Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
1. 9. 2013,
22.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Darko Milanič Robert Berić

Nedelja, 1. 9. 2013, 22.24

8 let

Milaniču končno posijalo sonce v Gradcu

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V sedmo se je izšlo. Za Darka Milaniča v bistvu v deveto, saj je vodil tudi dve evropski tekmi. In prvo zmago dočakal šele na zadnji avgustovski dan. Robert Berić se je vpisal med strelce.

Čakal je dolgo, a dočakal. Marsikateri klub v Sloveniji bi se že zdavnaj domislil ''šok terapije'' in se odločil za spremembo trenerja, vodstvo Sturma pa je Izolanu izkazalo zaupanje tudi v času največje rezultatske suše. Trener dunajske Austrie Nenad Bjelica je pred povratnim dvobojem z zagrebškim Dinamom priznal, da avstrijski klubi o trenerskih zamenjavah razmišljajo povsem drugače kot pa na Hrvaškem, kjer podobno kot v Sloveniji prevladujejo zelo pogoste menjave. Nov dokaz ponuja aktualna zgodba Sturma, ki se očitno pobira.

Ena lastovka seveda še ne prinese pomladi, a visoka zmaga nad WAC-om priča o tem, da zna graški prvoligaš zaigrati podjetneje, v napadu pa učinkovito. Resda je premagal najslabšo ekipo v avstrijski bundesligi in se v obračunu dveh klubov, ki sta čakala na prvo zmago v sezoni, veselil zmage s 4:1, a je bolj pomembno, da je končno prebrodil oviro, ki mu je pošteno parala živce. ''Zmaga je zaslužena. V tekmo smo vstopili nekoliko živčno in storili nekaj napačnih podaj, nato pa dosegli prvi zadetek ob pravem času. Bili smo zelo nevarni in pokazali nekaj čudovitih akcij. Še vedno ni to raven, ki bi jo želeli. Sam, ekipa in navijači pričakujemo več. Zdaj nas med reprezentančnim premorom čaka trdo in zbrano delo, na naslednji tekmi pa pričakujem še boljšo predstavo,'' si je deloma oddahnil Darko Milanič, saj je končno pozdravil prvo trenersko zmago, odkar sedi na stolčku Sturma.

K prepričljivi zmagi, ki je v soboto razveselila 8.600 gledalcev na graškem štadionu, je pomagal tudi Robert Berić. Nekdanji napadalec Maribora še čaka, da bi ujel redno strelsko formo. Tokrat je mrežo zatresel z bele točke, kar bi lahko okrepilo njegovo samozavest pred nadaljevanjem prvenstva. Krčan je odigral vso tekmo, dočakal drugi zadetek v sezoni, na lestvici najboljših klubskih strelcev pa si deli prvo mesto. Sturm je skočil na osmo mesto, pogledi pa so že usmerjeni na 14. september, ko čaka črno-bele gostovanje pri Wiener Neustadtu. Pri zelo primernih tekmecih za nadaljevanje zmagovalnega niza, saj so zgornji sosedje na razpredelnici, imajo pa tudi najslabšo obrambo v prvenstvu. V sedmih krogih so prejeli kar 20 zadetkov, kar bi lahko bila voda na mlin zadetkov lačnemu Beriću.

Ne spreglejte