decembra po nizu slabih rezultatov izgubil službo pri Manchester Unitedu. Goal.com je šel celo tako daleč, da je napovedal, da bo Portugalec na vročo klop po letu 2013 sedel že v ponedeljek (danes).

Za zdaj o tem ni še ne duha ne sluha in skoraj zagotovo bo tako tudi ostalo, saj smo že zapisali, da ima kronično vase zagledani Mourinho preveč ponosa, da bi opravljal vlogo dežurnega gasilca.

Sergio Ramos
Sportal Kaos v slačilnici Reala: Izplačaj me in grem

To bi res pomenil odhod zvestega vojščaka 

Poleg tega bi Mourinhovo angažiranje razpolovilo že tako nič kaj z nasmehom napolnjeno slačilnico Reala. Velik nasprotnik portugalskega strokovnjaka je tudi kapetan Sergio Ramos, ki je po 14 letih odločen, da zapusti beli balet. ''Ljudje morajo spoštovati trenerja, ki ga imamo. Mourinho je odšel pred petimi leti in še vedno vsi govorijo o njem,'' je decembra za BBC Sport dejal nekdanji član Seville in dal jasno vedeti, da si Portugalca ne želi še enkrat gledati v Realovi slačilnici.

Prihodnost Sergia Ramosa pri Realu je po sporu s predsednikom Reala pod vprašajem. | Foto: Reuters Prihodnost Sergia Ramosa pri Realu je po sporu s predsednikom Reala pod vprašajem. Foto: Reuters

Ramos za Ronaldom in Marcelom?

Med tistimi, ki si ne želijo Mourinha naj bi bili tudi Karim Benzema, Gareth Bale in Marcelo, ki se je že pred časom dogovoril za selitev v Juventus. Španski mediji so po novih informacijah želeli s staro damo povezovati tudi Ramosa.

Pred vodstvom Reala je torej težka odločitev, a glede na to, da je sezone zanje že konec, se zdijo kakšne velike kadrovske spremembe nemogoče. Niti ne bi imele pravega smisla. Za tektonske premike bo treba počakati na poletje. Že zdaj pa je jasno, da ne bodo majhni.

Ni izključeno, da se na Realovo klop vrne Zinedine Zidane, ki je beli balet popeljal do treh naslovov v ligi prvakov.

Preberite še:

Josep Guardiola
Sportal Novica, ki bi, če je resnična, zatresla nogometni svet
Ne spreglejte