Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 11. 2021,
22.53

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,05

Natisni članek

liga prvakov Kevin Kampl Lovro Bizjak Samir Handanović Jan Oblak Jan Oblak Josip Iličić Benjamin Šeško Benjamin Šeško Benjamin Verbič UEFA liga prvakov

Sreda, 3. 11. 2021, 22.53

12 mesecev

Liga prvakov, skupinski del (4. krog)

Oblak brez možnosti na Anfieldu, Handanović nasmejan v Moldaviji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,05
Liverpool : Atletico Madrid, Jan Oblak | Jan Oblak je bil v 13. minuti prvič premagan. | Foto Reuters

Jan Oblak je bil v 13. minuti prvič premagan.

Foto: Reuters

V četrtem krogu lige prvakov je Atletico Madrid z Janom Oblakom klonil na gostovanju pri Liverpoolu (0:2), ki si je z zmago že zagotovil prvo mesto in napredovanje. PSG je brez poškodovanega Lionela Messija remiziral pri Kamplovem Leipzigu (2:2), Handanovićev Inter pa je slavil v Moldaviji pri največji senzaciji aktualne sezone, Šerifu (3:1). Derbi torkovega večera sta igrala Atalanta in Manchester United. Josip Iličić je Italijane popeljal v vodstvo že v 12. minuti, a je Cristiano Ronaldo zabil v sodnikovem dodatku obeh polčasov za končni izid 2:2.

V ligi prvakov je zelo zanimivo tudi danes. V skupini B je Atletico Madrid v derbiju večera igral pri vodilnem Liverpoolu in klonil z 0:2. Lani je na Anfieldu Kloppovi četi prizadejal boleč poraz in jo izločil iz Evrope, zdaj pa je klonil še drugič zapored po stresnem porazu v Madridu (2:3). Jan Oblak, ki je kljub dvema prejetima zadetkoma dobro opravil svoje delo, je v ekipi pogrešal kaznovanega Antoina Griezmanna, dvakratnega strelca na domači tekmi proti Liverpoolu. Za zmago domačih sta že v prvem polčasu zadela Diogo Jota in Sadio Mane.

AC Milan je proti Portu vknjižil prvo točko v sezoni in je tako še vedno v nehvaležnem položaju. Čeprav italijanski velikan ne igra slabo, v serie A pa blesti tako, da je z Napolijem razred zase, je v Evropi še vedno brez zmage. 

V skupini C je Ajax v Nemčiji ukanil Borussio iz Dortmunda s 3:1 in ima stoodstotni izkupiček. Tudi moštvo iz Amsterdama si je tako kot Liverpool že zagotovilo mesto v osmini finala.

Handanović uspešen, PSG brez Messija le do točke

Lionel Messi zaradi bolečin v kolenu ni kandidiral za tekmo v Leipzigu. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Lionel Messi zaradi bolečin v kolenu ni kandidiral za tekmo v Leipzigu. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko V Tiraspolu bi lahko spremljali obračun vseh slovenskih legionarjev, a napadalec Šerifa Lovro Bizjak zaradi poškodbe še nekaj časa ne bo mogel pomagati soigralcem, s tem pa tudi (še) ne more debitirati v največjem tekmovanju. Moldavski prvak je po odličnem začetku sezone zdaj še drugič klonil proti Interju (1:3) in padel na tretje mesto v skupini D.

Samir Handanović se je s soigralci z zmago nekoliko bolj približal velikemu cilju, preboju v osmino finala. Tega, odkar brani za Inter, še ni doživel. Real je pred dvema tednoma ponižal Šahtar v Ukrajini s kar 5:0, zdaj pa je vlogo favorita upravičil tudi na domači zelenici, kjer je zmagal z 2:1. Oba zadetka za Madridčane je vknjižil Karim Benzema, ki je dosegel 1000. in 1001. zadetek za klub iz španske prestolnice v ligi prvakov, skupno pa svojega 62. v najmočnejšem tekmovanju v dresu Reala (skupno 75). Pred njim sta na tovrstni klubski lestvici le Portugalec Cristiano Ronaldo (105) in Raul Gonzalez (66 golov).

