Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
1. 11. 2012,
19.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Samir Handanović Tim Matavž

Četrtek, 1. 11. 2012, 19.55

8 let

Lahko Samir Handanović ustavi Juventus?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Samir Handanović je Interju v sredo v italijanskem prvenstvu pomagal do šeste zaporedne zmage. Odlična popotnica za sobotni derbi proti Juventusu, ko bo s soigralci gostoval v Torinu.

Samir Handanović: Kapetan slovenske reprezentance je z Interjem na domačem igrišču premagal Sampdorio s 3:2 in se povzpel na drugo mesto prvenstvene razpredelnice. Tokrat ni imel veliko dela, pa vseeno prejel dva gola, a so njegovi soigralci zabili tri in prišli do šeste zaporedne prvenstvene zmage. Tekma s Sampdorio je že pozabljena, v mislih je le še sobotni derbi proti vodilnemu Juventusu, ki ima na prvem mestu štiri točke prednosti. Torinčani v prvenstvu niso izgubili že neverjetnih 49 tekem. Mnogi verjamejo, da so prav Samir Handanović in soigralci tisti, ki jih lahko ustavijo. Tudi zaradi tega, ker so v tej sezoni v petih gostujočih tekmah petkrat zmagali. Naš vratar razmišlja podobno. ''Juventus je odličen, vsa čast Torinčanom za vse, kar so naredili doslej, a prepričan sem, da jih lahko premagamo. Inter lahko premaga vsakogar. Ko sem branil za Udinese, sem že premagal Juventus, zdaj bom podobno skušal narediti tudi v majici Interja. Igrali bomo svojo igro, ne bomo se prilagajali tekmecu. V Torino prihajamo po tri točke,'' je italijanskemu prvaku zagrozil 28-letni Ljubljančan, za katerega bo to seveda prvi ''Derby d'Italia'', kot že vrsto let imenujejo tekme med Interjem in Juventusom.

Jasmin Handanović: Maribor je v sredo v zaostali tekmi osmine finala slovenskega pokala gostoval v Zavrču in brez težav zmagal z 2:0. Rezervni vratar slovenske reprezentance je branil od prve do zadnje minute.

Gregor Balažic: Karpati je v osmini finala ukrajinskega pokala z 2:1 premagal trenutno četrtouvrščeno moštvo prve lige Metalist po podaljških in napredoval v četrtfinale. Slovenski branilec ni igral.

Mišo Brečko: V drugem krogu nemškega pokala se je Köln meril s četrtoligašem Wormsom in imel nemalo težav, da ga je izločil. Po rednem delu igre in podaljških gledalci niso videli zadetkov, zato so sledile enajstmetrovke. Trboveljčan, ki je igral vso tekmo, je zabil odločilen gol za Köln z bele točke v peti seriji in Köln popeljal v nadaljnje tekmovanje. V statistiko se je kapetan Kölna vpisal tudi z rumenim kartonom.

Dominic Maroh: Slovenski reprezentant nemških korenin je za Köln pri zmagi nad četrtoligašem Wormsom v drugem krogu nemškega pokala po enajstmetrovkah sodeloval le v prvem polčasu.

Bojan Jokić: Chievo je v prvi italijanski ligi v sredo doma z 2:0 premagal Pescaro. Kranjčan je bil na klopi domačih in ni dobil priložnosti za igro.

Dejan Kelhar: V sredo je Quabala v prvi azerbajdžanski ligi gostovala pri Quarbagu in zmagala z 2:1. Slovenski branilec je za goste odigral vso tekmo.

Aleš Mejač: Pri sredini zmagi Maribora v osmini finala pokalnega tekmovanja v gosteh pri Zavrču z 2:0 je igral vso tekmo in tik pred koncem tekme prejel rumeni karton.

Andraž Struna: Cracovia je v drugi poljski ligi med tednom mirovala.

Marko Šuler: Legia iz Varšave na Poljskem sredi tedna ni imela tekme.

