Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 10. 2018,
22.51

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,44

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak Samir Handanović Jaka Bijol UEFA liga prvakov

Sreda, 3. 10. 2018, 22.51

1 leto

Liga prvakov, skupinski del (2. krog)

Messi zapečatil usodo Tottenhama, šov Neymarja, Oblak in Handanović nasmejana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,44
Lionel Messi | Messi je z dvema zadetkoma pokopal Tottenham. | Foto Getty Images

Messi je z dvema zadetkoma pokopal Tottenham.

Foto: Getty Images

Francoski PSG je v drugem krogu lige prvakov s 6:1 odpravil Crveno zvezdo, tri zadetke, dva iz prostega strela, je prispeval razigrani Brazilec Neymar. Na delu sta bila tudi Atletico Jana Oblaka in Inter Samirja Handanovića. Oba sta prejela gol, a sta se veselila zmage. Derbi večera je bil na Wembleyju, kjer je Barcelona po zaslugi Lionela Messija preskočila Tottenham.

V sredo sta bila aktivna slovenska vratarska asa. Atletico Madrid je z nesojenim slovenskim reprezentančnim vratarjem Janom Oblakom gostil belgijskega prvaka Club Brugge. Antoine Griezmann je popeljal domače v 28. minuti v vodstvo, gostje pa so v 40. minuti presenetili prek Arnauta Groenevelda. Francoz Griezmann je spet udaril v drugem polčasu, usodo gostov pa je zapečatil Koke.

Samir Handanović
Sportal Nizozemci zaradi Handanovića jezni na sodnika

Jan Oblak je moral enkrat po žogo v mrežo, a se je veselil zmage. | Foto: Guliverimage/Getty Images Jan Oblak je moral enkrat po žogo v mrežo, a se je veselil zmage. Foto: Guliverimage/Getty Images Inter se je na čelu s Samirjem Handanovićem poln optimizma odpravil na Nizozemsko k PSV v Eindhoven in zadržal vodilno mesto v skupini. A so Nizozemci v prvem polčasu kot prvi našli pot, kako spraviti žogo za hrbet slovenskega vratarja. Premagal ga je Pablo Rosario. Italijani so dobili zadoščenje tik pred iztekom prvega polčasa, ko je bil uspešen Radja Nainggolan. Mauro Icardi je nato v 60. minuti razveselil navijače italijanskega mesta in postavil končnih 2:1.

V derbiju večera sta na Wembleyju merila moči Tottenham in Barcelona, ki se je po zadnjih neuspehih v španskem prvenstvu, na zadnjih treh tekmah je osvojila zgolj dve točki, znašla v rezultatski krizi. A je že v 2. minuti najprej Coutinho razveselili navijače katalonskega kluba. Ivan Rakitić je v prvem polčasu povišal na 2:0. Zato pa so tribune eksplodirale v 52. minuti, ko je zadel Harry Kane. A jih je Lionel Messi štiri minute pozneje spet utišal. Londončanom je upanje po izenačenju v 66. minuti vlil Erik Lamela, piko na i k zmagi Barcelone pa je postavil kdo drug kot Messi.

 

Izjemno zanimivo dogajanje je bilo tudi v skupini C, kjer je Napoli z minimalnim izidom 1:0 premagal evropskega podprvaka iz Liverpoola, ki mu gre v tej sezoni sicer vse kot po maslu, saj je v uvodnem krogu premagal tudi izjemno močni PSG (3:2).

Neymar je bil vroč proti Crveni zvezdi. | Foto: Reuters Neymar je bil vroč proti Crveni zvezdi. Foto: Reuters

Ta je pred domačimi gledalci zmlel Crveno zvezdo. Dvakrat je v prvem polčasu zadel Neymar, enkrat pa Cavani. S tem se serija zadetkov v prvem polčasu še ni končala, saj je zadel tudi Angel Di Maria. V drugem polčasu je petardo v srbski mreži zakuril Kylian Mbappe, gostje pa so v 74. minuti le znižali rezultat, Alphonsa Areolo je premagal Marko Marin. Nato je še tretjič udaril Neymar in z drugim zadetkom iz prostega strela postavil končnih 6:1.

