Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
17. 4. 2017,
10.00

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,23

2

Natisni članek

Gerard Pique Barcelona Juventus UEFA liga prvakov Real Madrid špansko prvenstvo

Ponedeljek, 17. 4. 2017, 10.00

1 leto

Peklenski teden za Katalonce

Pique verjame v nov čudež Barcelone

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,23

2

Gerard Pique | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

''Enkrat nam je že uspelo,'' se je branilec Barcelone Gerard Pique pred povratnim četrtfinalnim dvobojem lige prvakov z Juventusom, ki bo v Kataloniji branil prednost treh zadetkov (3:0), spomnil na nedavno senzacionalno zmago nad PSG (6:1).

Barcelona se je v tej evropski sezoni v navidez izgubljenem položaju znašla že v osmini finala lige prvakov. Ko se je iz Pariza vrnila s ponižujočim porazom (0:4), so v njeno napredovanje verjeli le še večni optimisti. Sledil je dvoboj, ki je postregel z rekordnim preobratom Barcelone (6:1), žgočim kritikam francoskega prvaka na sojenje in nepopisno srečo navijačev v prestolnici Katalonije. Barceloni je uspel zgodovinski dosežek brez primere.

V Torinu so bili omehčani

Juventus si je prejšnji teden priigral visoko prednost. | Foto: Reuters Juventus si je prejšnji teden priigral visoko prednost. Foto: Reuters Zdaj čaka zvezdnike španskih prvakov nov izziv. Na prvi pogled skoraj tako nemogoč kot tisti s PSG, a še toliko težji, saj se je Juventus iz taktičnih napak Parižanov, zlasti preveč zaprte igre na Camp Nouu, ogromno naučil. Tabor Juventusa tako sporoča, da v Barceloni ne bo zapravil velike prednosti s prve tekme (3:0), v kateri sta mrežo katalonskega velikana zatresla Paulo Dybala (dva zadetka) in Giorgio Chellini.

Obrambni vrsti Barcelone sta povzročila veliko gorja. To je priznal tudi njen nepogrešljivi člen Gerard Pique. Katalonec, ki je pred dvema mesecema dopolnil 30 let, je prepričan, da Barcelona še ni ostala brez vseh možnosti za napredovanje.

''V Torinu smo igrali brez samozaupanja. To nas je omehčalo. Če bomo bolj samozavestni, boste lahko na delu spremljali povsem drugačno Barcelono,'' je po zadnji zmagi v španskem prvenstvu, Blaugrana je v soboto premagala Real Sociedad s 3:2, povedal srčni izbranec priljubljene kolumbijske pevke Shakire.

Če bodo izpadli v Evropi, jim bo še težje pri Realu

Barcelona je proti PSG nadoknadila štiri zadetke zaostanka. | Foto: Guliverimage/Getty Images Barcelona je proti PSG nadoknadila štiri zadetke zaostanka. Foto: Guliverimage/Getty Images ''Znašli smo se v težavnem položaju, a se med sezono dogajajo tudi takšne stvari. V sredo nimamo ničesar za izgubiti. Na prvi tekmi v Torinu smo si priigrali le nekaj priložnosti, a sem prepričan, da bomo Juventusu na Camp Nouu otežili delo. Enkrat nam je že uspelo,'' se je spomnil na nepozabno zmago nad Parižani (6:1), s katero so poskrbeli za največji preobrat v zgodovini tekmovanja.

Pique je izpostavil še nekaj. Pred nogometnimi zvezdniki Barcelone je velik teden. V sredo jih čaka povratna četrtfinalna tekma lige prvakov proti Juventusu, v nedeljo pa še gostovanje pri madridskem Realu, kjer se bo odločalo o razpletu za prvo mesto.

Kmalu čaka Piqueja spopad z najboljšim igralcem Reala Cristianom Ronaldom. | Foto: Guliverimage/Getty Images Kmalu čaka Piqueja spopad z najboljšim igralcem Reala Cristianom Ronaldom. Foto: Guliverimage/Getty Images

''Tekmi sta tesno povezani. Čaka nas velik teden. Če bomo v sredo izločili Juventus, nas bo to napolnilo s samozavestjo. Če pa nam ne bo uspelo, bo toliko težje igrati v Madridu,'' je prepričan, da bi nogometaše Barcelone še kako povzdignil nov evropski čudež pred domačimi navijači.

Podvig bi prišel ob pravem času, saj jih čaka štiri dni pozneje na kultnem štadionu Santiago Bernabeu največji derbi, kar ga pozna Pirenejski polotok. To je el clasico, gostovanje pri Realu, največjem sovražniku, ki mu še lahko pokvarijo načrte pri boju za prvo mesto. Ni kaj, Barcelono čaka peklenski teden.

Ne spreglejte