Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 10. 2015,
19.41

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nova Gorica Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 25. 10. 2015, 19.41

8 let, 1 mesec

Miha Blažič Domžale potisnil tik pod vrh (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Gorice so v 15. krogu Prve lige Telekom Slovenije doma izgubili z Domžalami z 0:1 (0:0).

Miran Srebrnič, trener Gorice, je imel pred derbijem 15. kroga Prve lige Telekom Slovenije nemalo težav s sestavo svoje ekipe. Na klopi je imel le štiri nogometaše, manjkali pa so prvi strelec lige Blessing Eleke, prav tako poškodovana Marshal Johnson in Miha Gregorič ter kaznovana Amel Džuzdanović in kapetan Alen Jogan. Med tednom se je v Gorico sicer vrnil Nejc Mevlja, ki je sicer že pridobil pravico nastopa, a ga še ni bilo v goriški postavi. Precej manj težav je imel na klopi Domžal Luka Elsner, ki ni mogel računati le na Dejana Milića in Amadeja Vetriha, ki sta poškodovana. Domžalčani so svoj zadnji poraz v prvenstvu doživeli prav proti Goričanom, ki so v šestem krogu v gosteh zmagali s 3:2.

Po začetnem otipavanju, ko so bili več pri žogi gostujoči nogometaši, so domačini vzpostavili ravnotežje, do prve priložnosti pa so vseeno prišli Domžalčani. Za strel od daleč se je v 18. minuti odločil Lucas Mario Horvat, vendar je bil Gregor Sorčan na mestu. Dve minuti pozneje sta kombinirala Horvat in Slobodan Vuk, sledila je podaja v kazenski prostor, Horvat pa je bil za las prekratek. Domžale so spet prevzele pobudo, imele več od igre, vendar se domača mreža ni zatresla. Prav ob koncu 45 minute so do prve prave priložnosti prišli tudi Goričani. Na levi strani je lepo preigraval Marko Nunić, sprožil strel proti vratom Nejca Vidmarja, ki je njegov strel ubranil.

Uspeh je prišel v 83. minuti tekme

Drugi polčas so bolje začeli novogoriški nogometaši, ki so bili bolj nevaren nasprotnik. Dvakrat je s strelom od daleč poskusil Matija Škarabot. V 59. minuti je vratarja gostov skušal premagati Dino Martinović, pred golovo črto Domžal je žogo odbil Dejan Trajkovski, ki je zaustavil tudi nevarno akcijo domačih po levi strani minuto pozneje. Gostje so dvakrat zapretili preko Benjamina Morela, obakrat brez resne nevarnosti, da bi goriški nogometaši v prvoligaški konkurenci prejeli tisoči zadetek. Pred vrati Domžal je bilo vroče še v 75. minuti, ko sta poskusila Škarabot, nato pa v isti akciji še Nunić.

Kar ni uspelo domačim nogometašem, je v 83. minuti uspelo Mihi Blažiču. Nejc Skubic je z leve strani izvajal prosti strel, podal visoko žogo v kazenski prostor, kjer je najvišje skočil Blažič in s svojim prvim zadetkom v letošnji sezoni premagal nemočnega Grego Sorčana. Z zmago so Domžale na drugem mestu prvenstvene lestvice prehitele Gorico. Obe ekipi sta zbrali 28 točk, vendar imajo domžalski nogometaši boljšo razliko v zadetkih.

Ne spreglejte