Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 10. 2017,
20.05

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Natisni članek

pokal Slovenije Nogometna zveza Slovenije NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor NK Celje NK Aluminij NK Krka NK Mura NK Triglav ND Gorica

Sreda, 18. 10. 2017, 20.05

6 let, 6 mesecev

Pokal Slovenije, četrtfinale (prve tekme)

V Kidričevem brez zmagovalca #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43
Ante Šimundža | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Aluminija so na prvi tekmi četrtfinala slovenskega pokala remizirali s Krko (0:0). Do ugodnega rezultata sta že v torek prišla Celje in Gorica. Maribor bo prvo četrtfinalno tekmo z Olimpijo odigral šele 11. novembra.

V igri za pokalno lovoriko je le še osem moštev. Branilci naslova Domžalčani so izpadli v osmini finala. Izločila jih je Mura, ki pa je na torkovi prvi četrtfinalni tekmi doživela grd poraz. Izbranci Dušana Kosića so po dveh zadetkih Luke Šušnjare in Filipa Dangubića s 4:0 premagali Muro in ji praktično že zaprli vrata v polfinale. Mura je pod vodstvom Anteja Šimundže doživela prvi poraz v tej sezoni.

Kako je Celje premagalo Muro:

Torkov spored se je začel v Kranju, kjer Triglav po vrnitvi Siniše Brkića na trenerski stolček sicer igra kot prerojen, a proti Gorici ni uspel iztržiti ugodnega izida. Primorci so zmagali z 1:0 in si pred povratno domačo tekmo priigrali zelo lepo izhodišče. Edini zadetek v Kranju je dosegel Nigerijec Bede Osuji.

Kako je Gorica premagala Triglav:

Brez zadetkov v Kidričevem, večna tekmeca šele prihodnji mesec

Nogometaši Aluminija in Krke so se na prvi četrtfinalni tekmi pokala Slovenije v Kidričevem razšli z neodločenim izidom 0:0. Povratna tekma bo prihodnji teden v Novem mestu.

Ekipi sta v prvem polčasu izpeljali nekaj obetavnih akcij, nekaj več domači, toda mreže niso zatresli. Izid se ni spremenil niti v prvi polovici drugega polčasa, v kateri so bili konkretnejši Novomeščani in prišli do nekaj nevarnih strelov. Enega takih so v 73. minuti sprožili tudi domači, Mensah je tedaj celo oplazil okvir vrat. V 82. minuti je iz bližine streljal Alen Krajnc, toda gostujoči vratar je bil pripravljen, tako da je ostalo pri 0:0.

Prvi četrtfinalni dvoboj pokala Slovenije bo med večnima tekmecema v Stožicah 11. novembra.
 | Foto: Žiga Zupan/Sportida Prvi četrtfinalni dvoboj pokala Slovenije bo med večnima tekmecema v Stožicah 11. novembra. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Vrhunec četrtfinalnih spopadov v pokalnem tekmovanju, večni derbi med Mariborom in Olimpijo, bo zaradi evropskih obveznosti vijolic odigran z zamudo. Prvi dvoboj bo v Ljudskem vrtu 11. novembra, termin povratnega srečanja pa še ni znan. Slovenski prvaki se bodo danes pomerili z Liverpoolom, zeleno-beli pa si bodo lahko odpočili po napornem sobotnem gostovanju pri Aluminiju.

Pet najlepših zadetkov 12. kroga Prve lige Telekom Slovenije:

 

Ne spreglejte