Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 10. 2017,
13.15

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

pokal Slovenije Nogometna zveza Slovenije NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija večni derbi Stožice Ljudski vrt

Ponedeljek, 30. 10. 2017, 13.15

6 let, 5 mesecev

Povratna tekma četrtfinala pokala Slovenije

Peklenski mesec za Maribor in Olimpijo, zdaj je znano vse!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Maribor Olimpija polfinale pokala | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometna zveza Slovenija (NZS) je izbrala termin za povratno četrtfinalno tekmo pokala Slovenije. V polfinale pokalnega tekmovanja so se že uvrstili Aluminij, Celje in Gorica, zadnji potnik v polfinale pa bo znan 29. novembra. Takrat se bosta v Ljudskem vrtu na povratni četrtfinalni tekmi pomerila večna tekmeca Maribor in Olimpija. Prvo četrtfinalno tekmo bosta odigrala 11. novembra v Stožicah. 

Predzadnji mesec v koledarskem letu bo navijačem Maribora postregel s številnimi poslasticami. V njega bodo vstopili na slovitem štadionu Liverpoola. Na Anfieldu se bodo za točke lige prvakov potegovali v sredo, 1. novembra, deset dni pozneje pa sledi prvi večni novembrski derbi.

Trije večni derbiji v 18 dneh

Viole se bodo novembra v Ljubljano odpravile 11. novembra ... | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Viole se bodo novembra v Ljubljano odpravile 11. novembra ... Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Še zdaleč ne bo edini, saj se bosta najboljša slovenska kluba, ki sta po 14 krogih še brez poraza točkovno izenačena na vrhu Prve lige Telekom Slovenije, v omenjenem mesecu pomerila še dvakrat. Če si bodo zmaji in vijolice 11. novembra stali nasproti v prvem četrtfinalnem dvoboju pokala Slovenije, se bodo šest dni pozneje v Ljudskem vrtu udarili za prvenstvene točke.

To bo veliki derbi, ki bo neposredno odločal o vodilnem položaju. S tem pa se festival večnih novembrskih derbijev na sončni strani Alp še ne bo končal.

Krovna zveza je našla termin za povratno srečanje četrtfinala pokala Slovenije. Kluba iz največjih slovenskih mest bosta zaradi zgoščenega evropskega ritma Maribora o polfinalistu odločala bistveno pozneje od preostalih četrtfinalistov.

... privrženci navijaške skupine Green Dragons pa bodo v Ljudskem vrtu 17. in 29. novembra. | Foto: Vid Ponikvar ... privrženci navijaške skupine Green Dragons pa bodo v Ljudskem vrtu 17. in 29. novembra. Foto: Vid Ponikvar

Kdo se bo pridružil Aluminiju, Celju in Gorici? Odgovor na to vprašanje bo znan 29. novembra ob 20.15, ko se bo v mestu ob Dravi začelo zadnje četrtfinalno dejanje v pokalu. S tem bo končala trilogija mariborsko-ljubljanskih nogometnih obračunov, ki bodo zaznamovali november.

Ne spreglejte