Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
29. 5. 2016,
7.31

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,85

Natisni članek

Real Madrid Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Zinedine Zidane

Nedelja, 29. 5. 2016, 7.31

6 let, 6 mesecev

Cristiano Ronaldo je prosil za peto enajstmetrovko: Želel sem biti mož odločitve

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,85

Čeprav se v finalu lige prvakov še zdaleč ni izkazal, je bil Cristiano Ronaldo spet tisti, ki je postavil piko na i in z odločilno enajstmetrovko prinesel naslov evropskega prvaka madridskemu Realu.

"Čutil sem, da bo peta enajstmetrovka odločilna, zato sem trenerju rekel, da bi bil rad jaz tisti, ki jo bo izvajal. Želel sem biti mož odločitve," je po velikem finalu, v katerem je Real proti mestnemu tekmecu Atleticu enajsti evropski naslov osvojil po enajstmetrovkah, povedal Cristiano Ronaldo. V peti seriji je brez težav premagal Jana Oblaka in, podobno kot pred dvema letoma, ko je v Lizboni tik pred koncem podaljška postavil končni izid 4:1, poskrbel za piko na i.

"Osvojiti nov evropski naslov je nekaj posebnega. Za nas, za klub in za navijačev, ki so nam vedno stali ob strani. Zinedine Zidane je v Realu opravil sijajno delo in si zasluži, kar je dosegel. Je odličen trener in pravi gospod. Vesel sem zanj," je portugalski zvezdnik pohvalil svojega trenerja, ki je na stolček Reala sedel januarja letos in se zelo izkazal. Francoz je z Realom tako osvojil tretji evropski naslov. Prvega je osvojil kot nogometaš, drugega kot pomočnik Carla Ancelottija pred dvema letoma in tretjega zdaj.

Zlata žoga bo prišla sama od sebe

Veliko veselje po odločilni enajstmetrovki. | Foto: Veliko veselje po odločilni enajstmetrovki. Ronaldo, ki je s 16 goli postal najboljši strelec lige prvakov in sezono 2015/16 končal s kar 51 zadetki, je z novim evropskim naslovom, svojim tretjim (enega je osvojil kot član Manchester Uniteda), tako postal glavni favorit za nagrado za najboljšega nogometaša na svetu v letošnjem letu, za zlato žogo. Temu je portugalski zvezdnik neskromno prikimal.

"Zabil sem več kot 50 golov, kar je nekaj posebnega, zato mislim, da bo zlata žoga prišla sama od sebe. Sem najboljši strelec lige prvakov, ki sem jo pravkar tudi osvojil, a se s posamičnimi nagradami ne obremenjujem," je povedal Portugalec, ki ga čaka nekaj dni počitka, potem pa se bo z reprezentanco začel pripravljati na evropsko prvenstvo v Franciji.

Ne spreglejte