Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 9. 2024,
7.28

Osveženo pred

16 ur, 28 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,63

Natisni članek

Natisni članek

NK Domžale NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija NK Bravo NK Celje pokal Slovenije

Četrtek, 26. 9. 2024, 7.28

16 ur, 28 minut

Pokal Slovenije, 1/32 finala

Brez presenečenj: Olimpija, Maribor in Celje gladko naprej

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,63
Pedro Lucas NK Olimpija | Olimpija v tej sezoni pod vodstvom Victor Sancheza še ni izgubila. | Foto www.alesfevzer.com

Olimpija v tej sezoni pod vodstvom Victor Sancheza še ni izgubila.

Foto: www.alesfevzer.com

V slovenskem nogometnem pokalnem tekmovanju so odigrali tekme 1/32 finala. Potekale so pod okriljem MNZ, tako da ni manjkalo atraktivnih lokalnih spopadov. Celje je Dravinjo premagalo s 3:0. Najtežje delo je imela Olimpija, ki je gostovala v Domžalah in zmagala s 3:0. Maribor je igral z Marjeto na Dravskem polju in delo opravil že v prvem polčasu (4:0). Za najvišjo zmago je poskrbela Nafta, ki je nižjeligašu Graničarju nasula 15 zadetkov. Radomljani so po izvajanju 11-metrovk v "vaškem el clasicu" premagali Dob.

Pokal Slovenije, 1/32 finala:

Sreda, 25. september:

NK Celje Valerij Kolotilo
Sportal Predsednik Celja ne skriva navdušenja: Kot da bi zadel na loteriji

V igri za pokalni naslov, ki ga je branila Rogaška, a po padcu v najnižjo ligo izpadla že v uvodnem dejanju, nadaljuje še osem prvoligaških klubov. Primorje se je poslovilo v uvodnem krogu, ko je po izvajanju 11-metrovk izgubilo na gostovanju pri Gorici. Je pa slednja, v prejšnji sezoni se je v pokalnem tekmovanju prebila vse do finala, zdaj izpadla proti Biljam (0:1).

Še drugi prvoligaš se je poslovil po sredinem srečanju med Domžalami in Olimpijo. Zmaji so začeli polniti mrežo gostiteljev po 34. minuti, ko so Domžalčani zaradi rdečega kartona Lovra Grajfonerja. Le dve minuti pozneje je lastno mrežo zatresel Mario Krstovski, Olimpija pa je premoč v nadaljevanju kronala še z dvema zadetkoma trenutno najbolj vročega igralca zeleno-belih, Avstrijca romunskih korenin Raula Alexandra Florucza. Zmaji tako ostajajo neporaženi pod vodstvom Victorja Sancheza.

Prihodnji teden čaka Olimpijo začetek ligaškega dela konferenčne lige v Nemčiji. | Foto: Filip Barbalić/www.alesfevzer.com Prihodnji teden čaka Olimpijo začetek ligaškega dela konferenčne lige v Nemčiji. Foto: Filip Barbalić/www.alesfevzer.com

Konec tedna jih čaka gostovanje v Ajdovščini, saj je Nogometna zveza Slovenije zaradi višjih sil, slabega stanja zelenice v Novi Gorici, dovolila Primorju, da bo lahko prvič, odkar se je vrnil, domačo tekmo odigral v prestolnici burja, nato bo Olimpija prihodnji četrtek vstopila v ligaški del konferenčne lige z gostovanjem pri nemškem bundesligašu Heidenheimu, le nekaj dni pozneje pa jo čaka še zahteven obračun v 1. SNL s Koprom.  

Matko dvakrat v polno, strelski prvenec Piška

Aljoša Matko je mrežo Dravinje zatresel dvakrat. | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Aljoša Matko je mrežo Dravinje zatresel dvakrat. Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Celjani pod vodstvom Alberta Riere nadaljujejo zmagoviti niz. V Slovenskih Konjicah so trenutno šestouvrščenega drugoligaša Dravinjo, ki ga vodi Almir Sulejmanović, premagali s 3:0. Španski strateg je za razliko od prvenstvene zmage v Domžalah (3:0) opravil številne menjave v ekipi. Za Celjane je debitiral mladi Rus Artem Sholar, zaigrala sta tudi Jošt Pišek in Matija Kavčič, ki nista prijavljena v celjski ekipi za Evropo, od 80. minute je zaigral tudi Svit Sešlar, ki po vrnitvi v domovino blesti na tekmah 1. SNL. Junak srečanja je postal dvakratni strelec Aljoša Matko, končni rezultat je postavil Pišek in dočakal strelski prvenec v celjskem dresu.

