Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
12. 2. 2013,
12.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Miran Pavlin Dejan Lazarević Mladen Rudonja

Torek, 12. 2. 2013, 12.13

8 let

Pavlin: Barcelona ne bo prvak

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Drevi bo liga prvakov vstopila v izločilni del. Najprej bosta odigrani tekmi v Glasgowu in Valencii, jutri sledi derbi v Madridu. Kako o ligi prvakov razmišljajo nekdanji in zdajšnji reprezentanti?

Miran Pavlin, nekdanji reprezentant: "Valencia je klub, ki ima veliko tradicijo v ligi prvakov, PSG pa je veliko, skoraj preveč odvisen od Ibrahimovića. Tukaj vidim prednost Valencie in na prvi tekmi napovedujem njeno zmago. PSG ni bil dolgo časa v ligi prvakov, kjer ne predstavlja kaj dosti. Vemo pa, da liga prvakov temelji na tradiciji. Valencia je bližje napredovanju. PSG ima po imenih močno ekipo, a vsi vemo, da milijoni ne igrajo nogometa. Mislim, da bo preteklo še kar nekaj časa, ko bodo naredili kaj več v Evropi. Tudi Chelsea je po silnih investicijah potreboval veliko časa, da je osvojil ligo prvakov. Glede tekme v Glasgowu … Celtic je premagal Barcelono in bo poskušal igrati na podoben način. Doma ne bo brezglavo napadal. Na tej tekmi menim, da Celtic ne bo izgubil, bo pa Juventus vseeno napredoval."

Dejan Lazarević, reprezentant: "Juventus je v polni formi, PSG tudi. Zanimivo je, da zdaj, ko se je vrnil trener Conte, Juventus ne zmaguje več tako pogosto, a je v zadnjih tednih spet našel odlično formo. Sam navijam za Barcelono, bi pa rad videl, da bi bilo danes čim več zadetkov. Ko igra Celtic doma, jih ponavadi ni veliko, a se bom pustil presenetiti. Prav zanima me, kako se bo Juventus predstavil na Škotskem. Glede PSG-ja bi privoščil Ibrahimoviću, da končno osvoji tudi ligo prvakov. Prvenstev ima že veliko, lige prvakov pa še ni osvojil. 'Ibra' je v formi in redno zabija, PSG je prvi v prvenstvu, tako da dajem prednost Parižanom."

Mladen Rudonja, nekdanji reprezentant: "Večjih šokov ne bi smelo biti. Juventus je tako močan, da lahko izvleče dober rezultat, PSG tudi. Dobro je videti in je dosti močnejši kot Valencia. Celtic je lahko še tako borben, a 'Juve' je ekipa, ki ji gre vse kot po maslu. Igralci so kolektivno na visoki ravni in lačni zmag, tako da lahko Celtic že prečrtamo. PSG je skupina razvajenih zvezdnikov, ki pa ima svojo kakovost, in daje takrat, ko je to najbolj treba, največ. Valencia ni na tako visoki ravni."

Mladen Rudonja: "Odgovor je preprost. Barcelona. Je najbolj stabilna, igralci držijo vrhunsko formo, v zadnjih letih so odlični. Kdorkoli bi rekel, da Barcelona ni favorit, bi to dejal zaradi ljubosumja. Barcelona igra v tem trenutku najbolj atraktiven nogomet. Mogoče bi omenil še Bayern. Tudi on dominira in bi mogoče v eni tekmi še lahko prekrižal načrte Barceloni, če pa bi se z Barcelono pomeril prej, ko o napredovanju odločata dve tekmi, pa ne bi imel možnosti."

Dejan Lazarević: "Barcelona je kandidat številka ena. Najboljše igra in bo težko končala sezono brez evropskega naslova. Ni pa nedotakljiva, kar je v prejšnji sezoni dobro pokazal Chelsea. Tokrat bi jih lahko izločil Real oziroma tisti, ki bo napredoval v četrtfinale iz dvoboja Real – Manchester United. Tudi Milan ima možnosti. Spomnim se, da sem si dvakrat na San Siru ogledal gostovanje Barcelone, pa obakrat ni zmagala. Proti Milanu in Interju. Ko pa bo tekma na Camp Nouu, tam verjetno Milan ne bo imel pretiranih možnosti."

Miran Pavlin: "Favorita sta dva. Zmagovalec obračuna med Realom in Manchester Unitedom, ter Barcelona. Preostali? Težko bodo prišli zraven, med njih štejem tudi Bayern. Nisem pa zagovornik načela, da je Barcelona prvi favorit za osvojitev lige prvakov, ampak mislim, da bo ligo prvakov osvojil tisti, ki bo napredoval v dvoboju Real – Manchester United. Pridobil si bo toliko samozavesti, da bo pozneje premagal tudi Barcelono."

Ne spreglejte