Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
9. 10. 2014,
13.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nejc Pečnik slovenska nogometna reprezentanca Milenko Ačimović Srečko Katanec Slaviša Stojanović

Četrtek, 9. 10. 2014, 13.33

8 let

Nejc Pečnik: Moramo se vrniti k navadam iz preteklosti

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nejc Pečnik bo današnjo tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2016 proti Švici skorajda zagotovo začel na klopi, a bi priložnost za igro utegnil dobiti v drugem polčasu.

Dravograjčanu bo spet pripadla vloga jokerja, ta je Nejcu Pečniku očitno pisana na kožo. V reprezentanci je do zdaj zabil štiri gole, dva od teh sta bila zelo pomembna (proti Slovaški v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2010 in proti Rusiji v dodatnih kvalifikacijah za isto tekmovanje), vsakič se je med strelce vpisal, ko je na igrišče prišel s klopi.

Če malce primerjamo s preteklostjo, je bil kot Milenko Ačimović v času največjih uspehov zdajšnjega selektorja Srečka Katanca pred desetletjem in več. Toda tokrat, dan pred tekmo s Švico, se nismo pogovarjali o tem.

Nogometaša Crvene zvezde smo raje povprašali o tem, ali je bilo časa za priprave na zelo pomembno tekmo dovolj glede na to, da so se slovenski reprezentanti zbrali šele v ponedeljek. "Res je, ni ga bilo prav veliko, a dejstvo je, da Švicarje dobro poznamo. V prejšnjih kvalifikacijah smo se z njimi pomerili dvakrat. Neznank ne bi smelo biti. Pomembno bo predvsem, ali bomo upoštevali selektorjeva navodila," je povedal 28-letni nogometaš.

Težav ne bi smelo biti

"Jasno je tudi to, da je večji del reprezentance nespremenjen že nekaj let. Vsi se zelo dobro poznamo. Glede uigranosti težav ne bi smelo biti," poudarja Pečnik in pravi, da v ekipi ni čutiti živčnosti. "Ne, saj sami vidite, da je vse v najlepšem redu. Nekaj napetosti je, pred tako pomembno tekmo je tudi mora biti, a to je povsem normalno," sporoča nogometaš z 22 nastopi v izbrani vrsti.

Tudi to, da je imel selektor, vsaj tako je dejal, začetno enajsterico za tekmo s Švico v glavi že pred dvema tednoma, ga ne moti. "To je lahko le dobrodošlo. Sicer pa vsi skupaj dobro vemo, kakšna je pot, ki vodi do zmage. Krasiti nas mora ekipni duh. Vsak od nas 23, ki smo tukaj, oziroma 24, če upoštevamo še Daliborja Stevanovića, ki proti Švici ne sme igrati, mora biti pripravljen, vsi moramo dihati kot eno. Tako je bilo v preteklosti, ko smo dosegali najboljše rezultate, tako mora biti tudi zdaj," je prepričan Pečnik.

Dobro je, da se vračajo v Ljudski vrt

"Dobro je tudi to, da se vračamo v Ljudski vrt. Če pogledamo statistiko rezultatov iz preteklosti, je jasno, da smo bili v Mariboru vedno najboljši. Verjamem, da bo vzdušje na tribunah dobro in bomo to potrdili tudi tokrat," je dejal in za konec, v nasprotju s selektorjem, priznal, da bi bil sam v oktobrskem ciklusu – Slovenijo v nedeljo čaka še tekma v Litvi – zadovoljen tudi s štirimi in ne zgolj s šestimi točkami.

"To je moje subjektivno mnenje. Je pa jasno, da bomo na obeh tekmah skušali zmagati. Dali bomo vse od sebe in videli bomo, kaj nam bo to prineslo," je za konec dejal nogometaš, ki je v reprezentanci debitiral pred več kot petimi leti.

Ne spreglejte