Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Nedelja,
29. 5. 2016,
1.03

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,48

2

Natisni članek

Diego Simeone Zinedine Zidane Real Madrid Atletico Madrid nogomet liga prvakov

Nedelja, 29. 5. 2016, 1.03

6 let, 6 mesecev

Simeoneju žal navijačev: Nisem jim mogel dati, kar so želeli (foto)

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,48

2

Atletico Madrid je v treh letih še drugič nastopil v finalu lige prvakov in še drugič izgubil. Zanj je bil znova usoden mestni tekmec Real.

Beli balet je po zadetku Sergia Ramosa na prvi odmor odšel s prednostjo zadetka, v drugem polčasu pa je bil podjetnejši Atletico. Kljub zgrešeni enajstmetrovki Antoina Griezmanna je deset minut pred koncem tekme izenačil in izsilil podaljšek.

V tem je kazalo, da ima več moči kot Real, a te premoči nogometaši niso znali izkoristiti, kar je pomenilo, da bodo o zmagovalcu odločali streli z bele točke. Srečnejši so bili nogometaši Reala, ki so prav vsi premagali Jana Oblaka, na drugi strani pa je edini napako naredil Juanfran. Njegov poskus je končal v desni vratnici Keylorya Navasa in slavje se je lahko začelo.

"Najprej naj čestitam Realu, ki je bil spet boljši od nas. Pred dvema letoma po podaljšku, zdaj po enajstmetrovkah. Začeli smo zelo slabo, po 20. minuti pa smo se le zbrali in mislim, da smo prikazali dobro nogometno predstavo. Uspelo nam je izenačiti, na koncu pa smo bili nesrečni po strelih z bele točke," je po tekmi povedal trener Atletica Diego Simeone. Zelo ga boli, da je še drugič v treh letih ostal praznih rok, a še bolj mu je bilo žal navijačev.

"Težko rečem, kateri poraz boli bolj. Najbolj me boli gledanje žalostnih obrazov naših navijačev. Nisem jim mogel dati tistega, kar so si želeli. Počutim se odgovornega za to. To me res boli," je dodal 46-letni argentinski strateg.

Zinedine Zidane je leta 2000 ligo prvakov osvojil kot igralec Reala, 16 let pozneje pa še kot trener.  | Foto: Zinedine Zidane je leta 2000 ligo prvakov osvojil kot igralec Reala, 16 let pozneje pa še kot trener.


Zinedine Zidane se je vpisal v zgodovino

Madridski Real je kljub ne najbolj prepričljivi predstavi spet pokazal, da mu trenutno ni para v Evropi. Madridčani so z enajstim naslovom še bolj pobegnili konkurenci. Na drugem mestu jih ima italijanski AC Milan sedem.

"Po trdem delu, ki smo ga opravili, da smo osvojili to lovoriko, sem zelo ponosen na vse v naši ekipi. Opravili smo velik posel, zelo sem vesel, to bomo proslavili," je bil kratek trener Reala Zinedine Zidane, ki se je že leta 2000 kot igralec madridskega kluba veselil te lovorike.

S tem je postal sedmi, ki mu je uspelo priti na vrh Evrope kot igralcu in trenerju. Pred njim je to uspelo Miguelu Munozu, Giovanniju Trapattoniju, Johanu Cruyffu, Carlu Ancelottiju, Franku Rijkaardu in Pepu Guardioli.

Ne spreglejte