Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
14. 5. 2011,
20.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Maribor Luka Koper

Sobota, 14. 5. 2011, 20.40

8 let

Maribor še naprej hodi po robu

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Maribor tudi v 34. krogu PrveLige ni uspel zmagati. V Ljudskem vrtu je proti Luki Koper remiziral z 1:1. Vijoličasti niso zmagali že četrto tekmo zapored.

Že tako mlado mariborsko moštvo, ki je po sili razmer (poškodbe in kazni) v zadnjih tekmah še mlajše, očitno ne prenese pritiska boja za prvaka. Po treh zaporednih remijih in zmagoviti seriji Domžal, ki so se nevarno približale, je pritisk očitno še večji. Kako si drugače razložiti dejstvo, da so vijoličasti v zadnjem času le bleda senca moštva, ki je še pred nekaj meseci navduševalo. Da bo ob koncu prvenstva prvak kdo drug kot Mariborčani, si verjetno ni mislil nihče. Zdaj takšnih ni malo, čeprav so jih kasneje ''pomirile'' novice iz Nove Gorice, ki so poskrbele za še večjo prednost pred Domžalami. A vodilno moštvo slovenske lige v soboto ni pokazalo, da si zasluži vrh. V prvem polčasu povsem brezidejna igra nogometašev najbolj trofejnega kluba slovenske samostojnosti.

Po napaki hitra kazen

Prvo domačo akcijo, ki si je zaslužila aplavz s tribun vse bolj nezadovoljnih navijačev, smo videli šele v 40. minuti, ko je po kombiniranju do strela z glavo prišel Etien Velikonja. A je bil njegov strel lahek zalogaj za gostujočega vratarja. V prvem polčasu še poizkusa Marcosa Tavaresa in Dejana Mezge. To je vse. Če bi vijoličasti tako, kot so v prvih 45 minutah, igrali celotno sezono, bi se morda borili celo za obstanek. Na drugi strani so bili veliko bolj nevarni gostje. Že v 18. minuti je sam proti vratom Mateja Radana stekel Milan Osterc, a je od zadaj izjemno posredoval Aleksander Rajčevič in preprečil gol. ''Idi v pokoj. Svoje si že odslužil,'' so domači navijači vzklikali 35-letnemu najboljšemu strelcu Koprčanov. Tri minute pozneje so obnemeli. Utišal jih je dvanajst let mlajši Davor Bubanja. Na sredini je pri Mariboru žogo izgubil Mitja Viler, Koprčani so proti ne najbolj zanesljivi obrambi Maribora stekli štirje proti enemu in koprskemu napadalcu ni bilo težko zadeti. Še nekaj priložnosti so imeli Koprčani, ki so samozavestni vlekli niti igre na igrišču, a si je nato, povsem v zaključku prvega dela igre, Aljaž Struna nespametno prislužil dva rumena kartona v vsega treh minutah in predčasno odšel pod prho. Jasno je bilo, da bodo vijoličasti v drugih 45 minutah napadli na zmago.

Velikonja kronal premoč

V prvih 15 minutah drugega polčasa ni bilo opaziti, da imajo Mariborčani igralsko premoč. Še več, morda bolj nevarni so bili celo Koprčani – poizkušala sta Osterc in Nebojša Kovačevič, nato pa so se domači – kot, da bi upoštevali skandiranje navijačev ''Hočemo zmago!'' -, prebudili. Akcije pred koprskim golom so se vrstile. Najbolj aktiven je bil kapetan Tavares, poizkušala pa sta tudi Velikonja in Mezga, a v zaključkih akcij je vijoličastim zmanjkalo zbranosti. V 70. minuti je koprski obrambni zid le kapituliral. Po podaji Brazilca Gabriela Da Silve je z glavo zadel Velikonja in poskrbel za eksplozijo na tribunah. Le minuto za tem je moral z igrišča pri domačih Timotej Dodlek. Ta si je prislužil rdeči karton po grobem prekršku nad Kovačevičem. A številčna izenačenost ni trajala dolgo. Že tri minute pozneje je moral zaradi drugega rumenega kartona pri gostih z igrišča Bojan Đukić. Mariborčani so vmes še naprej pritiskali, prihajali pred gol Hasiča, a gola ni bilo. V sodnikovem podaljšku so mu bili celo bližje gostje, ko je pred gol prišel rezervist Dejan Marijanovič, a je njegov poizkus Radan odbil.

Milanič že na udaru

Mariborčani so še četrtič zapored remizirali in bi lahko že nevarno hodijo po robu, da pa najverjetneje ne bodo padli v prepad, so s porazom v Novi Gorici pomagali tudi Domžalčani. A ne glede na vse je jasno, da so si vijoličasti v zadnjem času privoščili predstave, ki si jih ne bi smeli. Zato ne čudi, da se je na udaru hitro, kot je to v navadi, znašel glavni trener Darko Milanič. ''Odidi s klopi,'' se je nemalokrat zaslišalo s tribun Ljudskega vrta. Primorskemu trenerju v zadnjem času zagotovo ni lahko. Zdravilo je jasno. Če bo Maribor osvojil naslov, bodo spomladanske zagate vijoličastih hitro pozabljene, v nasprotnem primeru se nekdanjemu kapetanu slovenske reprezentance verjetno ne piše dobro ...

Ne spreglejte