Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 3. 2021,
21.49

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

Natisni članek

Sandi Ogrinec Sven Šoštarič Karič Maribor slovenska nogometna reprezentanca do 21 let Euro U-21

Petek, 19. 3. 2021, 21.49

3 leta, 1 mesec

U21, reprezentančne priprave

Na priprave v Maribor prispeli tudi Celjani in Domžalčani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16
Sven Šoštarič Karić | "Vzdušje je vrhunsko, vsi čakamo da se evropsko prvenstvo prične," pravi Sven Šoštarič Karić. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

"Vzdušje je vrhunsko, vsi čakamo da se evropsko prvenstvo prične," pravi Sven Šoštarič Karić.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Slovenska reprezentanca do 21 let je danes v Mariboru opravila drugi trening pred nogometnim evropskim prvenstvom v Sloveniji in na Madžarskem. V reprezentančni tabor so prispeli tudi Domžalčani in Celjani, ki so v četrtek opravili še pokalne preizkušnje v klubskih barvah.

Med tistimi, ki so bili v četrtek aktivni, je tudi domžalski branilec Sven Šoštarič Karić, ki je na pokalnem obračunu dosegel tudi zadetek. "Vzdušje je vrhunsko, vsi čakamo da se evropsko prvenstvo prične. Zavedamo se, da je pred nami en lep, pomemben dogodek, ki nam prinaša veliko dobrega. Ne samo za nogometaše, temveč tudi za Nogometno zvezo Slovenije in celotno državo," je dejal Šoštarič Karić ob virtualnem druženju z novinarji.

Sportal Najdražji nogometaši spektakla, ki prihaja k nam

"Čakajo nas nogometne velesile, tako da ne bo lahko"

Slednji se zaveda, da Slovenijo čakajo težke preizkušnje v skupini B s Španijo, Italijo in Češko, a verjame, da bo skupaj s fanti kos nalogam, ki prihajajo. "Imamo težko skupino. Čakajo nas nogometne velesile, tako da ne bo lahko. Verjamem pa, da se lahko z našo kakovostjo enakovredno kosamo z vsako reprezentanco. Odločale bodo malenkosti, ena izmed njih bi lahko bila tudi prednost domačega igrišča. Mislim, da lahko stopimo skupaj in dosežemo boljši rezultat, kot vsi od nas pričakujejo," poudarja branilec.

Sandi Ogrinec: Smo zelo homogena ekipa in mislim, da je to lahko dobra popotnica za prvenstvo. | Foto: Grega Valančič/Sportida Sandi Ogrinec: Smo zelo homogena ekipa in mislim, da je to lahko dobra popotnica za prvenstvo. Foto: Grega Valančič/Sportida

"Menim, da lahko presenetimo"

Vezist Brava Sandi Ogrinec dodaja, da če bodo delovali kot ekipa in imeli pravo energijo, potem rezultat ne bo izostal. "Menim, da lahko presenetimo. Vsi igralci se zelo dobro poznamo, saj smo nekateri skupaj igrali v že mlajših reprezentančnih selekcijah. Smo zelo homogena ekipa in mislim, da je to lahko dobra popotnica za prvenstvo," pravi Ogrinec, ki se vesli bojev z velikimi imeni evropskega nogometa.

"Imena, ki bodo na tem evropskem prvenstvu, že nekaj pomenijo v nogometu. To bo zagotovo dodatna motivacija, da se izkažemo proti njim," poudarja Ogrinec.

Slovenija bo prvo tekmo odigrala 24. marca ob 18.00 v Ljudskem vrtu proti branilki naslova Španiji. Tri dni pozneje se bo v Celju pomerila s Češko, 30. marca pa jo čaka še zadnja tekma skupinskega dela z Italijo.

Seznam slovenske reprezentance do 21 let:

Vratarji: Žan-Luk Leban (Everton, Anglija), Martin Turk (Parma, Italija), Igor Vekić (Bravo).

Branilci: David Brekalo (Bravo), Jan Gorenc (Mura), Žan Kolmanič (Austin, ZDA), Aljaž Ploj (Aluminij), Žan Rogelj (Swarovski Tirol, Avt), Sven Šoštarič Karić (Domžale), Dušan Stojinović, Žan Zaletel (oba Celje), Andraž Žinič (Domžale).

Zvezni igralci: Sandi Ogrinec (Bravo), Timi Max Elšnik (Olimpija), Tomi Horvat (Mura), Adam Gnezda Čerin (Rijeka, Hrvaška), Dejan Petrović (Rapid, Avstrija), Tamar Svetlin (Domžale).

Napadalci: Aljoša Matko (Maribor), Žan Celar (Cremonese, Italija), Žan Medved (Wisla Krakov, Poljska), Nik Prelec (Sampdoria, Italija), Dario Kolobarić (Domžale).

Preberite še:

Milenko Ačimović
Sportal Okrnjena zasedba začela priprave na vrhunec sezone: Velik izziv
Ne spreglejte