Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
12. 8. 2015,
12.09

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija NK Luka Koper NK Celje NK Krka NK Rudar NK Krško NK Domžale

Sreda, 12. 8. 2015, 12.09

6 let, 6 mesecev

Nov dan, nova presenečenja?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pred nami so nove štiri tekme Prve lige Telekom Slovenije, ki je na začetku postregla s številnimi presenečenji. Jih bomo videli tudi tokrat, ko sta na sporedu dva derbija?

Po odličnem začetku in slabšem nadaljevanju, v naslednjih dveh krogih je osvojila le točko, je Olimpija v zadnjem krogu zmagala v Krškem in napovedala, da bi se lahko postavila v zmagovalne tirnice. Za kaj takega bo morala danes zmagati. Nasproti bo stal vedno neugodni Koper, ki je v zadnjem krogu premagal prvake iz Maribora in prav gotovo poskrbel za velik dvig samozavesti. Pa čeprav je bila to šele njegova prva zmaga v tej sezoni.

Pri Olimpiji se veselijo vrnitve kaznovanih Matica Finka in Roka Kronavetra. Na klop ob igrišču se po kazni vrača tudi njihov trener Marijan Pušnik, ki je pred tekmo previden. "Igrali bomo proti moštvu, ki se je opeklo v Krškem, a je v zadnjem krogu z zmago proti Mariboru napovedalo boljše čase. Jasno je, da nas čaka zahtevna preizkušnja proti izkušenemu nasprotniku," je povedal pred tekmo.

Pa Koprčani? Med tednom so nekoliko kadrovali. Ostali so brez mladega napadalca Mateja Pučka, pripeljali pa dva branilca. Albanca Hysena Memmolla in Hrvata Antonia Pavića. Na stranskem tiru sta Mitja Lotrić in Josip Ivančić, kaznovan je Denis Šme , tako da ima njihov trener Rodolfo Vanoli kar nekaj težav s sestavo ekipe.

Velenjčani so po treh porazih na prvih treh prvenstvenih tekmah nove sezone v zadnjem krogu presenetljivo zmagali v Domžalah. Zdaj bomo poskušali vpisati nove točke. Krško je po sijajnem začetku sezone in dveh zmagah nad Koprom in Celjem nekoliko popustilo, kar je povsem pričakovano. V zadnjih dveh tekmah je ostalo brez točk, a proti Olimpiji bi lahko bilo tudi drugače, če bi imeli Krčani nekaj sreče, zato se v Velenju prav zagotovo ne bodo kar tako predali.

Težava za Krčane, ti so novinci v prvi ligi, med njimi je večina takšnih, ki na tako visoki ravni še niso igrali, je tudi utrujenost. Zdaj bodo odigrali še eno tekmo, v takšnem ritmu niso vajeni igrati in ne bi bilo presenečenje, če bi njihov trener Tomaž Petrovič zato posegel po nekaj menjavah v moštvu. Jasno je le, da bosta vezist Enes Rujović in napadalec David Poljanec zagotovo v prvi postavi, saj izstopata in bi bila v veliko pomoč verjetno tudi nekoliko boljšim moštvom.

Domžale zmagajo, izgubijo, zmagajo in izgubijo. Če bodo Domžalčani nadaljevali v ritmu, ki so ga pokazali na začetku sezone, bodo tokrat zmagali, a to seveda ne bo tako lahko. Ekipa Luke Elsnerja je v zadnjem krogu močno razočarala. Potem ko je zmagala v Ljubljani proti Olimpiji, je pretekli konec tedna presenetljivo ostala praznih rok pred domačimi navijači proti Rudarju, ta je bil pred tem brez točk.

"Očitno nismo zreli," je po tej tekmi povedal njihov trener, ki tudi v Novem mestu pričakuje trd boj. "Po štirih krogih je jasno, da bo v tej sezoni liga še bolj zanimiva, kot je bila. Razlike med prvim in zadnjim so majhne. Tisti, ki mu ne bo uspelo narediti pozitivne serije, se bo moral zadovoljiti z bojem za sredino lestvice. Tega si ne želimo. Zato bomo morali v Novem mestu nastopiti s povsem drugačno energijo," je še povedal Elsner, ki tokrat ne bo mogel računati na kaznovanega branilca Kenana Horića.

Krka, njen trener bo moral igrati brez kaznovanega Jamiluja Collinsa, je v zadnjem krogu zmagala v Zavrču in je trenutno z Mariborom in Olimpijo celo tik pod vrhom lestvice. Jasno je, da bodo Novomeščani naredili vse, da tudi tokrat čim dražje prodajo svojo kožo.

Maribor je v zadnjem krogu izgubil v Kopru. Po izpadu iz Evrope, porazu v superpokalu in slabem začetku prvenstva je na Štajerskem vse več takšnih, ki zahtevajo spremembe. Jasno je, na koga merijo. Trenerja Anteja Šimundžo, ki ima vse manj podpore. Človek, ki je Maribor še pred letom dni popeljal v rajsko ligo prvakov, je zato zdaj pod velikim pritiskom. Če bi razočaral tudi danes, ga konec tedna čaka veliki derbi proti Olimpiji. Derbiji so vselej nepredvidljivi. Če bi Mariboru spodrsnilo tudi tam, potem …

Zato je jasno, da so v Ljudskem vrtu pripravljeni na trd boj, v katerem bodo naredili vse, da pridejo do novih točk. Tekmec je, vsaj ob pogledu na prvenstveno razpredelnico, primeren, a Celjani so že v prejšnji sezoni dokazali, da se vijoličastih ne bojijo. V prvenstvu so jih premagali dvakrat, izločili so jih tudi iz pokalnega tekmovanja. Prav tako je jasno, da je ekipa Simona Rožmana, pa čeprav je v primerjavi s prejšnjo sezono oslabljena, verjetno boljša od tega, kar kaže trenutni položaj na lestvici. Tam imajo Celjani po štirih tekmah le dve točki in so na zadnjem mestu.

Ne spreglejte