Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 11. 2008,
14.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

statistika Kevin Kampl

Sreda, 12. 11. 2008, 14.02

8 let

Ni kaj, Kevin Kampl ima junaška pljuča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Statistični pregled vseh Slovencev, ki so v letu 2014 oblekli državni dres, je pokazal, da je daleč največ časa na igrišču preživel Kevin Kampl. Za rdeče bike in reprezentanco je odigral kar 58 tekem.

Selektor Srečko Katanec je v letu 2014 ponudil priložnost 36 kandidatom, med njimi pa je po številu odigranih srečanj za klub ter izbrano vrsto izstopal Kevin Kampl. Novopečeni zvezni igralec Borussie Dortmund si bo lansko leto zapomnil po številnih izvrstnih predstavah v dresu Salzburga, s katerim je osvojil dvojno avstrijsko krono in zelo uspešno nastopal v ligi Europa, končni seštevek pa je pokazal, da je odigral kar 58 tekem.

Lani se je spopadal z velikanskimi napori, saj je postal suženj "angleškemu" ritmu srečanj, zaradi tako velikega števila nastopov pa gre kar za razumeti zavrnitev vodstva rdečih bikov, ki 25-letnemu zvezdniku iz Solingena ni hotelo prižgati zelene luči za atraktivno junijsko reprezentančno turnejo v Južni Ameriki. Če bi Kampl zaigral še proti Urugvaju in Argentini, bi leto 2014 končal z okroglimi 60 nastopi, a je tudi tako stopil ogromen korak pred zasledovalce.

Še najbližje se mu je podal Damjan Bohar, ki je jeseni z Mariborom izkusil zahteven ritem nastopanja v ligi prvakov, domačem prvenstvu in pokalnem tekmovanju, podobno pa velja tudi za njegovega starejšega soigralca Aleša Mertlja, ki je za las zgrešil "abrahama".

Čast vratarjev na četrtem mestu po številu klubskih in reprezentančnih nastopov brani Samir Handanović, ki se ga drži sloves enega izmed najboljših ter spoštovanih na Apeninskem polotoku, vsaj 40 nastopov pa je zbralo še šest slovenskih reprezentantov. Tudi izkušeni napadalec Milivoje Novaković, ki je pri 36 letih dokazal, da še ni rekel zadnje v svetu nogometa. V letu 2014 je dosegel 18 zadetkov in postal slovenski strelski kralj, saj je prehitel vse rojake, ki so imeli priložnost zaigrati v dresu s podobo Triglava. Prehitel je tudi v zadnjem obdobju skrajno vročega ''Dunajčana'' Roberta Berića ter razigranega Kampla, ki je z zadetki, podajami in atraktivnimi preigravanji spadal v sam vrh avstrijskega prvenstva, zdaj pa se bo dokazoval v močni nemški bundesligi.

Krog igralcev, ki so dosegli dvomestno število zadetkov, končuje Bohar. Mladi Prekmurec je zadeval tako v domačem prvenstvu kot tudi v skupinskem delu lige prvakov, to pa je podatek, s katerim se je lahko lani pohvalil kot edini članski slovenski reprezentant.

Če si želite še enkrat podrobneje ogledati lanskoletne dosežke 36 slovenskih nogometašev, ki so zaigrali za reprezentanco, ste toplo vabljeni k sprehodu!

Ne spreglejte