Maribor zmagal na krilih mladosti

Zanesljivo je napredoval tudi Maribor. Proti nižjeligašu je na štajerskem prazniku nogometa v Marjeti na Dravskem polju zmagal s 4:0. Vijolice so proti Marjeti zaigrali v nekoliko premešani postavi. Prvič sta od prve minute zaigrala mlada upa Žan Meško (16) in Niko Osterc (17), na vratih je bil Menno Bergsen, prvič pa je od začetka zaigral Anglež Sheyi Ojo. Nekdanji up Liverpoola je dosegel strelski prvenec za Mariborčane, podal mu je Meško.

Med strelce so se, Maribor je že po 14 minutah vodil s 3:0, vpisali še Orphe Mbina, Bradley M'Bondo in Gregor Sikošek. Dve asistenci je prispeval Šeško, dve pa 17-letni Poljak Karol Borys. V drugem polčasu je v dresu Maribora debitiral še 18-letni Hrvat Antonio Sinković.

Mlinarji napredovali po izvajanju 11-metrovk

Radomljani so v torek v gosteh izločili Dob. Dolgoletnega sosedskega rivala, s katerim so v drugi ligi odigrali ogromno znamenitih "vaških el clasicov", so premagali po izvajanju najstrožjih kazni.

Mlinarji so si zmago nad Dobom zagotovili šele po strelih z bele točke. | Foto: www.alesfevzer.com Mlinarji so si zmago nad Dobom zagotovili šele po strelih z bele točke. Foto: www.alesfevzer.com

V Športnem parku Dob v rednem delu ni bilo zadetkov, nato pa so mlinarji zmagali s 4:2. Zmagoviti zadetek z bele točke je dosegel Ognjen Gnjatić. Med 32 najboljših so po prepričljivih zmagah, najvišjo je dosegel drugoligaš iz Slovenske Bistrice, napredovali še Bistrica, Aluminij in Videm.

Bravo končno zmagal v Šiški, Drobne znova zmagal s 4:0

Oskar Drobne je v prejšnji sezoni osvojil pokal z Rogaško. Lahko v tej sezoni ponovi podvig in to znova z ekipo, ki prisega na črno-bele barve? | Foto: www.alesfevzer.com Oskar Drobne je v prejšnji sezoni osvojil pokal z Rogaško. Lahko v tej sezoni ponovi podvig in to znova z ekipo, ki prisega na črno-bele barve? Foto: www.alesfevzer.com Prejšnjo sredo so si napredovanje med 32 najboljših zagotovili vsi štirje prvoligaški klubi, ki so stopili na igrišče. Vsi so se razveselili visokih zmag. Bravo je v Spodnji Šiški, kjer lahko znova nastopa zaradi načete zelenice v Stožicah, a mu rezultati v tej sezoni niso šli na roko, saj je na predhodnih treh tekmah na stadionu ŽAK (ena v 1. SNL in dve v Evropi) ostal brez zmage, navdušil svoje privržence. Novomeško Krko je nadigral kar s 5:0, dvakrat pa je v polno meril Matej Poplatnik.

Zadetek manj je na gostovanju pri nižjeligaških sosedih v Bogojini dosegla Mura. Črno-bele po novem vodi Oskar Drobne, ki je v prejšnji sezoni do pokalnega naslova senzacionalno popeljal Rogaško. Odkar vodi prekmurski klub, zmaguje vselej s 4:0. V prvenstvu je odpravil Primorje, v pokalu pa Bogojino. Dva zadetka je dosegel kapetan Amadej Maroša, med strelce se je vpisal tudi poletni novinec Edin Julardžija.

