Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
6. 3. 2017,
10.25

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

naj gol NK Olimpija NK Olimpija Dino Štiglec Dominik Glavina Prva liga Telekom Slovenije NK Rudar

Ponedeljek, 6. 3. 2017, 10.25

6 let, 6 mesecev

Dino Štiglec in Dominik Glavina po srečanju v Ljubljani

Pričakoval je, da jih bodo navijači Olimpije izžvižgali

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13
Dino Štiglec | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

"Edino, kar je bilo pozitivnega na tekmi, so bili navijači," je po nepričakovanem domačem spodrsljaju Olimpije proti velenjskemu Rudarju (2:4) razočarano odvrnil branilec Dino Štiglec in rojaku Dominiku Glavini, ki je paral živce obrambi Olimpije, čestital za življenjsko strelsko formo.

Potop Olimpije na prvem domačem srečanju v letu 2017 je močno zamajal temelje samozavestnih napovedi klubskega vodstva o novi lovoriki. Razočaranje je bilo ogromno.

Trener Luka Elsner je drugi zaporedni neuspeh doživel kot osebni neuspeh, saj je verjel, da bo lahko zimske novince hitreje in učinkoviteje povezal v uigrano celoto. To mu ni uspelo, o čemer se je na srečanju v njegovi neposredni bližini na klopi prepričal tudi nadrejeni, prvi kadrovik kluba Ranko Stojić.

Športni direktor je pozimi na željo predsednika Milana Mandarića prevetril zasedbo Olimpije in pripeljal skoraj deset novincev. Med njimi je tudi hrvaški branilec Dino Štiglec, ki v zeleno-belem dresu še vedno čaka na prvo točko v 1. SNL.

Štiglec: Navijači pozitivni, vse preostalo za hitro pozabo

Velenjčani so napolnili mrežo Nejca Vidmarja. | Foto: Grega Valančič/Sportida Velenjčani so napolnili mrežo Nejca Vidmarja. Foto: Grega Valančič/Sportida Po bolečem porazu je stopil pred novinarje, športno čestital rojaku Dominiku Glavini za vrhunsko predstavo in dva zadetka, s katerima je zagospodaril na lestvici najboljših strelcev Prve lige Telekom Slovenije, nato pa globoko zavzdihnil in se posvetil igri Olimpije.

"Zelo sem razočaran. Od ekipe sem pričakoval več. Edino, kar je bilo pozitivnega na tekmi, so bili navijači. Green Dragons bi nas morali izžvižgati, a so me presenetili. Izrazili so nam podporo, čeprav si je morda nismo zaslužili. Navijači so bili pozitivni, vse preostalo pa je za hitro pozabo. Borimo se za naslov prvaka, a je bilo to, kar smo pokazali, pod vsako ravnjo kritike," je poudaril eden izmed treh hrvaških nogometašev, ki nosijo dres Olimpije.

Vrhunci nedeljskega srečanja v Stožicah: 

Ni pričakoval, da jim bodo navijači Olimpije po tako slabi tekmi vseeno namenili aplavz. Je pa navijaška skupina Green Dragons po drugi strani tudi sporočila, da se ne sme tako igrati z ugledom kluba. Sporočilo je namenjeno vsem. Nogometašem, trenerjem, vodstvu …

Hrvatov skoraj toliko kot Slovencev

Ljubljansko-velenjski dvoboj, ki je postregel s senzacionalnim razpletom, je na igrišče zvabil kar osem hrvaških nogometašev. Več je bilo le Slovencev (12 – po šest v vsakemu klubu), nato pa so sledili že Hrvati. Bilo bi jih še več, če bi lahko za tekmo kandidiral zvezni igralec Olimpije Danijel Miškić.

Na srečanju med Olimpijo in Rudarjem je zaigralo:

12 Slovencev: (Vidmar, Klinar, Ilić, Mitrović, Novak in Tijanić – vsi Olimpija, Radan, Zec, Trifković, Lotrič, Pišek in Bolha – vsi Rudar)
8 Hrvatov: (Štiglec in Benko – oba Olimpija, Mužek, Vručina, Babić, Glavina, Grgić in Iharoš – vsi Rudar)
1 Anglež: (Oduwa – Olimpija)
1 Francoz: (Billong – Rudar)
1 Ganec: (Abass – Olimpija)
1 Italijan: (Boateng – Olimpija)
1 Kamerunec: (Mary – Rudar)
1 Nigerijec: (Eleke – Olimpija)
1 Portugalec: (Alves – Olimpija)
1 Romun: (Cretu – Olimpija)

Njegovi rojaki so na tekmi pustili ogromen pečat, zlasti dvakratni strelec v vrstah presrečnih gostov Glavina. Dvakrat je premagal Nejca Vidmarja in Luki Zahoviću, ki bo dvoboj 23. kroga Prve lige Telekom Slovenije po sobotnih vremenskih težavah v Novi Gorici odigral šele v torek, pobegnil za dva zadetka.

Dominik Glavina je s 13 zadetki vodilni strelec Prve lige Telekom Slovenije. | Foto: Grega Valančič/Sportida Dominik Glavina je s 13 zadetki vodilni strelec Prve lige Telekom Slovenije. Foto: Grega Valančič/Sportida

"Zasluženo smo premagali Olimpijo, bili smo boljši tekmec. Ekipi bi čestital za fantastično igro, trenerju za odlično postavitev igre," ni skrival zadovoljstva Glavina. V Stožicah je zmagal že drugič v tej sezoni, z dvema zadetkoma pa število povišal na 13.

Najboljši strelec 1. SNL razmišlja le o Rudarju

Kapetan Rudarja Stjepan Babić se je razveselil zmage nad nekdanjim klubom. Barve Olimpije je branil leta 2015. | Foto: Grega Valančič/Sportida Kapetan Rudarja Stjepan Babić se je razveselil zmage nad nekdanjim klubom. Barve Olimpije je branil leta 2015. Foto: Grega Valančič/Sportida "Ne razmišljam o tem, niti o tekmecih. Osredotočen sem le na svojo igro, da dobro delam, igram in da Rudar dosega čim boljše rezultate," se noče obremenjevati z naslovom strelskega kralja, s katerim se spogleduje po učinkovitih predstavah. Letos je na dveh tekmah zadel v polno kar trikrat. Visoko je na lestvici strelcev, zdaj želi na višjih mestih videti še knape.

"Upam, da je ta zmaga prelomnica. Odigrali smo fantastično, tako lahko tudi nadaljujemo. Upam, da se bomo še povzdignili na lestvici," se želi z Velenjčani vmešati v boj za Evropo.

Ljubljančani imajo drugačne cilje. Želijo se boriti za prvaka, a se bodo morali lova na Maribor lotiti na drugačen način. Če bodo ponavljali predstave, kot je bila zadnja proti Rudarju, naslov državnega prvaka ne bo več stanoval v Stožicah. Olimpija bo v 24. krogu Prve lige Telekom Slovenije gostovala v Domžalah, Velenjčane pa čaka domača tekma z Gorico.

Ne spreglejte