Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
8. 3. 2019,
22.00

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,29

Natisni članek

Juventus Manchester City Pep Guardiola Josep Guardiola

Petek, 8. 3. 2019, 22.00

5 let, 1 mesec

Katalonec že dogovorjen z Juventsom?

Novica, ki bi, če je resnična, zatresla nogometni svet

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,29
Josep Guardiola | Josep Guardiola ima s Cityjem pogodbo do leta junija 2021. | Foto Reuters

Josep Guardiola ima s Cityjem pogodbo do leta junija 2021.

Foto: Reuters

Sliši se neverjetno, a v javnost je pricurljala informacija, ki bi, če se uresniči, zagotovo zatresla nogometni svet. Novinar Il Giornaleja Luigi Guelpa trdi, da je sta Josep Guardiola in Juventus že dogovorjena za sodelovanje.

''To je novica leta. Vem, da sta se Guardiola in Juventus že dogovorila za sodelovanje. Katalonec bo trener stare dame v naslednjih štirih letih. Zdajšnji trener Massimiliano Allegri odhaja. To mi je povedala oseba, ki mi je povedala za prestop Cristiana Ronalda v Torino," je za Radio CRC dejal Guelpa. Ravno zaradi zadnjega stavka možakarja bolj resno jemljejo, kot bi ga sicer. Guelpa je bil namreč prvi, ki je pisal o selitvi Ronalda v Juventus.

Allegri je v preteklih dneh grozil, da bo zapustil staro damo, a po sestanku z vodilnimi se je vse uredilo. Kot kaže, ni tako, italijanski strokovnjak ima že naslednika, to pa ni nihče drug kot trener Man Cityja, ki je na dobri poti, da ubrani angleški naslov.

Žan Celar
Sportal Velik dan za otroka Maribora v serie A

Govorilo se je o Zidanu ...

Na klop Juventusa so mediji v preteklih dneh posedali Zinedina Zidana, nikakor pa ne Guardiole, ki se je zdel zadovoljen v najmočnejši ligi na svetu.

Če so informacije novinarja prave, bo Katalonec prvič v karieri združil moči s Cristianom Ronaldom, poleti pa se bo v Torino preselil tudi branilec Reala Marcelo. Tudi Brazilec naj bi z italijanskim prvakom že sklenil štiriletno pogodbo.

Morda zdaj bolje razumemo Massimiliana Allegrija in njegovo slabo voljo v zadnjih dneh. Vodstvo, kot kaže na pričakuje več, da bi Torinčani v ligi prvakov lahko nadoknadili dva zadetka proti Atleticu,  | Foto: Reuters Morda zdaj bolje razumemo Massimiliana Allegrija in njegovo slabo voljo v zadnjih dneh. Vodstvo, kot kaže na pričakuje več, da bi Torinčani v ligi prvakov lahko nadoknadili dva zadetka proti Atleticu, Foto: Reuters

Guardiola eden od najboljših na svetu

Nekdanji nogometaš Barcelone je trenerski poklic začel ravno pri katalonskem velikanu in z njim seveda z veliko pomočjo Lionela Messija osvojil vse, kar se je osvojiti dalo. Skupaj kar 14 lovorik, od tega trikrat špansko prvenstvo in dvakrat ligo prvakov.

Tudi pri Bayernu mu ni šlo slabo. Resda uspeha v Evropi ni imel, zato pa je blestel v domačih tekmovanjih. Trikrat je osvojil bundesligo, v žep je pospravil dva nemška pokala in svetovno klubsko prvenstvo. Tudi v Man Cityju se ne more veliko pritoževati.

Po katastrofalni prvi sezoni so sinjemodri odprli mošnjiček, kupili vso obrambo, zdaj pa je Pep na dobri poti, da v tretji sezoni v Angliji ubrani naslov. V igri je še vedno tudi v pokalu in ligi prvakov.

Preberite še:

Sergio Ramos
Sportal Kaos v slačilnici Reala: Izplačaj me in grem
Jan Oblak
Sportal Parižani po Manchestrovi klofuti spet sanjajo o Oblaku
Josep Guardiola
Sportal Lahko Man City res ostane brez lige prvakov?
Ne spreglejte