Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
29. 5. 2016,
13.15

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,68

3

Natisni članek

Diego Simeone Atletico Madrid Real Madrid Jan Oblak Jan Oblak Gabi Antoine Griezmann liga prvakov

Nedelja, 29. 5. 2016, 13.15

6 let, 6 mesecev

Odmevi iz tabora Atletica po finalu v Milanu

Bo Oblak izgubil trenerja? V slačilnici Atletica je bilo mučno ...

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,68

3

Trener Atletica Diego Simeone je po bolečem porazu proti Realu v finalu lige prvakov napovedal, da bo razmislil o tem, kaj bo počel v prihodnje. Njegovi izbranci si srčno želijo, da bi ostal zvest rdeče-belim, hkrati pa napovedujejo, da bodo nekega dne le postali evropski prvaki.

"Ali bom nadaljeval z Atleticom ali končal petletni ciklus? O tem moram še  razmisliti," je Diego Simeone presenetil novinarje po finalu lige prvakov. Trener Jana Oblaka in njegovih soigralcev, ki prisegajo na rdeče-belo barvo in so v soboto objokovali tesen poraz proti Realu, si bo vzel nekaj časa  za razmislek, kako naprej. Navijače je skušal pomiriti z besedami, da se počuti ljubljenega in spoštovanega pri Atleticu ter da mu ostaja zvest. Po drugi strani obstaja bojazen, da si bo po novem evropskem šoku, še drugem dramatičnem porazu v finalu lige prvakov v zadnjih treh letih, premislil in odšel drugam.

Je želja mnogih evropskih klubov. Pred tedni ga je po poročanju francoske revije France Football v svoje vrste vabil PSG, ki želi poleg njega v Pariz pripeljati tudi Cristiana Ronalda in slovenskega asa Oblaka. Napadalca in vratarja, ki sta bila v glavnih vlogah pri zadnjem dejanju napetega milanskega finala. Portugalec je pred dnevi dejal, da bi rad ostal zvest Realu do konca kariere, Simeoneja, trenersko željo Parižanov, pa povezujejo tudi z Interjem, kjer se je nekoč dokazoval kot nogometaš. Prav na štadionu, kjer je bil v soboto tako blizu, a spet tako daleč evropskemu naslovu.

Lepota in krutost nogometa 

"Igralci bomo spoštovali njegovo odločitev. Mislim, da bo vendarle ostal v klubu," je dejal Koke, motor zvezne vrste Rojiblancos, ki so ponovno ostali nepotešeni v velikem evropskem finalu. "Atletico se je v zadnjih treh letih dvakrat uvrstil v finale, kar je velik dosežek, a sam s tem, kar smo dosegli, nisem zadovoljen," je dodal 46-letni El Cholo, ki je leta 2014 popeljal Atletico na španski prestol.

Navijači rdeče-belih so tudi po tretjem velikem evropskem finalu ostali brez prestižne lovorike. | Foto: Navijači rdeče-belih so tudi po tretjem velikem evropskem finalu ostali brez prestižne lovorike.

Kapetan Atletica Gabi ni uresničil otroških želja. Pred tekmo na San Siru je razkril, da je kot deček večkrat razmišljal o tem, kako lepo bi bilo dvigniti pokal za najboljšega v Evropi. Bil je zelo blizu, a je loterija kazenskih strelov poskrbela za slavje v belem delu španske prestolnice. Rdeče-beli del Madrida se je zavil v črno in bo danes z rano v srcu, polno ljubosumja, spremljal proslavljanje tekmecev, ki bodo slavnostno sprejeli evropske prvake.

"Atletico bo nekega dne osvojil Evropo. To si zasluži. Moramo biti ponosni in se že z novim dnevom po finalu začeti truditi za uresničitev tega cilja. To je pač lepota in krutost nogometa obenem," sporoča Oblakov kapetan.

Francoz noče razmišljati o tem, a ga zelo boli

Dvoboj bi se lahko končal drugače, če bi Antoine Griezmann na začetku drugega dela zadel v polno z bele točke. Francoz ni bil uspešen. Zadel je okvir vrat, tako da je ostalo pri vodstvu Reala z 1:0. "Enajstmetrovke so loterija, ki je tokrat osrečila Real. Odigrali smo odlično tekmo. Res škoda, da sem med tekmo zapravil kazenski strel, a v nogometu se dogajalo tudi takšne stvari. Iz tega se bom moral nekaj naučiti in se vrniti še močnejši," je dejal najboljši strelec Atletica v tej sezoni, ki pri kazenskih strelih po koncu dvoboja ni ponovil napake, ampak zanesljivo ugnal Keylorja Navasa.

Bosta Antoine Griezmann in Fernando Torres še kdaj nastopila v finalu lige prvakov? | Foto: Bosta Antoine Griezmann in Fernando Torres še kdaj nastopila v finalu lige prvakov?

Griezmann je pohvalil belgijskega reprezentanta Yannicka Carrasca, ki je vstopil v igro na začetku drugega polčasa in z zadetkom v 80. minuti dvoboj prevesil v podaljšek. "V slačilnici smo bili zelo ranjeni in utrujeni. Nočemo razmišljati o tem, a ta poraz zelo boli," je francoski napadalec ponazoril, kako mučno je bilo po tekmi v slačilnici poražencev. Proti Realu je v sezoni 2015/16 zapravil že drugo enajstmetrovko. Prvo je v prvenstvu na domači tekmi, ki se je prav tako kot tista v Milanu po rednem delu končala z 1:1.

Borili so bodo, dokler ga ne bodo osvojili

"Zelo nas boli. Ta slačilnica si ni zaslužila tega, da se ji je to pripetilo že drugič v treh letih. Ne bomo se predali. Borili se bomo za evropski naslov, dokler ga ne osvojimo," je vztrajen Saul Niguez, mladi zvezdnik Atletica, ki je priznal, da je bila tekma tako naporna, da je bil od zadnjem sodnikovem pisku povsem brez moči.

Razočarani obrazi nogometašev Atletica (na levi Jan Oblak), ki so po finalu prejeli srebrno medaljo. | Foto: Razočarani obrazi nogometašev Atletica (na levi Jan Oblak), ki so po finalu prejeli srebrno medaljo.

"V prihodnji sezoni bomo dobro pripravljeni na ligo prvakov, prvenstvo in pokal. Pri Atleticu ne bomo nikoli nehali verjeti v uspeh," je dodal 21-letni španski reprezentant, ponosen na soigralce in navijače. Tako je pri sebi čutil prav vsak nogometaš Atletica.

 

Ne spreglejte