Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
28. 8. 2011,
22.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Gorica Vito Plut

Nedelja, 28. 8. 2011, 22.08

8 let

Plut kralj strelcev, Gorica že tretja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Hita Gorice so v 7. krogu 1. SNL premagali lendavsko Nafto z 2:1, dosegli četrto zaporedno zmago in se zavihteli na tretje mesto, Vito Plut pa na vrh najboljših strelcev.

Po začetnem otipavanju so pobudo prevzeli Novogorčani, ki pa jim ni uspelo prebiti dobro postavljene obrambe Nafte. Na prvo priložnost so morali maloštevilni gledalci počakati do 15. minute, ko so zapretili gostje. Nevaren strel Zorana Lesjaka z okrog 20 metrov je goriški vratar Vasja Simčič z atraktivno obrambo preusmeril v kot. Le minuto pozneje bi lahko povedli gostitelji, a je strel Dejana Žigona z 18 metrov z desne strani zletel tik mimo daljše vratnice.

V 27. minuti je hitri William Vicente pobegnil Saši Levačiču, ki ga je v lendavskem kazenskem prostoru spravil na tla in sodnik Nejc Kajtazović je brez oklevanja pokazal na belo točko. Enajstmetrovko je zanesljivo izvedel Vito Plut, ki se je veselil še petega letošnjega gola.

V nadaljevanju so gledalci znova spremljali manj zanimivo igro, ki se je pretežno odvijala med obema kazenskima prostoroma. Novogoričani so bili podjetnejši, a v zaključnih strelih z razdalje premalo natančni.

Drugi polčas se je začel po okusu Primorcev. Najprej se je v priložnosti po samostojnem prodoru znašel Vicente, a se je z dobro obrambo izkazal Aleš Ajlec. V 51. minuti so Lendavčani zaman bučno protestirali, češ da je goriški igralec na tleh igral z roko, le minuto pozneje pa so si v obrambi privoščili hudo napako. Stjepan Caban je zapravil žogo, Vicente pa jo je nesebično podal v sredino, kjer Plutu iz bližine ni bilo težko zatresti prazne mreže.

Lendavčani se niso predali in se v 64. minuti vrnili v igro. Goriški branilci so slabo pokrili Arpada Vaša, ki je z 12 metrov natančno meril v spodnji desni kot Simčičevih vrat, ki je po 352 minutah nepremaganosti znova moral po žogo v svojo mrežo. V 78. minuti so gostitelji izpeljali izjemen protinapad, ki ga je začel Plut, nadaljeval Goran Galešić, zaključil pa Vicente, ki mu iz bližine ni uspelo premagati zanesljivega Ajleca. Po predložku Vicenteja je iz bližine streljal tudi rezervist Kris Jogan, a je bil Ajlec znova na mestu.

Ne spreglejte