Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
28. 3. 2008,
14.24

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 28. 3. 2008, 14.24

8 let, 5 mesecev

Panikvar: Vsak niz se enkrat konča

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Primorja se bodo v soboto odpravili na gostovanje na Ptuj, kjer jih bo v 25. krogu PrveLige Telekom Slovenije v vlogi gostitelja pričakal Maribor.

Ajdovci se bodo v soboto pomerili z Mariborom. ''To je moj nekdanji klub. Tekme z Mariborom vedno prebudijo posebne občutke. Proti njemu sem gostoval že z Belo krajino. Takrat smo izgubili z 1:2. Upam, da bo tokrat bolje,'' je povedal za Sportal Leon Panikvar, ki verjame, da bo prizorišče tekme 25. kroga predstavljajo malenkostno prednost za Ajdovce. ''Na Ptuju nam bo lažje kot v Ljudskem vrtu, saj se ne bo zbralo toliko gledalcev kot bi se jih sicer v Mariboru. To navsezadnje niti ne bi smela biti neka ovira za nas, bo pa vseeno čutiti malenkostno razliko. Bo pa težko. Vemo, kar predstavlja Maribor na slovenskem nogometnem prostoru. Tam igrajo vendarle najboljši nogometaši v Sloveniji, sama zveneča imena,'' je še pridodal ''Pane''.

Zadovoljni že s točko

Maribor v spomladanskem delu PrveLige Telekom Slovenije še ne pozna za poraz. ''Res je, a vsak niz se enkrat konča. Napovedovati nekaj vnaprej ne bi bilo smiselno. Mi bi bili zadovoljni že s točko. Tudi ta bi štela kot uspeh, saj nam vsaka točka pomaga k temu, da se povzpnemo proti vrhu in 'zadihamo' lažje,'' je dejal 25-letni levi bočni branilec, ki verjame, da se bo nekdo izmed Ajdovcev po dveh ''sušnih'' krogih znova vpisal med strelce. ''Dobro smo začeli spomladanski del, nato pa imeli malce nesreče v Ivančni Gorici. Tudi proti Domžalam nam doma ni bila naklonjena sreča, saj nismo in nismo mogli zadeti v polno. Upam, da se bosta jutri Šaranović in Bunderla izkazala. Bomo videli. Navsezadnje nas igra deset v polju, zakaj pa ne bi dosegel zadetka tudi kdo drug,'' razmišlja branilec ''rdeče-črnih''. Njegov soigralec David Bunderla, ki zaseda s 14 zadetki vrh na lestvici najboljših prvoligaških strelcev, je bil v zimskem prestopnem roku na seznamu želja sedemkratnih državnih prvakov, nato pa se je vse skupaj končalo s ''skrivnostno'' predpogodbo. O tem naj bi bilo več znanega po koncu tekmovalne sezone 2007/08 . Kako se bo Kranjčan izkazal proti morebitnim novim soigralcem?

Nared tudi Ostojič

Panikvar se je po nedavnem prihodu v Ajdovščino dobro vklopil v Lučićevo četo. ''Prva dva kroga sem odigral odlično, nato pa me je trener podal na klop. Razlogov ne bi omenjal. Če bom dobil priložnost za nastop na Ptuju, jo bom rade volje izkoristil po najboljših močeh,'' je napovedal eden izmed treh zimskih okrepitev v vrstah Primorja. Prvi trener Borivoje Lučić bo lahko za tekmo z Mariborom računal prav na vse kandidate. Pred dnevi so bolečine v kolenu oddaljile od treninga kapetana Vladimirja Ostojiča. Zdravniški pregled je razodel, da ni prišlo do hujše poškodbe, tako da bo tudi on kandidiral za nastop v ožji obrambni vrsti Ajdovcev. Kaznovanih igralcev v tem krogu ni. Nogometna odprava Primorja se bo podala na pot proti Ptuju v soboto ob 10. uri, tekma pa se bo pričela pet ur kasneje.

Ne spreglejte