SiolNET. Sportal Nogomet
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nogometaši najraje igrajo v Stožicah

3

termometer

Katera travnata površina je najboljša v Prvi ligi Telekom Slovenije? Kapetani prvoligaških ekip so bili v jesenskem delu najbolj zadovoljni z igriščem v Ljubljani, najmanj pa z novomeškim.

Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS) je v sezoni 2011/12 uvedel ocenjevanje Najboljše zelenice sezone. Zdaj poteka že tretjo sezono zapored in prinaša zanimive ugotovitve. Papir in škarje pri ocenjevanju - razpon ocen je od ena do pet - v svojih rokah držijo kapetani prvoligaških klubov, ki po vsakem odigranem gostovanju podajo oceno o kakovosti igrišča. Namen akcije je izboljšati igralne pogoje na slovenskih prvoligaških prizoriščih, in sicer na način, da se izpostavi najboljše pripravljene travnike ter nagradi klub oziroma osebe, ki so za pripravo igrišč neposredno odgovorne. Nagrado za Najboljšo zelenico sezone podeljuje SPINS na Nogometni gali SPINS XI.

V sezoni 2011/12 je bil za najboljšega okronan igrišče v Kranju, v sezoni 2012/13 pa je kapetane prvoligaških ekip najbolj navdušila travnata površina v ljubljanskih Stožicah. Štadion, kjer domuje Olimpija, je za kakovost igrišča prejel najvišje ocene tudi v jesenskem delu obstoječe sezone.

Zelo visoko je Bonifika, ki je bila na posebni razpredelnici na visokem drugem mestu že v prejšnji sezoni, na tretje mesto pa se je povzdignil Ljudski vrt. Prvi slovenski štadion, ki bo prizorišče spomladanskih izločilnih bojev v evropskem tekmovanju, je glede na višje ocene kapetanov v tej sezoni izboljšal kakovost travnate površine.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin