Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 9. 2018,
23.05

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,85

2

Natisni članek

Real Madrid Jaka Bijol Jan Oblak Jan Oblak Samir Handanović UEFA liga prvakov

Sreda, 19. 9. 2018, 23.05

12 mesecev

Liga prvakov, skupinski del (1. krog)

Juventus brez izključenega Ronalda zmagal, mladi Slovenec ob debiju iztržil točko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,85

2

Cristiano Ronaldo | Cristiano Ronaldo je obračun z Valencio končal že po slabe pol ure. | Foto Reuters

Cristiano Ronaldo je obračun z Valencio končal že po slabe pol ure.

Foto: Reuters

V sredo je prvič v ligi prvakov v dresu Juventusa zaigral Cristiano Ronaldo, a je tekmo v 29. minuti zaradi rdečega kartona predčasno končal. Juventus je kljub igralcu manj po dveh enajstmetrovkah premagal Valencio. Velik dan je dočakal slovenski najstnik Jaka Bijol, ki je s pomlajenim moskovskim CSKA remiziral na Češkem. Branilec naslova Real Madrid je ugnal Romo (3:0), Manchester City je moral priznati premoč Lyonu (1:2), Bayern in Manchester United sta vknjižila zanesljive tri točke.

Cristiano Ronaldo
Sportal Besede Ronaldove sestre, ki bodo dale misliti Čeferinu

Edenod vrhuncev sredinega večera je bilo gostovanje Juventusa na Mestalli. V Valencii se je hitro zaključil debi Cristiana Ronalda. Portugalec se je v 29. minuti v svojem kazenskem prostoru zapletel z enim od nasprotnikovih igralcev, ki ni imel žoge, da je ta padel na tla, si prislužil rdeči karton in na robu joka predčasno končal tekmo.

Si je Cristiano Ronaldo zaslužil izključitev?

  • Da
    31,77 %
    882 glasov
  • Ne
    68,23 %
    1894 glasov
Oddanih 2776 glasov

Stara dama je kljub številčni premoči domačih napadala in si ob koncu prvega polčasa priigrala enajstmetrovko, po kateri je Juventus v vodstvo popeljal Miralem Pjanić, ki je na začetku drugega polčasa po prekršku v kazenskem prostoru zadel še drugo najstrožjo kazen na tekmi in s tem postavil tudi končni rezultat.

Rdeči karton Ronalda:

19-letni Jaka Bijol je v dresu CSKA debitiral v ligi prvakov. V 73. minuti je prejel rumeni karton, a kljub temu pustil pozitiven vtis. | Foto: Reuters 19-letni Jaka Bijol je v dresu CSKA debitiral v ligi prvakov. V 73. minuti je prejel rumeni karton, a kljub temu pustil pozitiven vtis. Foto: Reuters Branilec naslova uspešno, Bijol s CSKA do točke

Branilec naslova Real Madrid se je na domačem terenu pomeril z lanskim polfinalistom Romo. Za vodstvo galaktikov je v zaključku prvega polčasa zadel Isco, za vodstvo z 2:0 pa je v dobro izvedenem protinapadu zadel še Gareth Bale. Končni izid je z izjemnim strelom od daleč postavil Mariano Diaz. 

V isti skupini G je CSKA Moskva z mladim slovenskim reprezentantom Jako Bijolom gostovala pri češkem prvaku Viktorii Plzen. Slovenec, ki je tekmo začel v prvi postavi in je na igrišču prebil vseh 90 minut, je v 73. minuti prejel rumeni karton, kljub temu pa pustil dober vtis. Ruski klub je po zaostanku z 0:2 napravil preobrat in že v sodnikovem podaljšku po enajstmetrovki izenačil na 2:2.

Med kandidati za osvojitev evropskega naslova je tudi Bayern München, ki je z zdesetkano postavo, saj je veliko poškodovanih igralcev, gostoval v Lizboni pri Benfici. Bavarce je v vodstvo v 10. minuti popeljal Robert Lewandowski, v drugem polčasu je zmago Bayerna potrdil Renato Sanches.

Ajax je na prvi tekmi v skupini E brez težav odpravil AEK Atene (3:0).

Jaka Bijol
Sportal Slovenski najstnik živi nogometne evropske sanje

Poraz Manchester Cityja, rdeči vragi brez težav v Bernu

Hoffenheim je za začetek remiziral na gostovanju pri Šahtarju (2:2). V isti skupini je Manchester City moral priznati premoč Lyonu, ki je v 26. minuti po golu Maxvela Corneta povedel, ob koncu prvega polčasa je vodstvo povišal Nabil Fekir. Za sinjemodre je na 1:2 znižal Bernardo Silva. Young Boys, ki je izločil Stojanovićev Dinamo Zagreb, se je v Bernu pomeril s slovitim Manchester Unitedom. Rdeči vragi so po dveh golih Paula Pogbaja in golu Anthonyja Martiala zmagali s 3:0.

Oblak slavil po preobratu

Atletico Madrid slovenskega vratarja Jana Oblaka je v Monacu uspešno prekinil niz neprepričljivih predstav v domačem prvenstvu v Evropi. Slovenec je s soigralci do zmage z 2:1 prišel po preobratu. V drugi tekmi skupine A se je belgijski Club Brugge dobro upiral favorizirani Borussii Dortmund, ki je zmagoviti zadetek dosegla šele v 90. minuti.

Liverpoolu derbi večera, Crvena zvezda začenja s točko

Derbi večera se je odvil na Anfieldu, kjer je domači Liverpool gostil francoski PSG. Angleži so vodili z 2:0, a so se Francozi vrnili v igro. Ko je že kazalo, da se bosta moštvi razšli z remijem, je brazilski napadalec Roberto Firmino v sodnikovem podaljšku zadel za vodstvo in zmago Angležev.

V Beogradu je Crvena zvezda v prvem nastopu v ligi prvakov na razprodanem stadionu gostila Napoli in iztržila točko. Moštvi sta se razšli brez zadetkov.

Liverpool
Sportal Nenavadna poteza Salaha, ki dviguje prah in čudi navijače Liverpoola

V manj atraktivni skupini D je Galatasaray suvereno odpravil moskovski Lokomotiv (3:0), Schalke in Porto sta remizirala (1:1).

Sanjski začetek Handanovića, Messi začel silovito

Samir Handanović je v ligi prvakov debitiral z zmago. | Foto: Getty Images Samir Handanović je v ligi prvakov debitiral z zmago. Foto: Getty Images

Samir Handanović je na svojem premiernem nastopu v ligi prvakov na San Siru s soigralci po preobratu premagal Tottenham, zmago mu je v sodnikovem podaljšku priskrbel Mauro Icardi.

Na Camp Nouu v Barceloni je gostoval PSV Eindhoven. K zmagi Kataloncev s 4:0 je tri zadetke prispeval Lionel Messi.

Lionel Messi Barcelona PSV
Sportal Za navadne smrtnike neverjetno, zanj zgolj rutina

Liga prvakov, skupinski del (1. krog):

 

Ne spreglejte