Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
25. 2. 2008,
17.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 25. 2. 2008, 17.12

8 let

Milanič: Izkušeni so potegnili voz

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši HiT Gorice so po jesenskem delu PrveLige Telekom Slovenije na drugem mestu. Po koncu prvega dela nogometnega prvenstva smo se pogovarjali s trenerjem Darkom Milaničem.

Goričani so na začetku igrali slabše od pričakovanj in bili nekaj časa celo v spodnjem delu prvenstvene razpredelnice. ''Odhodi igralcev, kot so Tim Matavž, Bojan Jokič in predvsem Nikola Nikezić so se nam poznali. Nikezić je bil v minuli sezoni najboljši strelec lige, odsotnost golgeterja se nam je poznala. Ko je Milan Osterc prišel v pravo formo, smo začeli igrati bolje. Lahko bi rekel, da so takrat, ko nam ni šlo, voz povlekli izkušenejši igralci in pripomogli k temu, da smo ob koncu prvega dela prvenstva nekoliko nepričakovano pristali celo na drugem mestu,'' je uvodoma dejal trener Gorice Darko Milanič in nadaljeval: ''Manjkala nam je predvsem kompaktnost. Da bi odigrali hkrati dobro v obrambi kot tudi v napadu. Morda je bilo le na zadnji tekmi tako, kot sem si želel. V Mariboru, ko smo zmagali s 3:0, smo bili vseh 90 minut zbrani v obrambi, v napadu pa smo pokazali veliko mero učinkovitosti.''

V gosteh je bilo lažje

Zanimivo je, da je v prvih 20 tekmah Gorica več točk zbrala v gosteh kot doma. ''Verjamem, da je na to vplivalo predvsem dejstvo, da so nam manjkali igralci, ki so odšli. V gosteh, kjer se ekipe odprejo, nam je bilo lažje, pred domačimi navijači pa smo težko prihajali do priložnosti. Mladi igralci so bili pod pritiskom, zato smo težje premagovali nasprotnike,'' je povedal trener, ki bo ta mesec praznoval 40 let. Goričani za vodilnimi Domžalami zaostajajo za osem točk. Je prednost slovenskih prvakov ulovljiva? ''Teoretično gledano gotovo. Kako bo v praksi, bomo pa še videli. Dejstvo je, da so Domžalčani odlično vodeni, imajo zelo dobro ekipo in predvsem zelo učinkovite napadalce. Imajo tudi visoko prednost, zato so vsekakor favoriti. Vseeno pa verjamem, da jih lahko ulovimo. Letos smo jih dvakrat premagali, zdaj upamo, da jih bo presenetil še kdo. Da jih ne bomo premagovali le mi,'' si je zaželel goriški trener.

Želijo si v Evropo

Cilj štirikratnih slovenskih prvakov vseeno ostaja skromnejši. Z drugim mestom bi bili zelo zadovoljni. ''Želimo si zagotoviti mesto v evropskih pokalih, zato bomo zelo zadovoljni, če bomo prvenstvo končali na drugem mestu. Seveda pa nam ne bo lahko. Čaka nas še 16 tekem, prvenstvo je še dolgo. Največjega tekmeca vidim predvsem v Koprčanih, ki jih Vlado Badžim odlično vodi. Kljub težavam, ki jih na Bonifiki ni manjkalo, so Koprčani v vrhu. Glede na mesto, ki ga zasedajo, so konkurenčni tudi nogometaši Nafte. Zelo nevarni bodo še Interblock, za katerega igrajo številni zvezdniki, ki se bodo zdaj bolj uigrali, Publikum in Maribor,'' pravi nekdanji trener Primorja, ki ima pred nadaljevanjem prvenstva veliko bojazni.

''Bojim se odhodov. Kar nekaj igralcev je takih, ki se spogledujejo s tujino, kar je razumljivo. Če bodo odšli, bomo morali spet iskati nadomestila. V vodstvu kluba se bodo morali odločiti, kaj narediti. Če klub ne more funkcionirati brez tega, da prodaja najboljše igralce, se bomo pač morali sprijazniti s tem, da ne bomo mogli biti vselej v vrhu slovenskega nogometa,'' je za konec dejal nekdanji kapetan slovenske reprezentance.

Goričani bodo trenirali do sobote, ko se bodo na klubski večerji poslovili od prvega dela sezone in se poveselili. Sledil bo odhod na počitnice, s pripravami na drugi del sezone pa bodo pričeli v drugem tednu januarja prihodnje leto. Sprva bodo v Ljubljani opravili podrobna testiranja, ki bodo pokazali, ali so se igralci držali prejetih navodil za individualno pripravo, nato pa začeli trenirati skupaj.

Ne spreglejte