Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
14. 12. 2012,
12.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Köln Omiya Ardija

Petek, 14. 12. 2012, 12.05

8 let

Novaković nezaželen v Kölnu

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski napadalec Milivoje Novaković se želi po kratkem dokazovanju na Japonskem vrniti v Köln, a ga pri nemškem drugoligaškem klubu ne čakajo odprta vrata. Bo ostal zvest japonskemu klubu?

Drugega najboljšega strelca slovenske reprezentance vseh časov (19 zadetkov) veže sklenjena pogodba s ''kozlički'' do konca junija 2014. Poleti je bil posojen japonskemu prvoligašu Omiya Ardija, vodi ga dr. Zdenko Verdenik, rok posoje pa se izteče konec decembra. ''Rad bi se vrnil v Köln, a je moj posrednik Gottfried Reims po pogovoru z Jörgom Jakobsom (športni direktor Kölna, op.p.) prišel do spoznanja, da v Kölnu ne računajo več name. Ne preostane mi nič drugega, kot da ostanem na Japonskem, kjer še potekajo pokalna tekmovanja, in počakam,'' je nemškemu časniku Express potožil Milivoje Novaković. Njegov klub se bo v soboto v 4. krogu kraljevega pokalnega tekmovanja pomeril z ekipo Kawasaki Frontale, to pa bo tudi zaključno dejanje koledarskega leta za klubski nogomet na Japonskem.

V Saitami deli slačilnico tudi z Zlatanom Ljubijankićem, ki pa se je za razliko od ''Nove'' že vrnil v Evropo in prejšnji teden v Belgiji opravil operacijo meniskusa. Soigralcem se bo pridružil v začetku prihodnjega leta, ko bo Omiya Ardija začela s pripravami na novo sezono.

Prav lahko se zgodi, da bo slovenska nogometna kolonija v predmestju Tokia še naprej tričlanska. ''Nova'' je iz resnejših načrtov za prvo postavo Kölna izpadel poleti, ko je prišlo do nesoglasij med izkušenim napadalcem in vodstvom kluba. Rešitev je bila sklenjena v obojestransko korist, saj se je podal v Azijo, kjer je hitro vstopil v tekmovalno formo. V dvanajstih nastopih je dosegel pet zadetkov in pomagal do obstanka. ''Ardija me želi zadržati. Ljudje so zadovoljni z menoj, zato ni izključeno, da ostanem tukaj,'' je še sporočil nekdanji reprezentant, ki je v dresu ''kozličkov'' dosegel 73 zadetkov.

Še naprej navija za reprezentanco, na državni dres je bil vselej ponosen

Sredi februarja, pred prijateljsko tekmo med Slovenijo in Škotsko, je na slovensko javnost naslovil izjavo, v kateri je podal odločitev, da ne bo več oblekel državnega dresa. ''Odločil sem se, da z današnjim dnem zaključujem svojo kariero v slovenski nogometni reprezentanci. Na dres z državnim grbom sem bil vselej izjemno ponosen, igrati zanjo pa je bila zame velika čast. Skupaj smo z veliko željo dosegli zgodovinske uspehe slovenskega nogometa. Zahvaljujem se soigralcem, strokovnemu štabu reprezentance in slovenskim navijačem za nepozabne športne trenutke, zmage in naša druženja. Reprezentanci in selektorju želim vso srečo tudi v prihodnje. Še naprej bom navijal za fante na igrišču. Ostanite 'velika klapa'. Ko nam je bilo najtežje, smo najbolj držali skupaj. Naj tako tudi ostane. Srečno!,'' je takrat zapisal Novaković. Njegove želje niso pomagale reprezentanci, ki je v jesenskem delu kvalifikacij za SP 2014 neslavno pogorela in v štirih nastopih zbrala le tri točke. Bo Stojanovićev naslednik stopil v stik tudi s 33-letnim Ljubljančanom?

Ne spreglejte