Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
1. 2. 2012,
13.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Igor Osredkar

Sreda, 1. 2. 2012, 13.08

8 let

Osredkar: Počutili smo kot doma

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Dan po pozitivni predstavi Slovenije proti Španiji, je pred slovenskimi futsalisti prost dan, ki ga bodo v celoti izkoristili za regeneracijo. V četrtek jih namreč čaka odločilna tekma z Ukrajino.

''Prvi polčas proti evropskim in svetovnim prvakom si bomo zapomnili. Ravno teh bleščečih 20 minut nas navdaja z optimizmom tudi za naprej. Odigrali smo na najvišjem nivoju. V drugem delu je sledil pričakovan padec. Ko ti zmanjka moči, postaneš šibek tudi na ostalih področjih in to so aktualni prvaki kajpada izkoristili,'' je za Sportal torkovo tekmo pokomentiral kapetan slovenske reprezentance, Igor Osredkar.

Smo izredno motivirani

Drugi dan prvenstva bosta s tekmovanjem začeli tudi skupini C in D, slovenska izbrana vrsta pa bo prosto sredo izkoristila za regeneracijo in ogled video analiz. V pogonu pa bo spet v četrtek, ko jo čaka odločilna tekma z Ukrajino. ''Noge so težke, dan počitka moramo čim bolje izkoristi za počitek in regeneracijo. Na prvi tekmi smo porabili veliko moči, a verjemite mi, da se to na četrtkovi tekmi ne bo poznalo. Smo izredno motivirani, da se uvrstimo v četrtfinale in pridemo do prve zmage na prvenstvih 'stare celine', '' je dejal Osredkar.

Ukrajinci ne vedo, kaj je to utrujenost

Ukrajina goji ruski stil igranja, njeni nogometaši so izredno dobro fizično pripravljeni. Kako se lotiti tekme proti njim? ''Ukrajino krasi izreden kolektiv. So tekaška ekipa, za katero lahko rečemo, da ne ve, kaj je to utrujenost. Tudi mi imamo svoje prednosti. Tu ciljam na našo homogenost in izkoriščanje prekinitev na nasprotnikovi polovici. Slednje so naše močno orožje, ki pa ga nismo v celoti izkoristili proti Španiji, je slovenski kapetan nekoliko ''pihnil na dušo'' Ukrajine in še dodal: ''Če jim bomo uspeli parirati fizično, imamo res veliko možnosti. S svojo srčnostjo, borbo in navijači nam lahko uspe. Verjamem v nas.''

Proti Ukrajini bomo navijače še bolj potrebovali

Prvi dan se je v zagrebški Areni zbralo okoli 2500 slovenskih navijačev, skoraj polovico vseh, ki so prišli na ogled tekme. Slovenski fantje so to občutili in se navijačem iz srca zahvaljujejo za takšno podporo. ''Bili so izjemni. Ob tej priložnosti bi se jim še enkrat zahvalil. Počutili smo se kot doma in to nam je dalo dodatnega elana. Kot kaže imajo Slovenci radi futsal. Proti Ukrajini bi se jih želeli podobno število, morda še kakšnega več, saj jih bomo proti vzhodnjakom potrebovali še bolj. Želim si, da pridejo še enkrat v Zagreb narediti takšen ''šov''. Brez dvoma nam bo to olajšalo delo. Na nas pa je, da pustimo srce na igrišču in se uvrstimo v Split, je še za konec pogovora dejal Osredkar.

Slovenija tako tudi po šestih nastopih na EP ostaja brez osvojene točke. Vsi upamo, da se ta negativen niz prekine ravno v četrtek proti Ukrajincem. Tekma se bo v zagrebški Areni začela ob 20.30.

Ne spreglejte