Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
17. 3. 2014,
8.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Andraž Struna Bojan Jokić Jasmin Kurtić Samir Handanović

Ponedeljek, 17. 3. 2014, 8.04

8 let

Oblak vse bližje naslovu, Birsa zamenjal junaka

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nastope slovenskih legionarjev je s tremi zadetki zaznamoval Dalibor Stojanović, v ponedeljek je zmagoviti niz z Benfico nadaljeval Jan Oblak, Valter Birsa pa ugnal nekdanje soigralce v Genovi.

Vid Belec: Olhanense v portugalskem prvenstvu ostaja na zadnjem mestu. V soboto je doma izgubil z Brago (0:2) in nesrečno ostal brez točke, saj je oba zadetka prejel v zadnjih šestih minutah. Takrat je že imel igralca manj. Slovenski vratar je branil vso tekmo, v 84. minuti je prejel zadetek z bele točke.

Samir Handanović: Inter v zadnjem času zelo težko zmaguje v domačem prvenstvu. Pogreša jo že štiri tekme, na zadnjih treh je remiziral. V soboto se je doma razšel z Bologno 2:2, slovenski vratar pa je v končnici srečanja z uspešnimi posredovanji celo reševal gostitelje, da niso izgubili. Ljubljančan je branil vso tekmo. Inter je na petem mestu, za tretjeuvrščenim Napolijem zaostaja 14 točk.

Jan Oblak: Benfica iz Lizbone je dvoboj 26. kroga portugalskega prvenstva odigrala v ponedeljek zvečer in z lahkoto odpravila Rio Ave, za katerega ni zaigral Etien Velikonja. Primorec sploh ni kandidiral za tekmo. Vodilno portugalsko moštvo je doseglo štiri zadetke (4:0), dvakrat je bil z bele točke uspešen paragvajski rezervist Oscar Cardozo. Škofjeločan je v četrtek počival na tekmi lige Europa, v ponedeljek pa se vrnil med vratnici portugalskega velikana in ponovno preprečil, da bi tekmeci zatresli njegovo mrežo. Orli imajo pred mestnim tekmecem Sportingom spet sedem točk prednosti, tako da je težko pričakovan naslov vedno bližje. Do konca so le še štirje krogi. Benfica je v prvenstvu dobila devet zaporednih srečanj, na vseh je branil Oblak.

Siniša Anđelković*: Palermova barka še naprej varno pluje proti prvi ligi. Moštvo iz prestolnice Sicilije je v uvodni tekmi 33. kroga serie B premagal Avellino (2:0), prednost pred drugouvrščenim Empolijem znaša 13 točk. Kranjčan je odigral vso tekmo, Armin Bačinović ni kandidiral za srečanje.

Gregor Balažic: Karpaty je doživel visok poraz na gostovanju pri branilcu naslova Šahtarju. Slovenski branilec zaradi kazni ni kandidiral za srečanje na Donbass Areni, njegovi soigralci pa so imeli največje težave s "hrvaškim Brazilcem" Eduardom da Silvo, ki je dosegel dva zadetka. Karpaty je na desetem mestu.

Mišo Brečko: Köln je v odlični formi. V soboto je na vedno polnem RheinEnergieStadionu (48.900 gledalcev) premagal Arminio iz Bielefelda (2:0) in ohranil visoko prednost pred zasledovalci. Trboveljčan je zaradi kazni rumenih kartonov to pot počival, je pa slovensko čast vso tekmo branil Dominic Maroh. Kozlički niso prejeli zadetka že na petih zaporednih srečanjih.

Boštjan Cesar: Chievo je v sobotnem mestnem obračunu izgubil bitko za Verono. Hellas Verona je zmagala z 1:0, zmagoviti zadetek je dosegel veteran Luca Toni, kapetan slovenske reprezentance pa je odigral vso tekmo. Chievo ostaja na 16. mestu, pred Livornom, ki je dve mesti nižje (če bi se prvenstvo končalo danes, bi izpadel v drugo ligo), ima le dve točki prednosti.

Branko Ilić: Hapoel Tel Aviv je v soboto remiziral na gostovanju pri soimenjaku iz Beer Sheve. Bilo je 1:1, za goste pa je vso tekmo odigral tudi Ljubljančan. Njegovo moštvo je na lestvici šestčlanske lige za prvaka zadržalo četrto mesto.

Bojan Jokić: Villarreal je v soboto v derbiju 32. kroga gostoval pri vodilnem Atleticu v Madridu in tesno izgubil z 0:1. Moč rdeče-belih, ki navdušujejo tako v Španiji kot tudi v Evropi, je občutil tudi Kranjčan. Na štadionu Vicente Calderon, kjer se bosta v sredo Atletico in Barcelona udarila za polfinale lige prvakov, je na levem boku odigral vso tekmo. Vodilno moštvo v Španiji je zmagoviti zadetek doseglo prek Raula Garcie, ki pa je pred strelom storil prekršek nad nogometašem Villarreala, tako da so bili gostje nezadovoljni s sodnikovo odločitvijo. Rumena podmornica je na sedmem mestu, ki več ne pelje v ligo Europa.

Dejan Kelhar*: Vodilna Crvena zvezda še naprej preskakuje ovire v srbskem prvenstvu. V soboto je z 2:1 v gosteh odpravila Spartak iz Subotice, Brežičan pa je odigral vso tekmo. Rdeče-beli so po remiju med Partizanom in Vojvodino prednost pred največjim tekmecem povišali na tri točke.

Miral Samardžić: Vodilni Šerif iz Tiraspola še naprej kraljuje v Moldaviji. V petek je s 3:0 odpravil Rapid Ghidighici in vknjižil četrto zaporedno zmago. Za zmago pa se mu ni bilo treba potruditi niti sekunde, saj je bila zaradi težav gostujočega kluba sprejeta za zeleno mizo (3:0).

Andraž Struna: PAS Giannina je v nedeljo v grškem prvenstvu priredila veliko presenečenje. Z 2:0 je doma ugnala vodilni Olympiakos. Oba zadetka je dosegla v uvodu srečanja, prvega že v prvi minuti. Koprčan je na levem bočnem položaju odigral vso tekmo, njegov klub pa se je povzpel na deveto mesto. Rdeče-beli iz Pireja, ki so si že davno zagotovili naslov, so v tej sezoni izgubili le štirikrat.

Valter Birsa: Rdeče-črni so v ponedeljek zvečer navdušili navijače z zmago v Genovi (2:1). Priložnost je dočakal tudi Primorec, ki pozna odlično Genoo, saj ga je prav ona zvabila iz Francije in ga preselila na Apeninski polotok. Slovenski reprezentant je vstopil v igro v 83. minuti, zamenjal pa junaka srečanja Maročana Adela Taarabta, ki je prispeval zadetek in podajo. Milan je z zmago ostal na 11. mestu, a se je močno približal sosedom. Do petega mesta, ki ga drži Inter in pelje v ligo Europa, ga loči le še pet točk. Do konca je še šest krogov, tako da so v Milanu oživele sanje o igranju v Evropi.

Josip Iličić: Fiorentina se je po domači zmagi nad Udinesejem (2:1) utrdila na četrtem mestu serie A. Vijoličasti so vodili že z 2:0, takšen je bil tudi rezultat, ko je Kranjčan v 74. minuti zapustil igrišče. Firenčani za Napolijem zaostajajo devet točk.

Kevin Kampl: Prvak Red Bull Salzburg se je po krajši rezultatski krizi vrnil k starim navadam. V derbiju 31. kroga avstrijskega prvenstva je v gosteh s 3:1 odpravil Grödig. Zvezni igralec iz Solingena je odigral 72 minut, zamenjal pa ga je Andreas Ulmer, ki se je nato ekspresno vpisal med strelce. Salzburg ima pred dunajskim Rapidom izjemnih 23 točk prednosti. Pri gostiteljih je Korošec Tadej Trdina odigral 68 minut in v prvem polčasu zapravil zelo zrelo priložnost za zadetek.

Andraž Kirm: Groningen je v uvodni tekmi 31. kroga nizozemskega prvenstva v petek zmagal na gostovanju pri moštvu PEC Zwolle (1:0), Ljubljančan pa je bil znova deležen drobtinic, saj je v igro vstopil šele v tretji minuti sodnikovega podaljška. Groningen je zadržal osmo mesto, ki pelje v dodatno ligo za mesto v ligi Europa.

Rene Krhin: Bologna je v soboto prekrižala načrte Interju na San Siru in osvojila pomembno točko v boju za obstanek (2:2). Štajerec je odigral 71 minut, Bologna pa ostaja na 17. mestu, tik nad črto, ki označuje obstanek v eliti.