V skupini A je zvezdniški PSG gostoval v Nemčiji. Leipzig Kevina Kampla, ki je tekmo spremljal s klopi, je z remijem (2:2) osvojil prvo točko v sezoni. Izenačujoči gol za Nemce je v drugi minuti sodnikovega podaljška z enajstmetrovke dosegel Madžar Dominik Szoboszlai. Parižani so igrali brez Lionela Messija, ki v francoskem prvenstvu še ni zadel v polno in se je med strelce v dresu Parižanov vpisal le v ligi prvakov, saj je na zadnji tekmi v Lillu zaradi bolečin v kolenu odigral le en polčas.

Lionel Messi
Sportal Se bo Messi še kdaj vrnil v Barcelono? Njegov odgovor je jasen. #video
Ronaldo Gasperini
Sportal Iličićev trener poslal Ronalda k vragu
Zlatko Zahović
Sportal Kraljestvo Josipa Iličića in slovenskega junaka, ki mu je rešil kariero

Ronaldo pokvaril večer Atalanti

Izjemen nogometni torkov večer je bil v Bergamu, tudi s slovenskih pridihom. Glavni sodnik Slavko Vinčić, v dresu Atalante pa Josip Iličić. V izjemno zanimivem prvem polčasu z veliko priložnostmi na obeh straneh je prav slovenski reprezentant zabil prvi. V peti minuti je Scott McTominay zatresel okvir Atalantinih vrat, sedem minut zatem pa je mrežo Manchestra Uniteda zatresel Iličić. To je bil njegov prvi gol v ligi prvakov v tej sezoni. V 30. minuti je Jojo sicer prejel udarec v koleno, a je lahko nadaljeval tekmo. Če je Cristiano Ronaldo v 20. minuti zapravil svojo prvo priložnost, pa je v sodnikovem dodatku prvega polčasa le zabil. Gol za 1:1 je bil njegov že 36. v ligi prvakov.

Cristiano Ronaldo po golu za 2:2 | Foto: Reuters Cristiano Ronaldo po golu za 2:2 Foto: Reuters Duvan Zapata je bil vso tekmo zelo nevaren, v 56. minuti je tudi zadel. Stranski sodnik je dvignil zastavico za prepovedan položaj. Presojal je sistem VAR in po dolgem čakanju je Vinčič pokazal, da gol vendarle velja. Atalanta je znova vodila (2:1). Italijani so nadzorovali potek tekme, Angležem v drugem polčasu niso dovolili nevarnega strela na svoj gol. Iličić je bil na igrišču do 71. minute. Zapata in Luis Muriel, ki je zamenjal Iličića, sta imela ob koncu še nekaj strelov za povišanje rezultata. Ko so se navijači v Bergamu že veselili velike zmage, pa je v sodnikovem dodatku na veliko sceno znova stopil kdo drug kot Ronaldo. Zadel je za končni izid 2:2. V skupini F je Villarreal z 2:0 premagal Young Boys in ima tako kot United sedem točk. S petimi sledi Atalanta, Young Boys imajo na dnu tri.

Fotogalerija
1 / 24
Raphael Varane
Sportal Francoz mesec dni brez nogometa

Šeško se je vrnil, a ni mogel preprečiti poraza

Wolfsburg je premagal Salzburg. | Foto: AP / Guliverimage Wolfsburg je premagal Salzburg. Foto: AP / Guliverimage Za Red Bull Salzburg je to prvi poraz v letošnji ligi prvakov, a ostaja na vrhu skupine G s sedmimi točkami. Wolfsburg je bil boljši z 2:1. Nemški klub je pred kratkim zamenjal trenerja in izvrstno odprl tekmo. Že v tretji minuti je zabil Ridle Baku. Avstrijski prvaki so v 30. minuti izenačili prek Maximiliana Wöberja. Benjamin Šeško, ki zaradi težav z mišico nekaj tednov ni igral, je v igro vstopil tri minute po novem vodstvu Nemcev. Za 2:1 je zadel Lukas Nmecha. Šeško na svoj prvi gol v skupinskem delu lige prvakov še čaka. Mladenič je nevarno zapretil v 84. minuti, ko je sprožil s 30 metrov, a je sijajno posredoval vratar Koen Casteels.

