Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
27. 7. 2016,
11.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,98

2

Natisni članek

NK Domžale Luka Elsner West Ham

Sreda, 27. 7. 2016, 11.00

6 let, 6 mesecev

Domžale pred tekmo z West Ham Unitedom

Luka Elsner želi biti slep

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,98

2

Domžalčani odštevajo ure do ene izmed najbolj spektakularnih tekem v klubski zgodovini: obračuna tretjega kroga kvalifikacij za ligo Europa proti West Ham Unitedu. Članu elitne angleške premier lige, ki je v prejšnji sezoni mešal štrene najboljšim otoškim klubom in bo v četrtek zvečer gost štadiona v Stožicah, ki je postal začasni evropski dom Domžal.

Pred tekmo Domžale – West Ham United (četrtek, 20.45, štadion Stožice v Ljubljani):

West Ham United, ki je v prejšnji sezoni v prvenstvu premagal vse največje angleške klube (Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City in Manchester United), je ob Stuttgartu, ki je bil gost Domžal daljnega leta 2005, zagotovo najznamenitejši klub, s katerim so se kadarkoli pomerili Domžalčani.

Ti so v tej evropski sezoni izločili andorski Lusitanos in beloruski Šahtor. Zdaj je pred njimi daleč največji izziv. V goste prihaja londonski klub, katerega igralski kader je vreden 180 milijonov evrov.

Želi, da bi bili strastni

"Hočemo biti malo slepi in spregledati vsa dejstva." | Foto: "Hočemo biti malo slepi in spregledati vsa dejstva." Domžalčani, ki imajo po dveh prvenstvenih krogih štiri točke, so zadovoljstvo nekoliko skazili z nedeljskim remijem v Krškem, a so pred tekmo leta, ki naj bi si jo s tribun ogledalo kar nekaj gledalcev (prodanih naj bi bilo že okrog pet tisoč vstopnic), vseeno dobre volje in odločeni, da ne bodo poceni prodali svoje kože.

Njihov trener je na novinarski konferenci dva dneva pred tekmo govoril predvsem o tem, da od ekipe pričakuje strast.

"Želim si, da jo uporabimo kot vodilno silo. Nogomet je eden izmed redkih športov, v katerem lahko majhne ekipe premagajo veliko. Hočemo biti malo slepi in spregledati vsa dejstva o kakovosti, denarju … Tekmi proti West Ham Unitedu moramo vzeti kot velik izziv, a hkrati dogodek, v katerem moramo uživati. Prepričan sem, da lahko prikažemo nekaj dobrega. Kakšen bo rezultat, ni pomembno. Pomembno je le, da igrišče zapustimo ponosni," se je razgovoril Luka Elsner.

Če čakaš, doživiš katastrofo

"Ne smemo se skrivati in čakati, kaj se bo zgodilo." | Foto: "Ne smemo se skrivati in čakati, kaj se bo zgodilo." "Želimo biti samozavestni in pokazati, da se nismo ustrašili. Želimo igrati svojo igro. Ne smemo se skrivati in čakati, kaj se bo zgodilo. Če proti takšnim ekipam čakaš, kaj se bo zgodilo, doživiš katastrofo," je povedal vsega 33-letni trener, ki je Domžale, na njihovo klop je sedel leta 2013, do zdaj vodil na šestih evropskih tekmah, a doživel le en poraz. Ob evropskem debiju pred letom dni proti srbskemu Cukarićkemu pred domačimi navijači z 0:1.

Če bi tako ostalo tudi po četrtkovi tekmi, bi bil zagotovo zelo zadovoljen. Sploh, če njegova ekipa ob tem ne bi prejela gola.

"To bi bilo fantastično. Hkrati pa bi radi pokazali, da smo lahko nevarni," si je zaželel nekdanji dolgoletni nogometaš Domžal in rekorder po številu nastopov v njihovem dresu, zbral jih je kar 245.

Domžalčani so v torek preizkusili zelenico največjega slovenskega športnega objekta, štadiona v Stožicah. | Foto: Domžalčani so v torek preizkusili zelenico največjega slovenskega športnega objekta, štadiona v Stožicah.
Prej kot igralec, zdaj kot trener

Od teh jih je bilo 14 v evropskih pokalih, eden izmed teh tudi na nepozabni tekmi kvalifikacij za takratni pokal UEFA (zdajšnjo ligo Europa) pri zmagi nad Stuttgartom z 1:0.

Takrat je za zmago, po kateri so se Domžalčani kljub temu poslovili od Evrope (v Nemčiji so klonili z 0:2), zadel Dalibor Stevanović, medtem ko je bil zdajšnji trener Domžal v drugem polčasu izključen.

Če bi se tokratna tekma končala podobno, se verjetno ne bi pritoževal. Pa četudi bi bil ob tem izključen, verjetno ne. Čeprav gre kaj takega težko pričakovati, saj velja za umirjenega, gosposkega trenerja.

Ne spreglejte