Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 7. 2018,
13.05

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,51

1

Natisni članek

Dario Melnjak Simon Rožman NK Domžale

Petek, 20. 7. 2018, 13.05

5 let, 9 mesecev

NK Domžale po napredovanju v drugi krog kvalifikacij za evropsko ligo

Rožman: Na koncu je bilo malo drame, a bili smo boljši #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,51

1

NK Domžale | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

"Težko je zadeti proti organizirani obrambi. Gol na koncu je malce stresel zadevo, a mislim, da smo imeli večji del tekme pod nadzorom, da smo zasluženo napredovali," je po preboju NK Domžal v drugi krog kvalifikacij za evropsko ligo dejal trener Domžal Simon Rožman, ki že nestrpno pričakuje tudi začetek v domačem prvenstvu. Ta njegove varovance čaka v nedeljo ob 20.15 proti Krškemu.

Nogometaši Domžal so na povratni tekmi drugega kroga kvalifikacij za evropsko ligo z 1:1 remizirali s Širokim Brijegom in zaradi večjega števila zadetkov v gosteh (prva tekma se je končala z 2:2) napredovali v drugi krog. V tem se bodo udarili z rusko Ufo, katere barve brani slovenski reprezentant Bojan Jokić. Prva tekma bo prihodnji četrtek v Rusiji.

Domžalčani so sicer prek Daria Melnjaka, ki je zadel že na prvem obračunu, povedli v 11. minuti, gostje so nato v 73. izenačili in poskrbeli za dramatičnih zadnjih 20 minut. A mreži se v nadaljevanju nista več tresli in napredovanje so si zagotovili gostitelji.

Dario Melnjak
Sportal Domžalčani boljši od Širokega Brijega zaradi gola več v gosteh

Težko skozi trdo obrambo, a na dveh tekmah boljši nasprotnik

"Trdo prigarano napredovanje, pa čeprav smo bili boljši nasprotnik skozi obe srečanji," je po napredovanju dejal trener Domžal Simon Rožman in s prstom pokazal na gostujočo obrambo: "Težko je zadeti proti organizirani obrambi. Gol na koncu je malce stresel zadevo, a mislim, da smo imeli večji del tekme pod kontrolo. Nasprotnik se je na koncu odprl, s tem se nam je ponudila možnost za protinapad, mislim, da smo imeli dva, a ju žal nismo izkoristili. Na koncu je prišla kazen, da je bilo malo več drame, a na dveh tekmah smo bili boljši in zasluženo napredujemo."

Hrvat Dario Melnjak je zadel na obeh kvalifikacijskih tekmah. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Hrvat Dario Melnjak je zadel na obeh kvalifikacijskih tekmah. Foto: Žiga Zupan/Sportida

"Lepo je, ko zadeneš v Evropi, tako zame kot za ekipo. Veseli smo, da gremo naprej. Škoda, da nismo večkrat zadeli, saj smo imeli priložnosti, a smo veseli, saj gremo v drugi krog," je bil navdušen strelec edinega domžalskega zadetka Melnjak, vesel tudi, da mu zaupajo tako trener kot igralci.

Rožman in Melnjak o povratni kvalifikacijski tekmi:

"Cilji enaki, skrite želje so, a treba je biti realen"

Pred nadaljevanjem evropske sezone Domžalčane čaka uvodno srečanje novega tekmovalnega obdobja v PLTS. To bodo odprli v nedeljo ob 20.15 doma proti NK Krško. Dvoboj si boste lahko ogledali na Planet TV 2. "Cilji v klubu ostajajo enaki, imamo pa skrite želje, a treba je biti realen, treba je iti tekmo po tekmo, prvenstvo bo dolgo, prestopni rok še traja." | Foto: Žiga Zupan/Sportida "Cilji v klubu ostajajo enaki, imamo pa skrite želje, a treba je biti realen, treba je iti tekmo po tekmo, prvenstvo bo dolgo, prestopni rok še traja." Foto: Žiga Zupan/Sportida

"Cilji v klubu ostajajo enaki, imamo pa skrite želje, a treba je biti realen, treba je iti tekmo po tekmo, prvenstvo bo dolgo, prestopni rok še traja. Če bi zadržali jedro ekipe in se morda še primerno okrepili, malce je odvisno tudi od Evrope ... Trenutno nimamo dveh enakovrednih ekip, da bi lahko počivali. Zanimivo bo. Postavili smo si visoko letvico, treba bo biti potrpežljiv, a cilji kluba so Evropa. Če bo prvenstvo bolj izenačeno, če bosta tudi Maribor in Olimpija izgubljala točke, potem smo morda lahko blizu," pred začetkom domačega prvenstva, v katerem so v lanski sezoni končali na 3. mestu, razmišlja Rožman.

Rožman in Melnjak o PLTS:

Nogometna vročica se nadaljuje!

Prve tekme #PLTS lahko že od petka naprej spremljate na Planet TV in Planet 2. Že v ponedeljek, 23. julija, pa bo na Planet 2 prvič na sporedu oddaja Goool!, ki jo bo vodil Dani Bavec. Več o razporedu tekem in novi nogometni oddaji si lahko preberete TUKAJ.

Preberite še:

Maribor
Sportal Slovenski klubi nadaljujejo popotovanje po Evropi, Šporar streljal in podajal
Maribor, Rudar
Sportal Maribor je na eni tekmi zabil pet golov, Olimpija na prvega čaka že štiri ure in pol
NK Olimpija
Sportal Olimpija beži, Maribor lovi, Domžale prežijo
Milan Mandarić Zlatko Zahović
Sportal Koliko sta Mandarić in Zahović zaslužila v tem poletju? Sta sploh kaj?
Rok Kronaveter Maribor Olimpija
Sportal Brez Ronalda, Messija ali Modrića, a je - naša

 

 

Ne spreglejte