Tudi Benjamin Verbič je vstopil kot adut s klopi in imel eno izvrstno priložnost. Gola Barcelone vendarle ni zatresel in velikan iz Katalonije je Dinamo Kijev premagal z 1:0. A so se Katalonci z Ukrajinci pošteno namučili. Edini gol je v 70. minuti dosegel Ansu Fati. Toliko bolj prepričljiv je bil v skupini E Bayern München, ki je s 5:2 odpravil Benfico. S tremi goli je znova zablestel Robert Lewandowski. Visoka zmaga v torek zvečer še za Juventus, ki je bil v obračunu skupine H s 4:2 boljši od Zenita. Bayern in Juventus sta si tako že dva kroga pred koncem skupinskega dela zagotovila uvrstitev v osmino finala.

Najboljši strelci:

8 – Robert Lewandowski (Bayern),
7 – Sebastien Haller (Ajax)
5 – Christopher Nkunku (Leipzig), Cristiano Ronaldo (Man United), Mohamed Salah (Liverpool)
4 – Karim Benzema (Real Madrid), Riyad Mahrez (Man City), Leroy Sane (Bayern)

Liga prvakov, skupinski del (4. krog):

Skupina A:
Sreda, 3. november:
RB Leipzig : PSG 2:2 (1:2)
Nkunku 8., Szoboszlai 90.+2/11m; Wijnaldum 21., 39.
Silva (RB Leipzig) je v 12. minuti zapravil 11m.
Kevin Kampl (RB Leipzig) je tekmo spremljal na klopi.

Manchester City : Club Brugge 4:1 (1:1)
Foden 15., Mahrez 54., Sterling 72., Gabriel Jesus 90.+2; Stones 17./ag.
                        
Skupina B:
Sreda, 3. november:

AC Milan : Porto 1:1 (0:1)
Mbemba 61./ag; Diaz 6.

Liverpool : Atletico Madrid 2:0 (2:0)
Jota 13., Mane 21. R.K.: Felipe 36./Atletico.
Jan Oblak (Atletico) je branil celotno tekmo.

Skupina C:
Sreda, 3. november:

Borussia Dortmund : Ajax Amsterdam 1:2 (1:0)
Reus 37./11m.; Tadić 72., Haller 83., Klaassen 90.+3. R.K.: Hummels 29./Borussia.

Sporting Lizbona : Bešiktaš 4:0 (3:0)
Pedro Goncalves 31./11m, 38., Paulinho 41., Sarabia 56. R.K.: Josef 90./Bešiktaš.
                        
Skupina D:
Sreda, 3. november:

Real Madrid : Šahtar Doneck 2:1 (1:1)
Benzema 14., 61.; Fernando 39.

Šerif Tiraspol : Inter Milan 1:3 (0:0)
Traore 90.+2; Brozović 54., Škriniar 66., Sanchez 82.
Lovro Bizjak (Šerif) zaradi poškodbe ni bil v kadru, Samir Handanović (Inter) je branil celotno tekmo.

Skupina E:
Dinamo Kijev : Barcelona 0:1 (0:0)
Fati 70.
Benjamin Verbič (Dinamo Kijev) je igral od 77. minute.

Bayern München : Benfica 5:2 (2:1)
Lewandowski 26., 61., 84., Gnabry 32., Sane 50.; Morato 38., Nunez 74.
Lewandowski je v 46. minuti zapravil 11-metrovko.

Skupina F:
Atalanta : Manchester United 2:2 (1:1)
Iličić 12., Zapata 56.; Ronaldo 46., 91.
Josip Iličić (Atalanta) je igral do 71. minute.

Villarreal : Young Boys 2:0 (1:0)
Capoue 38., Danjuma 89.

Skupina G:
Wolfsburg
: Salzburg 2:1 (1:1)
Baku 3., Nmecha 60.; Wöber 30.
Benjamin Šeško (Salzburg) je igral od 63. minute.

Sevilla : Lille 1:2 (1:1)
Ocampos 15.; David 43./11m, Ikone 52.

Skupina H:
Malmö : Chelsea 0:1 (0:0)
Ziyech 56.

Juventus : Zenit St. Peterburg 4:2 (1:1)
Dybala 11., 58./11m, Chiesa 74., Morata 82.; Bonucci 26./ag, Azmoun 92.

Ne spreglejte