Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
20. 2. 2013,
0.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Branko Oblak Arsenal Bayern liga prvakov

Sreda, 20. 2. 2013, 0.48

8 let

Oblak: Saj ne more Podolski niti preigrati Lahma

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Branko Oblak, nekdanji nogometaš Bayerna, je stiskal pesti za Bavarce in jih pred tekmo v Londonu proglasil za favorite. Ni se zmotil. ''Razlika v kakovosti je bila očitna,'' je dejal po zmagi s 3:1.

Vodilni nemški prvoligaš, ki se mu nasmiha državni naslov, je boljšo predstavo unovčil že po prvi polovici prvega polčasa, ko se je na semaforju londonskega štadiona zableščal rezultat 0:2. ''Za kvalitetno tekmo potrebuješ dva dobra kluba, tokrat pa je bil dober le en. Sta bila pa oba gola za Bayern srečna. Arsenal je bil jalov in nemočen v napadu. Nebogljen. Niti ne vidim koga, ki bi lahko dal gol. Saj ne more Podolski niti preigrati Lahma, s katerim igrata skupaj celo življenje. Arsenal ima preslabe igralce,'' je po prvem polčasu v studijski oddaji na Planet TV dejal Branko Oblak. Nekdanji slovenski selektor in odličen poznavalec razmer v nemškem klubskem nogometu je pohvalil strelca prvega zadetka Tonija Kroosa za odličen strel v 7. minuti. ''Fantastično je udaril na gol. To je bil 'drop shot', žoga se je najprej odbila od tal, igrišče pa je bilo spolzko, tako da je šla v gol kot metek. Pri drugem se je odlično izkazal van Buyten, nato pa še Müller, ki se je znašel na pravem mestu,'' je dejal najboljši slovenski nogometaš zadnjih 50 let, ki je ogromen pečat pustil tudi v nemški bundesligi. Tudi kot ena izmed gonilnih sil velikega Bayerna, ki se mu po zmagi v Londonu nasmiha napredovanje med najboljših osem v ligi prvakov.

Oblak o napaki Neuerja: To delajo vratarji mladincev, ne pa Bayerna

Tega dejstva ni spremenil niti drugi polčas, čeprav je najprej zadišalo po boljšem odporu ''topničarjev''. Sploh po prvem zadetku, ki ga je po sodniškem darilu dosegel Lukas Podolski in potrdil nogometni zakon bivšega. ''V drugem delu smo videli boljšo tekmo. Arsenal je prvi gol dosegel po sodniški napaki, saj je žoga po strelu nogometaša Arsenala zadela v bok Podolskega. Londončani so nato začeli bolje igrati. Sledil je premik v glavi, začeli so stiskati in stiskati goste, a ni šlo,'' je opisal začetni pritisk gostiteljev po zadetku, ki pa se je na koncu izkazal zgolj za častnega. Kaj več ni šlo, saj je Bayern zaustavil vse napade, za nameček pa še povišal prednost. ''Bayern nisem še videl tako dobro postavljenega. Martinez in Lahm sta bila odlična. Kot tudi zadnja 'štoperja'. Malce slabša sta bila Schweinsteiger ter vratar Neuer, ki me je danes razočaral. Pred zadetkom je gledal žogo, šel v prosti prostor in naredil začetniško napako. To delajo vratarji mladincev, ne pa Bayerna. Ni mi jasno, koga je sploh čakal. Čim je pogledal v tla, je bila zgodba končana. Potem pa sem rekel, da bo dal gol Podolski,'' se je nasmejal Oblak, njegovim točnim napovedim o poteku dogodkov pa se je med spremljanjem srečanja v studiu dodobra načudil voditelj Dani Bavec: ''Moram čestitati našemu gostu, ker je vse zadel in predvidel. Tako gole, strelce, kot tudi menjave,'' je čestital 65-letnemu Ljubljančanu.

Prvič, da Robben ni gnjavil žoge

Arsenal je prek rezervista Olivierja Girouda zapravil najlepšo priložnost za izenačenje na 2:2. Po odlični akciji, ki jo je z dolgim predložkom načel Tomaš Rosicky, nato pa z odličnim sprejemom in podajo nadaljeval Theo Walcott, je prišel do nevarnega strela Francoz, a je preslabo streljal, da bi zatresel Neuerjevo mrežo. ''Lepa akcija. V bistvu kar kopija tretjega gola Bayerna. Če bi takrat Arsenal zadel, bi bilo vprašanje, kaj bi se dogajalo. Mogoče bi Bayernu padel motiv. Se je pa Neuer rešil po tisti napaki in spet postal 'normalen' vratar,'' je ocenil Oblak in v akciji, iz katere je padel zadnji zadetek na tekmi (za 1:3), najprej izpostavil Arjena Robbena. Ponovno se je znašel na klopi, to pa zato, ker je po mnenju Oblaka v slabih odnosih s klubsko legendo Franzom Beckenbauerjem. ''Robben je odigral lepo. Prvič, da ni gnjavil žoge, ampak lepo podal notri, nato pa je zavrtinčena žoga od Mandžukića le prečkala črto. Je pa vprašanje, če tega gola ni dal kar Sagna. Najbrž ga je, saj se tudi Mandžukić ni pretirano veselil,'' je na podlagi počasnega posnetka zaključil nekdanji ''otrok'' Olimpije, v nadaljevanju pa potrdil, da je kapetan Philipp Lahm igralec za Barcelono, a se mu niti ne čudi, da ne gre v Katalonijo, saj mu je zelo dobro tudi v Münchnu. Pohvalil pa je tudi mladega zveznega igralca Arsenala Jacka Wilshereja: ''Je talentiran igralec, ki gre vedno naprej, na mestu pa se obrača kot Iniesta,'' je iz sivine londonskega kluba povzdignil angleškega reprezentanta.

In zaključek po srečanju, na katerem so tri zadetke dosegli nemški nogometaši, enega pa Hrvat, a bi ga lahko po Oblakovem mnenju pripisali celo Francozu v vrstah Londončanov? ''Razlika v kakovosti je bila absolutna. Arsenal bo na povratni tekmi igral podobno kot zdaj, zaprto, Bayern pa je suveren, tako da Arsenal ne bo imel veliko možnosti. Vsaj s tako igro, ki jo je pokazal danes. So pa v nogometu vedno šanse. Napaka sodnikov ali vratarja, lahko so trije poškodovani, dva izključena, v München lahko pride še gripa,'' je našteval dejavnike, ki bi še lahko na Bavarskem povzdignili Arsenal od mrtvih. Kdo ve ...

Ne spreglejte