Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 11. 2012,
19.55

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Samir Handanović Tim Matavž

Četrtek, 1. 11. 2012, 19.55

7 let, 12 mesecev

Med strelci tudi Rok Elsner

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po Josipu Iličiću in Zlatku Dediću se je izmed reprezentantov, ki so se znašli na zadnjem seznamu selektorja Slaviše Stojanovića, med strelce vpisal še Rok Elsner. Zadel je pri zmagi Slaska.

Samir Handanović: V enajstem krogu elitne italijanske lige so bile vse oči uprte v Torino, kjer je pri Juventusu, ki je bil do tega kroga neporažen že 49 tekem zapored, gostoval Inter, ki je pred prihodom na derbi v domačem prvenstvu zmagal na šestih tekmah. Dobro formo je potrdil tudi tokrat in prišel do zmage z 2:1, med najbolj zaslužnimi, da je bilo tako, pa je bil prav kapetan slovenske reprezentance, ki se je izkazal z nekaj odličnimi obrambami. Predvsem pri vodstvu Juventusa z 1:0 je nekajkrat ubranil nevarne poizkuse Torinčanov in Interju omogočil, da je z goloma Diega Milita prišel do velikega preobrata in prekinil spoštovanja vreden niz Juventusa. Ljubljančan si je za svojo predstavo prislužil hvalospeve italijanskega tiska, brez dvoma je bil med tistimi, ki so bili med najbolj zaslužnimi za veliki skalp. Zdaj je Inter na drugem mestu lestvice z zgolj še točko zaostanka za Torinčani.

Jasmin Handanović: Ni mogel preprečiti presenetljivega prvenstvenega poraza Maribora, ki je v soboto v Ljudskem vrtu klonil proti Celju z 1:2. Izkazal se je z dvema obrambama, a prejel tudi dva gola, ki sta poskrbela za šokanten izid iz Maribora.

Gregor Balažic: Karpati je v ukrajinskem prvenstvu s kar 6:0 pred domačimi navijači premagal Krivbas. Balažica zaradi poškodbe ni bilo na klopi domače ekipe. Omeniti velja, da je za goste vso tekmo igral Darijan Matić.

Mišo Brečko: V drugi nemški ligi je po nekaj dobrih rezultatih Köln spet razočaral. V nedeljo je izgubil v gosteh pri Aalenu z 0:2. Brečko je bil na igrišču od prve do zadnje minute.

Dominic Maroh: Tudi on je pri porazu Kölna z 0:2 v gosteh pri Aalenu igral vso tekmo.

Bojan Jokić: V soboto je Chievo v prvi italijanski ligi doživel boleč poraz na San Siru proti Milanu. Izgubil je z 1:5. Kranjčan je obsedel na klopi gostov.

Dejan Kelhar: V soboto je Quabala v prvi azerbajdžanski ligi gostila Neftči in zmagala z 2:1. Slovenski branilec je igral vso tekmo.

Aleš Mejač: Zaradi poškodbe ni igral za Maribor, ki je v soboto presenetljivo izgubil v prvenstvu pred domačimi navijači z 1:2.

Andraž Struna: Cracovia je v drugi poljski ligi v soboto doma pred 10.000 gledalci premagala Sandecjo Nowy Sacz z 1:0. Struna ni igral, je bil pa zato v postavi domače ekipe drugi slovenski nogometaš, ki si kruh služi pri tem poljskem drugoligašu. Roki Štraus je igral vso tekmo in v zaključnih minutah zadel okvir vrat.

Marko Šuler: Legia iz Varšave je gostovala pri Lechii v Gdansku in zmagala z 2:1. Sploh prvič v tej sezoni je bil izkušeni slovenski branilec v prvi postavi Legie in bil na igrišču do konca tekme.

Goran Cvijanović: Pri presenetljivem prvenstvenem porazu Maribora proti Celju v Ljudskem vrtu z 1:2 je igral vso tekmo. Enkrat je poizkušal s strelom z 20 metrov, a je žoga zletela za las mimo vratnice.

Aleš Mertelj: Pri porazu Maribora proti Celju z 1:2 je igro zapustil ob polčasu, saj je ob koncu prvega dela igre prejel udarec v gleženj.

Rok Elsner: V zadnji tekmi desetega kroga elitne poljske lige je Slask v ponedeljek gostoval pri Pogonu Szczecinu in zmagal s 3:0. Pot do treh točk je z golom v 64. minuti odprl prav novopečeni slovenski reprezentant. To je bil njegov četrti prvenstveni gol sezone in tretji nasploh. Enkrat je namreč zadel v kvalifikacijah za ligo prvakov, med strelce pa se vpisal tudi v superpokalu. Igral je 90 minut. Daliborja Stevanovića ni bilo v kadru gostov.