Osmica Kopra, Nafta pa je prerešetala mrežo četrtoligaša

Oliver Bogatinov je le tri dni po porazu v Ljudskem vrtu spremljal razigrano predstavo izbrancev v Dekanih. | Foto: www.alesfevzer.com Oliver Bogatinov je le tri dni po porazu v Ljudskem vrtu spremljal razigrano predstavo izbrancev v Dekanih. Foto: www.alesfevzer.com Še izdatnejše zmage, toliko bolj vredne, saj je bila dosežena na gostovanju pri sosedskem drugoligašu, s katerim je koprski klub v odličnih odnosih, saj v Dekanih občasno tudi trenira, so se veselili kanarčki. Izbranci Oliverja Bogatinova so napolnili mrežo Jadranu. Zmagali so kar z 8:1, najboljši strelec srečanja pa je bil 25-letni krilni napadalec Isaac Matondo. Rodil se je v DR Kongu, v preteklosti pa igral tudi za mlade francoske selekcije. V polno je meril dvakrat.

Vrhunec dneva, najvišjo zmago, ki na prvi pogled spomni na delni rezultat pri tenisu, pa je dosegla Nafta. Slovenski klub, podprt z madžarskim kapitalom, je bil neusmiljen na gostovanju pri nižjeligašu Graničarju. 

Lendavčani so bili neusmiljeni. Sosedom iz Pince Marofa so zatresli mrežo kar 15-krat. | Foto: www.alesfevzer.com Lendavčani so bili neusmiljeni. Sosedom iz Pince Marofa so zatresli mrežo kar 15-krat. Foto: www.alesfevzer.com

Lendavčani so zadevali kot za stavo, na koncu je bil rezultat neverjetnih 15:0. S tem so še popravili strelski podvig Radomljanov, ki so v prvem krogu pokalnega tekmovanja doma pomendrali Zagorje s 14:0. Na igrišču Graničarja v Pince Marofu je štirikrat v polno meril Haris Kadrić, trikrat pa Milan Gabor Klausz. Strelski festival Nafte na gostovanju pri član medobčinske lige MNZ Lendava si je v živo ogledalo 250 gledalcev.

Pokal Slovenije, 1/32 finala:

Sreda, 25. september:
Domžale : Olimpija 0:3
Dravinja : Celje 0:3
Marjeta : Maribor 0:4
Krško : Rudar Velenje 1:3
Gorica : Bilje 0:1
Mozirje : Brežice 1919 Terme Čatež 0:4
Izola : Tabor Sežana 0:3
Gorišnica : Drava Ptuj 1:5
Stojnci : Zavrč 1:2
Apače : NK Bistrica 0:5

Torek, 24. september:
Roltek Dob : Kalcer Radomlje 2:4 po 11-m (0:0)
Hajdina : Aluminij 0:4
ZASE Videm : IBLO Podvinci 2:0
Apače : Kety Emmi&Impol Bistrica 0:5

Sreda, 18. september:
Bravo : Krka 5:0
Jadran Dekani : Koper 1:8
Bogojina : Mura 0:4
Graničar : Nafta 0:15
Niko Železniki : Triglav Kranj 0:5
Pušča : Beltinci Klima Tratnjek 0:2
Litija : Ilirija 0:1
Bela krajina : Slovan 2:1
Preddvor : Eksist Žiri 5:0
Bistrica : Turnišče 2:4
Polana : Odranci 1:0
Jevnica : Vrhnika 0:3
Rače : Tehnotim Pesnica 2:0
Bakovci : Čarda Martjanci 0:7
Tišina : Hodoš 1:3
Adria : Tolmin 1:3
Premium Dobrovce : Novogradnje MB Tabor 5:2

Torek, 17. september:
Velesovo - Cerklje : Polet 2:0 
Dokležovje : Avto Rajh Ljutomer 2:1

finale pokala ND Gorica Luka Marjanac
Sportal Nafta napolnila mrežo Olimpiji iz Dolge vasi
Tabor Domžale
Sportal Tabor ostaja na vrhu, Gorica v Biljah do točke
Celje Nafta
Sportal Maribor zaostaja le še za Olimpijo, nora tekma v Celju
Ne spreglejte