Jasmin Kurtić: Torino je v nedeljo osvojil tri točke na gostovanju na Siciliji. Catanio je ugnal z 2:1, a tudi drago plačal zmago, saj je v 33. minuti ostal brez poškodovanega slovenskega reprezentanta (stegenska mišica). Zamenjal ga je Šved Alexander Farnerud in v končnici srečanja poskrbel za zadetek, nato pa je najboljši strelec bikov Ciro Immobile prinesel popoln preobrat. Torino ostaja na desetem mestu.

Dejan Lazarević:* Chievo je izgubil mestno poslastico z Verono (0:1), Domžalčan, junak zmage nad mestnim tekmecem v jesenskem delu, pa je dvoboj spremljal s klopi za rezervne igralce.

Dalibor Stevanović:* Slask iz Vroclava je v petek remiziral pri Podbeskidzieju (3:3), vse tri zadetke za goste pa je prispeval občasni slovenski reprezentant in poskrbel za presežek, ki je na Poljskem zelo odmeval. Prvi gol je dosegel po spretnem strelu z nogo, druga dva pa z glavo. Slask po 28. krogu poljskega prvenstva zaseda skromno 13. mesto. Konec prejšnjega tedna sta se med strelce na tujih zelenicah vpisala tudi Elvis Bratanović (dosegel je prvenec na Češkem) ter Rene Mihelič (na Madžarskem se je izkazal s prvim golom, pa tudi podajo).

Robert Berić:* Sturm iz Gradca je v soboto doma remiziral z Admiro Wacker (1:1), najbližjim sosedom na lestvici. Črno-beli ostajajo na sedmem mestu, z Admiro pa se bodo ponovno srečali v torek v četrtfinalu pokalnega tekmovanja. Krčan je odigral 64 minut ter sodeloval v akciji za vodilni zadetek Sturma.

Roman Bezjak: Vodilni Ludogorec iz Razgrada je v ligi za prvaka v Bolgariji remiziral v Plovdivu (1:1). Oba zadetka sta dosegla nogometaša Ludogorca, Lokomotiv pa si je priigral točko po zaslugi avtogolu Bezjakovega soigralca Jordana Mineva. Korošec je odigral vso tekmo in v končnici prvega polčasa zapravil priložnost po strelu z glavo. Klubu iz Razgrada se nasmiha ubranitev naslova, pred CSKA in Lovečem ima osem točk prednosti.

Zlatko Dedić*: Dynamo Dresden še naprej jezi navijače s skromnimi rezultati. V petek je na tekmi brez zadetkov remiziral v Cottbusu. Koprčan na spopadu nekdanjih vzhodnonemških klubov ni dobil priložnosti za nastop, dvoboj je spremljal s klopi za rezervne igralce. Dynamo ostaja na 16. mestu, ki prinaša dodatne kvalifikacije za obstanek v drugi ligi.

Zlatan Ljubijankić*: Omiya Ardija je v nedeljo doma izgubila z moštvom Vissel Kobe (0:3), Ljubljančan, ki še čaka na prvi zadetek v tej sezoni, pa je odigral vso tekmo. Veverice so na Japonskem padle na 13. mesto.

Tim Matavž: PSV Eindhoven je v soboto razočaral na gostovanju pri Heerenveenu in izgubil z 0:3. Ko so rdeče-beli izgubljali z 0:1, je v 68. minuti v igro prišel Primorec, a so bili gostitelji neustavljivi, tako da so na štadionu Abe Lenstra dosegli še dva zadetka in se veselili gladke zmage. PSV je padel na peto mesto, tako da je možnost nastopa v ligi prvakov vse bolj oddaljena. Drugouvrščeni Feyenoord beži sedem točk, do konca rednega dela prvenstva pa so le še trije krogi. Prihodnjo nedeljo prihaja v Eindhoven prav velikan iz Rotterdama, obeta se veliki nizozemski obračun.

Milivoje Novaković*: Shimizu S-Pulse je v nedeljo v gosteh odpravil Ventforet Kofu (1:0), gostom pa je do zmage vso tekmo pomagal tudi izkušeni Ljubljančan, saj je prispeval podajo za zmagoviti gol strelcu Šunu Nagasavi. To je bila druga zmaga Shimizuja v tej sezoni, s katero se je na lestvici povzpel na 14. mesto.

Nejc Pečnik: Korošec se je ponovno dobro znašel v vlogi desnega bočnega branilca in pomagal Crveni zvezdi do zmage nad Spartkom (2:1). To je bila že dvanajsta zaporedna zmaga Stojanovićeve čete v srbskem prvenstvu.

Ne spreglejte