Josip Iličić: V nedeljo je njegov Palermo sicer izgubil v italijanskem prvenstvu proti Romi z 1:4, a Kranjčan ima razlog za delno zadovoljstvo. Pa čeprav je tekmo začel na klopi. V igro je prišel po 54 minutah igre in v 84. minuti lepo prišel do strela ter žogo efektivno spravil za hrbet domačega vratarja in po dolgem času dočakal gol v prvenstvu. Nanj je namreč čakal od 27. novembra lani. Kar 31 tekem je trajal njegov strelski post oziroma 2226 minut.

Kevin Kampl: V soboto je Red Bull Salzburg doma s 5:0 premagal Admiro. Igral je od prve do zadnje minute, sodeloval pri prvem in tretjem zadetku, enkrat pa je njegov strel zadel okvir vrat.

Andraž Kirm: Pri tretjem zaporednem prvenstvenem porazu Groningena, ki je doma v nizozemskem prvenstvu izgubil proti NEC z 1:2, je igral vso tekmo. Sodeloval je pri zadetku Groningena.

Rene Krhin: Po hudi poškodbi kolena, zaradi katere je bil odsoten dlje časa, je povsem okreval in nastopil na še tretji tekmi zapored. Njegova Bologna je le prekinila niz štirih zaporednih prvenstvenih porazov in remizirala doma proti Udineseju z 1:1. Tokrat je igral 45 minut. V igro je vstopil na začetku drugega polčasa. Ko je prišel na igrišče, je bil izid 0:0.

Jasmin Kurtić: Palermo v italijanskem prvenstvu nadaljuje s slabimi igrami. Tokrat je v nedeljo zvečer gostoval pri Romi in izgubil z 1:4, slovenski vezist pa je bil v začetni enajsterici. Vklopil se je v povprečno igro gostujoče ekipe in bil na igrišču do 54. minute, ko je bil na semaforju izid 2:0 za domače.

Mirnes Šišić: OFI je v soboto gostoval pri Olympiakosu in pričakovano izgubil, in sicer z 1:2. Velenjčana zaradi poškodbe ni bilo v ekipi gostov.

Robert Berić: Pri porazu Maribora proti Celju ni blestel. V zaključku tekme, v kateri je igral od začetka do konca, je prišel do strela, a bil nenatančen. To je bilo več ali manj tudi vse, kar je naredil.

Zlatko Dedić: Primorec je v tej sezoni že zadel v polno za Bochum, a le v pokalu. Na tekmah druge nemške lige žoga ni hotela v mrežo, vse do zadnje minute srečanja s Cottbusom. Na strelski prvenec v tej prvenstveni sezoni je čakal kar 753 minut. Šele v dvanajstem nastopu je njegov strel zatresel mrežo, napadalec pa je dočakal tisto, kar najbolj obožuje. Zadetek. Prvenec pa je bil še toliko slajši, saj je Bochumu v izdihljajih srečanja s tretjeuvrščenim tekmecem zagotovil točko. Zlatko Dedić je v zadnji minuti tekme 12. kroga druge nemške lige poskrbel za izenačenje na 2:2. Energie Cottbus je na štadionu Rewirpower dolgo časa vodil. Do 73. minute tudi z 2:0, kasneje pa se mu je nasmihala dragocena zmaga. Vse do zadnjih trenutkov dvoboja, ko je v polno zadel 28-letni slovenski reprezentant in spretno potisnil žogo čez golovo črto. Bochumu po 12. krogih ne kaže najboljše, saj je na lestvici šele na 14. mestu.

Tim Matavž: Najboljši slovenski napadalec je sobotno prvenstveno tekmo PSV proti Heraclesu začel na klopi, a zaradi poškodbe Jeremaina Lensa na igrišče prišel že po 27 minutah igre. Takrat je bil izid na semaforju 1:0, do konca polčasa pa so domači nogometaši zadeli še enkrat. V 36. minuti se je med strelce vpisal Luciano Narsingh, podajalec pa je bil prav Matavž. Odličen nastop je 23-letni slovenski napadalec zaokrožil v 81. minuti, ko je postavil končni izid tekme, potem ko je efektivno zabil žogo v nasprotnikovo mrežo znotraj kazenskega prostora.

Nejc Pečnik: V prvi angleški ligi je Sheffield Wednesday doma premagal Peterborough United z 2:1. Brez pomoči koroškega napadalca, ki ga ni bilo niti na klopi domače ekipe..

Ne spreglejte