Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
18. 4. 2016,
14.26

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,48

1

Natisni članek

Radoje Smiljanić Milan Mandarić Marko Nikolić NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije

Ponedeljek, 18. 4. 2016, 14.26

6 let, 7 mesecev

Nikolić ni več trener Olimpije, njegov naslednik ostaja skrivnost

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,48

1

Predsednik Milan Mandarić je razkril, da Marko Nikolić ne bo več treniral Olimpije. Srbski trener zaradi kazni zmajev ne bi smel voditi do konca sezone. Ime novega trenerja še ni znano, začasno pa bo klub vodil Radoje Smiljanić.


Vodstvo NK Olimpija je na današnji izredni novinarski konferenci spregovorilo o velikih spremembah v klubu. Vodilni slovenski prvoligaš ima šest krogov pred koncem prvenstva pred najbližjim zasledovalcem Mariborom dve točki prednosti, ki jo bo v nadaljevanju sezone branil brez Marka Nikolića.

V soboto je na derbiju 30. kroga Prve lige Telekom Slovenije v gosteh ugnal Domžale (1:0), 36-letni Beograjčan Nikolić pa je zaradi kazni, ki jo je prejel na podlagi rasističnih opazk, namenjenih Blessingu Elekeju, srečanje spremljal med občinstvom. To je bila tudi zadnja tekma, ki jo je spremljal kot predstavnik Olimpije.


"Z Marko Nikolićem smo danes sporazumno prekinili pogodbo," je dejal predsednik Milan Mandarić, ki se je z nekdanjim trenerjem Rada, Vojvodine, Partizana, po novem pa tudi Olimpije, sestal v dopoldanskem terminu. Predstavnikom sedme sile je dodal: "To ni ena izmed prav veselih novinarskih konferenc. Odločitev ni bila preprosta. Marko je vrhunski trener in dober človek, a je naredil napako. Plačal jo je z odhodom. Kot lastnik ali predsednik sem v nogometu že skoraj 50 let, a še nisem bil v podobnem položaju," je ameriški poslovnež s srbskimi koreninami pojasnil, da mu ni bilo lahko, ko se je odločal o ukrepih.

Vseeno se je odločil za zamenjavo in poslal sporočilo o tem, da želi v Ljubljani voditi klub, zgrajen na spoštovanju moralno-etičnih vrednost.


Na klopi Olimpije je v soboto vlogo trenerja na papirju opravljal pomočnik Radoje Smiljanić. Nogometaši Olimpije so želeli, da bi Nikolić ostal na mestu trenerja, a se jim želja ni uresničila.


Govorice, da naj bi na izpraznjeni stolček sedel športni direktor Ranko Stojić, so se izkazale za neresnične. Mandarić je dejal, da takšnega scenarija ne bomo dočakali. Proti Krškemu bo tekmo vodila strokovna ekipa na čelu s Smiljanićem.



Milan Mandarić ni razkril imena največjega kandidata za prevzem trenerske vloge pri Olimpiji. | Foto: Milan Mandarić ni razkril imena največjega kandidata za prevzem trenerske vloge pri Olimpiji.

Nogometaši Olimpije bodo v soboto v Stožicah pričakali Krčane, med kandidati za nastop pa ne bo Elekeja. Nigerijec ima poškodovano stegensko mišico, zdravniki pa predvidevajo, da bo okrevanje trajalo vsaj tri ali štiri tedne. Vlogo prvega napadalca bodo v času njegove odsotnosti zaupali Miroslavu Radoviću, ki ostaja član zeleno-belih.


Ne spreglejte