Na drugi zgodnji sredini tekmi je Schalke z zadetkom v izdihljajih slavil pri Lokomotivi iz Moskve.

Real Madrid se je opekel

Branilec naslova Real Madrid se je opekel v Rusiji. Ne glede na to, da so baletniki v Moskvo pripotovali brez poškodovanih zvezd, Garetha Bala in Marcela ter utrujenega Sergia Ramosa, niso prišli le na obisk k CSKA, pač pa po zmago in nove tri točke.

Jaka Bijol Uefa
Sportal Uefa se je poklonila slovenskemu biseru, alarm pri Realu

Domači se branilcev naslova niso ustrašili in prek Nikole Vlašića povedli že v drugi minuti, minimalno prednost pa s fanatično borbenostjo zadržali do konca. Realu ni pomagal niti Luka Modrić, ki je v igro prišel v drugem polčasu, in ruski velikan se je lahko veselil senzacionalne zmage.

Vrhunska predstava tudi Slovenca

19-letni Slovenec se je dobro zoperstavil nasprotnikom. | Foto: Reuters 19-letni Slovenec se je dobro zoperstavil nasprotnikom. Foto: Reuters

Pomemben delež k zmagi je prispeval tudi slovenski vezist Jaka Bijol, ki je za rusko ekipo odigral celotno srečanje in vseh 90 minut po igrišču preganjal zvezdnike Reala. Da ni bil nič kaj nežen, govori tudi rumeno opozorilo iz 66. minute. Na priznani spletni strani whoscored.com je prejel oceno 7,1, kar je bila četrta ocena pri Moskovčanih. Dvakrat je sprožil proti vratom Reala, dobil pet zračnih dvobojev, dvakrat preprečil nevaren napad Reala in imel 84-odstotno uspešnost podaj.

Šov Džeka in petarda v Rimu

V drugi tekmi skupine G je Roma ponižala Viktorio iz Plzna, ki je v uvodnem nastopu namučila Moskovčane. Rimljani so na krilih Edina Džeka, ki je dosegel tri zadetke, s kar 5:0 premagali češkega prvaka.

Justin Kluivert
Sportal Ganljiva gesta najstnika, ki je z očetom ponovil evropski podvig Zahovićev

V skupini E se je igralo v Münchnu in Atenah. Nemški prvak Bayern, ki je na zadnjih dveh tekmah nemškega prvenstva osvojil le točko in predal prvo mesto Borussii Dortmundu, se je opekel tudi proti Ajaxu in le remiziral (1:1), Benfica pa je v Atenah s 3:2 premagala AEK.

Ronaldo lahko le ploskal soigralcem

Pualo Dybala je zabil vse tri zadetke za Juventus. | Foto: Reuters Pualo Dybala je zabil vse tri zadetke za Juventus. Foto: Reuters V uvodnem terminu se je začel tudi dvoboj drugega kroga skupine H med ambicioznim Juventusom in švicarskim prvakom Young Boys. Zebre niso mogle računati na kaznovanega prvega zvezdnika Cristiana Ronalda.

Portugalec je počival zaradi rdečega kartona proti Valencii, a to se Torinčanom ni poznalo, saj je s hat-trickom navdušil Argentinec Paulo Dybala.

Na drugi tekmi te skupine smo na Old Traffordu videli nov manjši spodrsljaj Man Utd. Pred domačimi gledalci je brez zadetkov remiziral z Valencio. Trener rdečih vragov Jose Mourinho je že tako ali tako na udaru, po tem remiju bo zagotovo še bolj.

Man City se je rešil

Manchester City, ki je v evropsko sezono vstopil z nepričakovanim domačim porazom proti Lyonu, je le dočakal prvo zmago. A ni bilo lahko, saj je Hoffenheim povedel z 1:0, angleški prvak pa se je na to vrnil in v 87. minuti po zadetku Davida Silve prišel do zmage in prvih točk.

Na tej tekmi je pravico delil slovenski sodnik Damir Skomina in prvič prinesel srečo tudi četi Pepa Guardiole. Na prejšnjih štirih tekmah, ki jih je sodil Man Cityju, so sinjemodri vselej izgubili.

Liga prvakov, skupinski del (2. krog):

 

Ne spreglejte