Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
17. 9. 2013,
9.59

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak Laurent Blanc Zlatan Ibrahimović Edinson Cavani PSG

Torek, 17. 9. 2013, 9.59

7 let, 12 mesecev

Oblak bo sezono lige prvakov odprl doma, na prizorišču velikega finala

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V prvem krogu skupine C lige prvakov bo Benfica, katere član je Jan Oblak, gostila Anderlecht. PSG, ki ima zelo visoke cilje, bo gostoval pri Olympiacosu.

Tekma v Lizboni bo imela tudi slovenski pridih. Na klopi Lizbončanov, ki so seveda favoriti za zmago, bo najverjetneje sedel mladi slovenski vratar Jan Oblak. Debija v najmočnejši nogometni ligi na svetu skorajda zagotovo ne bo dočakal, a nikoli se ne ve. Lizbončani so v tej sezoni še toliko bolj motivirani, da v ligi prvakov pridejo čim dlje, saj bo veliki finale maja prihodnje leto prav na njihovem štadionu La Luz, na katerem bodo danes pričakali belgijskega prvaka. Benfica je ob koncu pretekle sezone doživela pravcato katastrofo, potem ko je v zadnjih dveh krogih portugalskega prvenstva izgubila naslov, klonila v finalu lige Europa, praznih rok pa ostala tudi v domačem pokalu. Zdaj je čas za celjenje ran in nič ne bi bilo lepšega kot to, da bi novo evropsko sezono na najvišji ravni začela z zmago. Forma ni najboljša, saj so Lizbončani v prvih štirih krogih v prvenstvu izgubili že pet točk, a danes bodo vseeno favoriti. Belgijci ne bodo lahek zalogaj. Gre za moštvo, ki ima veliko izkušenj z nastopanjem v Evropi. Že 180 evropskih tekem je do zdaj odigral Anderlecht, brez dvoma najboljši belgijski nogometni klub.

''Da je finale na našem štadionu, je prav gotovo dodaten motiv. Vsi sanjamo o tem, da bi sodelovali v njem. Toda za kaj takega je še prezgodaj. Najprej moramo napredovati iz skupine. Izkušnje govorijo, da bomo morali osvojiti vsaj deset točk. Prve tri bomo skušali že danes. Tri točke proti Anderlechtu so nuja. Igramo doma in jasno je, da gremo na zmago. Lani smo tekmovanje začeli z remijem proti Celticom. Upam, da bo letos bolje,'' pred tekmo pravi trener Benfice Jorge Jesus. ''Smo v boljši formi, kot smo bili v minuli sezoni. Imamo boljše moštvo, saj smo pripeljali nekaj zelo izkušenih nogometašev. Verjamem, da lahko pridemo do dobrega rezultata tudi v ligi prvakov. Že danes, zakaj pa ne? Benfica je ekipa, ki igra zelo ofenzivno, zato lahko pričakujemo zelo zanimivo tekmo. Jasno je, da imajo tudi Lizbončani pomanjkljivosti in verjamem, da jih bomo znali izkoristiti,'' pa je večerno tekmo napovedal John van den Brom, trener Anderlechta.

PSG je v minuli sezoni v ligi prvakov izpadel v četrtfinalu, zdaj želi narediti korak dlje. V francoskem prvenstvu je z zvezdniško zasedbo prišel do naslova, zdaj najvišje cilja tudi v ligo prvakov. V Parizu so se poleti še dodatno in predvsem bogato okrepili, med drugim so za astronomski znesek pripeljali tudi urugvajskega zvezdniškega napadalca Edinsona Cavanija, ki bo skupaj z Zlatanom Ibrahimovićem tudi danes predstavljal največjo nevarnost za vratarja grškega prvaka. Zanimivo bo videti, kaj lahko v Evropi naredi Laurent Blanc, ki je na trenerski klopi francoskega prvaka nasledil Carla Ancelottija, ki se je preselil v Madrid k Realu.

''Vsaka tekma je težka, a v vsaki gremo na zmago. Nič drugače ne bo niti tokrat. Jasno je, da nas čaka zahtevno delo, predvsem zaradi navijačev, ki bodo prav gotovo priredili peklensko vzdušje, bo vsaki ekipi, ki bo gostovala v Pireju, težko. Z Bordeauxom sem pri Olympiacosu že igral in vselej je bilo zanimivo. Skušali bomo držati žogo v svoji posesti, kot počnemo vedno, in zapreti poti do svojega gola,'' pred tekmo pravi trener PSG Blanc, ki v Grčiji zagotovo ne bo mogel računati na poškodovana Javierja Pastoreja in Alexa. ''V minuli sezoni smo bili v četrtfinalu, tokrat si želimo vsaj do polfinala,'' je brez ovinkarjenja še priznal nekdanji francoski reprezentant, ki se lahko pohvali z naslovom svetovnega prvaka.

Ne spreglejte