Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 12. 2011,
13.23

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nejc Pečnik Nacional

Četrtek, 29. 12. 2011, 13.23

1 leto, 8 mesecev

Nejc Pečnik po srečo na Madeiro

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski nogometni reprezentant Nejc Pečnik se bo v začetku novega leta pridružil treningom Nacionala. Kluba, ki ga je posodil ruskemu prvoligašu Krilja Sovjetov, kjer pa se Korošec ni naigral.

Novoletne praznike preživlja doma, kjer se bo takoj po praznovanju 25. rojstnega dneva (3. januar 2012) odpravil na otok Madeira in se pridružil treningom Nacionala. Ker se bo portugalsko prvenstvo nadaljevalo le nekaj dni kasneje, ohranja slovenski napadalec pripravljenost z individualnimi vadbami, saj želi v druščini rojaka Reneja Miheliča kandidirati za nastop že na prvem izpitu v letu 2012. Gostovanju pri Gil Vicenteju. ''Na Madeiro se vračam 4. januarja. Nacionalu v prvenstvu ne gre najbolje, saj zaseda le 14. mesto (v prvi ligi nastopa 16 ekip, op. p.), v tej sezoni pa je zamenjal že dva trenerja. To bi lahko bila voda na moj mlin. Dobil sem vtis, da bi me potrebovali,'' sporoča Nejc Pečnik, ki se v minulih mesecih v dresu Krilja Sovjetov ni naigral. V zaključku je tekmovalno formo ohranjal le še z nastopi za drugo moštvo, ga pa slabša minutaža ni presenetila. Navsezadnje mu je to trener povedal v pogovoru na štiri oči. ''Ko sem se vrnil po reprezentančni akciji, me je trener poklical na sestanek in povedal, da bo v prestopnem roku pripeljal svojega napadalca. Povedal je, da nima od tega, če bi igral, nobene koristi, ker nisem 'njegov' igralec. S tem sem se sprijaznil. V Rusiji je pač tako, da je trener vedno glavni. V klub iz Samare so prišli novi ljudje, novi pokrovitelji, trener pa je ohranil veliko moč. Srbu Nenadu Đorđeviću, ki je bil kapetan kluba, je pred tremi dnevi povedal, da ne bo več igral v Samari. Samo zato, ker ni 'njegov' igralec. Novi trener pač pripelje svoje,'' je kruto realnost, s katero se spopadajo nogometaši Krilja Sovjetov, zaupal Korošec. S prvim delom sezone je bil zadovoljen. Takrat je igral redno, vseeno pa so manjkali zadetki. ''Veliko sem igral na mestu levega krilnega igralca, tako da sem dosegel le en zadetek. A dobro, z odigranim sem zadovoljen, dober odnos sem imel tudi z navijači.'' Po selitvi na Portugalsko še vedno obstaja možnost, da bi v spomladanskem delu vendarle zaigral kje drugje. Omenja se predvsem Rusija, saj ima v žepu nekaj ponudb. O tem bo odločal portugalski klub, s katerim ga tudi veže aktualna pogodba.

''Neke ponudbe obstajajo. Po pogodbi se bom najprej vrnil k Nacionalu, nato pa bomo videli, kaj se bo izcimilo. Če bom redno igral na Portugalskem, bi najraje kar ostal, saj že poznam to okolje,'' je izpovedal željo mlajši izmed bratov Pečnik. Oba, tudi starejši brat Andrej, sta že oblekla državni dres. Bi se lahko pripetilo, da bi združila moči v Rusiji? Andrej namreč brani barve drugoligaša Volgar-Gazprom, s katerim se bo potegoval za obstanek. ''Mislim, da ta možnost odpade. Je pa res, da me v svoje vrste vabijo tudi nekateri ruski drugoligaši, ki so v dobrem položaju, da napredujejo v premierligo.'' Nacionalu v prvenstvu resda ne cvetijo rožice, bi si pa lahko nastop v Evropi zagotovil v pokalu, kjer se je prebil v polfinale. V dvoboju za finale se bo pomeril s Sportingom iz Lizbone. Morda tudi z dvema Slovencema na igrišču ...

Ne spreglejte