Goran Cvijanović: Pri zmagi Maribora nad Zavrčem v osmini finala slovenskega pokala z 2:0 je sodeloval 76 minut. Pet minut pred odhodom z igrišča je po njegovem strelu žoga zadela vratnico. Ko je šel z igrišča, je bil na semaforju že končni izid.

Aleš Mertelj: Pri zmagi Maribora nad Zavrčem v osmini finala slovenskega pokala z 2:0 je igral 74 minut. Po enem izmed strelov je bil blizu gola, a je žoga za las zgrešila cilj.

Rok Elsner: Novopečeni slovenski reprezentant, ki si kruh služi pri poljskem prvoligašu Slasku iz Vroclava, je tokrat počival. Poljski prvo in drugoligaši so bili med tednom prosti.

Josip Iličić: V torek je Palermo v italijanskem prvenstvu gostil Milano in vodil že z 2:0, potem pa se moral zadovoljiti z remijem z 2:2. Iličić je bil na igrišču od prve do zadnje minute.

Kevin Kampl: V sredo je Red Bull Salzburg v osmini finala avstrijskega pokala gostoval pri nižjeligašu Kalsdorfu in pričakovano zmagal. Bilo je 3:1 za goste. Slovenski vezist je igral vso tekmo in se v statistiko vpisal z rumenim kartonom.

Kirm Andraž: V torek je Groningen v 1/16 finala nizozemskega pokala gostil ADO Den Haag in ga premagal z 1:0. Kirm je bil spet v začetni enajsterici zeleno-belih in z igrišča odšel v 73. minuti. Takrat je njegov klub že vodil z 1:0.

Rene Krhin: Po hudi poškodbi kolena, zaradi katere je bil odsoten dlje časa, je povsem okreval in nastopil na še drugi tekmi zapored. Njegova Bologna je gostovala pri vodilnem in nepremagljivem Juventusu. Mladi vezist, ki ga je selektor razveselil z reprezentančnim vpoklicem, je izgubila z 1:2. Na igrišče je prišel v 66. minuti, ko je Juventus vodil z 1:0. Pet minut po Krhinovem prihodu na zelenico so gostje izenačili, a je njihove upe v drugi minuti sodnikovega podaljška pokopal mladi Francoz v vrstah Torinčanov Paul Pogba in zadel za zmago domačih.

Jasmin Kurtić: V torek je Palermo v italijanskem prvenstvu gostil Milano in vodil že z 2:0, potem pa se moral zadovoljiti z remijem z 2:2. Kurtić je tokrat sedel na klopi za rezerve in ni dobil priložnosti za igro.

Mirnes Šišić: Grški prvoligaši in z njimi tudi OFI sredi tedna mirujejo.

Robert Berić: Bil je junak zmage Maribora nad Zavrčem z 2:0 v osmini finala slovenskega pokala. Najprej je v 26. minuti zadel za vodstvo vijoličastih z 1:0, pet minut za tem pa podal za gol Dejana Mezge, ki je postavil končni izid tekme. Mladi Krčan je igral vso tekmo.

Zlatko Dedić: Njegov Bochum je v drugem krogu nemškega pokala v gosteh s 3:1 premagal nižjeligaša Havelseja in napredoval. Koprčana tokrat ni bilo v kadru gostov.

Tim Matavž: V 1/16 finala nizozemskega pokala je PSV v sredo gostil nižjeligaša EHC in brez težav napredoval. Zmagal je s 3:1. Matavž je bil tokrat v začetni enajsterici moštva iz Eindhovna, a se ni vpisal med strelce. Čeprav je bil med najbolj aktivnimi v domačem moštvu. Že po dveh minutah igre je po strelu z glavo zatresel nasprotnikovo mrežo, a je sodnik gol razveljavil zaradi prepovedanega položaja. Sicer pa je sodeloval pri prvem zadetku PSV.

Nejc Pečnik: Sheffield Wednesday je iz angleškega ligaškega pokala, ki je bil na sporedu sredi tedna, že izpadel, zato je tokrat počival.

Ne spreglejte