Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 3. 2017,
21.53

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

NK Radomlje NK Maribor NK Maribor Prva liga Telekom Slovenije

Sreda, 29. 3. 2017, 21.53

6 let, 6 mesecev

Poročilo s tekme Maribor : Kalcer Radomlje

Mariborčani do jubilejne 500. zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
NK Domžale NK Maribor | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Maribora so v 26. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Kalcer Radomlje z 1:0 (1:0).

Vodilno moštvo prve slovenske lige gre z zanesljivim korakom proti novemu naslovu. Nogometaši Maribora proti zadnjeuvrščenemu moštvu niso navdušili, so pa osvojili nove tri točke in zadržali varno razdaljo pred zasledovalko Olimpijo.

Radomljani so v uvodu tekme pritisnili proti vratom Maribora, a je bila pobuda kratkotrajna, saj so domači kmalu prevzeli vajeti igre in žogo prenesli na gostujočo polovico. Že ob prvi resni akciji so dosegli gol. Dino Hotić je poslal predložek z desne strani, Dare Vršič pa je z glavo žogo preusmeril v desni kot vrat gostujočega vratarja Aljaža Ivačiča.

Po doseženem golu se razmerje moči ni spremenilo, domači so okoli gostujoče obrambe pletli mrežo in iskali priložnost za zaključni strel. V 23. minuti se je Luka Zahović znašel v izjemni priložnosti, ko je neovirano streljal z roba kazenskega prostora. Toda njegov strel je končal visoko čez gostujoči gol.

V 28. minuti je Vršič poizkusil s 30 metrov, a je njegov strel švignil tik mimo desne vratnice. Po teh akcijah se je igra umirila, saj domači niso bili več toliko nevarni, gostujoči nogometaši pa so v obrambi nekoliko lažje zadihali. Toda bili so daleč od enakovredne igre, vsak prehod polovice igrišča se je zdel kot velik uspeh, strel proti vratom Jasmina Handanovića pa presežek.

Radomljani se bodo skoraj zagotovo vrnili v drugo ligo. Zaostanek je že prevelik. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Radomljani se bodo skoraj zagotovo vrnili v drugo ligo. Zaostanek je že prevelik. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Podobno je bilo tudi v drugem polčasu. Spet so gostujoči igralci skušali ustvariti premoč, a so jih resni napadi Maribora potisnili nazaj v obrambo. V 51. minuti je Vršičev strel z 18 metrov Ivačič odbil v kot. V 53. minuti je Luka Zahović streljal z roba kazenskega prostora, Ivačič pa je žogo odbil v kot. V 59. minuti je Palčičev strel z desetih metrov ukrotil.

Potem so se domači celo povlekli na svojo polovico in gostom omogočili akcije, ki pa so bile neučinkovite. Tudi protinapadi vijoličastih so bili brez učinka. Šele v 79. minuti so domači spet zagrozili, ko je Marko Šuler iz bližine žogo poslal čez gol.

V 82. minuti je Jasmin Handanović končno prišel do pravega posredovanja, ko je Rok Jazbec z desne strani streljal pod prečko, Handanović pa je strel odbil v kot. Priložnost za potrditev zmage je v 86. minuti zapravil Luka Zahović, ko je pred golom zamudil podajo Marcosa Tavaresa z leve strani.

Maribor bo v 27. krogu v soboto gostoval v Krškem, Radomlje pa bodo dan pozneje gostile Rudar.

Maribor : Kalcer Radomlje 1:0 (1:0)

Štadion Ljudski vrt, gledalcev 3500, sodniki: Goričan (Loče), Gabrovec (Markovci) in Burjan (Hajdina).

Strelec: 1:0 Vršič (7.).

Maribor: Handanović, Palčič, Šuler, Defendi, Viler, Hotić, Vrhovec (od 85. Mertelj), Ogrinec (od 68. Sallalich), Vršič (od 73. Tavares), Zahović, Novaković.

Kalcer Radomlje: Ivačič, Rokavec (od 72. Šipek), Jazbec, Karamatić, Ejup, Barukčič, Balić, Cerar, Jugovar, Janković (od 46. Krcić), Gajič (od 66. Nunić).

Rumeni kartoni: Sallalich; Jazbec, Cerar, Balić.
Rdeči karton: /.

Ne spreglejte