Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
24. 2. 2014,
17.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Tomaž Kavčič Nicolas Rajsel

Ponedeljek, 24. 2. 2014, 17.17

8 let

Nekdanji mladinec PSG dobil slovenski potni list

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Petega marca se ne bo predstavila le članska nogometna reprezentanca. Katančeva četa bo gostovala v Alžiriji, mlajša izbrana vrsta do 21 let pa se bo na Bonifiki pomerila s hrvaškimi vrstniki.

Mlada slovenska reprezentanca bi morala 5. marca igrati kvalifikacijsko tekmo z Andoro, ki pa je zaradi težav z igrišči v Andori prestavljena na maj. "Iskali smo nasprotnika in našli Hrvate, ki so bili brez tekme v tem terminu. Nam bo ta tekma prišla prav predvsem zato, da preizkusimo kakšnega novega igralca oziroma takšnega, ki je do zdaj igral nekoliko manj. Pomembno pa je tudi, da ohranimo konstantni ritem tekem, nazadnje smo namreč igrali novembra v Bolgariji," je ob objavi seznama povedal selektor Tomaž Kavčič, ki bo lahko svoje izbrance preizkusil proti zelo močni sosedski zasedbi.

Na Bonifiki tudi člani Napolija, Rome, Atalante …

Hrvaška selekcija do 21 let v svoji kvalifikacijski skupini zaseda prvo mesto, za njo zaostajata tudi Ukrajina in Švica. Ima kar osem legionarjev, nekateri si izkušnje nabirajo v zelo močnih klubih. Na primer zvezni igralec Josip Radošević pri Napoliju, temperamentni napadalec Marko Livaja pri Atalanti in najstniški branilec Tin Jedvaj pri Romi. "Poznamo hrvaško izbrano vrsto, zato vem, da lahko pričakujemo izjemno težko tekmo. Ampak raje igramo z močnimi reprezentancami, saj lahko le tako naredimo korak naprej," Kavčič zagovarja podobno stališče kot njegov stanovski kolega na članskem selektorskem stolčku.

Brez Črnica, Jelenića in Vučkića

Na seznamu kandidatov prevladujejo mladi upi iz Kopra in Celja. Zaradi poškodb manjkata Enej Jelenić (Padova, tetiva) in Matic Črnic (Maribor, meniskus), eden najbolj izkušenih mladih reprezentantov Haris Vučkić pa bo tekmo v dogovoru s selektorjem izpustil. "Vučkićeve kvalitete so mi dobro poznane in Haris bo seveda igral že na naslednji kvalifikacijski tekmi."

V ekipi je nekaj igralcev, ki še niso nastopili, zato je morda tekma s Hrvati idealna priložnost. Med njimi je tudi Nicolas Rajsel, nekdanji mladinec pariškega kluba, ki se je v zimskem prestopnem roku pridružil Celju. Klub iz knežjega mesta ima na seznamu kandidatov kar štiri zvezne igralce.

"Nicolas Rajsel je dobil slovenski potni list, ki si ga je sam zelo želel, in morda je to priložnost, da se ga preizkusi, zato je tokrat na seznamu. Tudi Domen Črnigoj je igralec, ki je v Sloveniji že pokazal svojo kakovost, za mlado reprezentanco pa še ni nastopil, čeprav je že bil z nami," je selektor pohvalil enega izmed številnih kanarčkov, ki kandidirajo za nastop s sosedi Hrvati.

Dvoboj bo v sredo, 5. marca, ob 15. uri na koprski Bonifiki. Vstop je brezplačen.

Ne spreglejte