Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 5. 2011,
19.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Primorje

Nedelja, 29. 5. 2011, 19.48

8 let

Odpisani Ajdovci osvojili Celje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši CM Celja so v zadnjem, 36. krogu 1. SNL izgubili proti Primorju z 2:3 (1:3). Zbrali so enako število točk kot devetouvrščena Nafta, a bili uspešnejši v medsebojnih dvobojih.

Celjani so se kljub porazu proti zadnjeuvrščenim Ajdovcem obdržali na osmem mestu in se s tem izognili dodatnim kvalifikacijam za obstanek. Na drugi strani so se obubožani rdeče-črni že dolgo nazaj sprijaznili z zadnjim mestom in izpadom iz lige, danes so se tisti igralci, ki so vztrajali v težkih razmerah, bolj ali manj le skušali pokazati v dobri luči morebitnim novim delodajalcem. Pri tem je najbolj izstopal Mark Božič, ki je zabil dva gola za Primorce.

Odpisani Ajdovci so tekmo, ki ni odločala o ničemer več, v Celju dobro začeli in v deveti minuti povedli. Marko Krajcer je v obrambi napravil napako in slabo podal proti svojemu vratarju, kar je izkoristil Mark Božič in zadel za 1:0. Celjani so izenačili že v 16. minuti, ko je Zoran Pavlovič podal z leve strani, Iztok Močvinik pa je z glavo ugnal Admirja Suhonjiča.

Toda Ajdovci so kljub vsem težavam igrali borbeno in hitro spet povedli. V 30. in 31. minuti so zabili dva zadetka in prišli do lepe prednosti. Najprej se je med strelce vpisal Tim Lo Duca, potem pa je Božič z natančnim strelom po podaji Saše Božičiča zabil svoj drugi zadetek na tekmi.

V drugem polčasu so prvi zadeli Celjani, po dolgi podaji Pavloviča je Ivan Firer z glavo premagal ajdovskega vratarja. Gosti so bili blizu povišanja prednosti v 70. minuti, ko je razpoloženi Božič spet namučil Amela Mujčinovića. V zelo sproščeni tekmi, na kateri sta ekipi naredili kar nekaj napak, so do konca oboji imeli še nekaj polpriložnosti, a se izid ni več spremenil.

Ne spreglejte