Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
21. 9. 2016,
14.01

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

Luis Enrique Diego Simeone Jan Oblak Jan Oblak nogomet Barcelona Atletico Madrid

Sreda, 21. 9. 2016, 14.01

6 let, 7 mesecev

Pred tekmo 5. kroga španskega prvenstva – Barcelona vs. Atletico Madrid

Lahko ravno Jan Oblak odčara začarani Camp Nou?

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05
Antoine Griezmann | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Danes ob 22. uri bodo oči vseh ljubiteljev okroglega usnja uprte v veličastni Camp Nou, kjer se bodo za točke španskega prvenstva udarili nogometaši domače Barcelone in Atletico Madrida. V ospredju bo tudi slovenski vratar Jan Oblak, ki bo na hudi preizkušnji, saj ga bo napadal najboljši napadalni trojček na svetu.

Barcelona -  Atletico Madrid

Tekma bo danes ob 22. uri, štadion: Camp Nou v Barceloni; sodnik: David Fernández Borbalán

Verjetni postavi:
Barcelona: Ter Stegen | Roberto, Piqué, Mascherano, Alba | Busquets, Rakitic, Iniesta | Messi, Suárez Neymar
Poškodovan: Umtiti (koleno)

Atlético Madrid: Oblak | Juanfran, Giménez, Godín, Filipe Luís | Augusto, Saúl, Koke | Griezmann, Gameiro, Carrasco
Poškodovani: Moya (koleno), Cerci (koleno), Tiago (stegenska mišica)

Atletico Madrid, za katerega že več kot dve leti uspešno brani Jan Oblak, je v zadnjih letih postal pravi konkurent obema velikanoma (Barceloni in Realu) v boju za španski naslov. Pod vodstvom Diega Simeoneja je doživel pravi razcvet in prav nihče, niti velika Barcelona, si ne želi pogosto srečevati z borbenimi in nepopustljivimi Madridčani.

Kako trd nasprotnik je Atletico, so Katalonci občutili tudi v pretekli sezoni lige prvakov. Na prvi četrtfinalni tekmi na Camp Nouu so nogometaši Barcelone še zmagali z 2:1, na povratni tekmi na Calderonu pa je Atletico na krilih Antoina Griezmanna in njegovih dveh zadetkov izločil favoriziranega tekmeca.

Neverjetni MSN je na zadnjih dveh tekmah zabil deset zadetkov. | Foto: Guliverimage/Getty Images Neverjetni MSN je na zadnjih dveh tekmah zabil deset zadetkov. Foto: Guliverimage/Getty Images

Forma v španskem prvenstvu

Čeprav Barcelona po klofuti, ki ji jo je brez sramu prisolil palček iz Alavesa, igra zelo dobro, tudi danes ne pričakujemo nič drugega kot napeto tekmo, na kateri bodo odločale malenkosti. Trojček MSN (Messi, Suarez, Neymar) je na zadnjih dveh tekmah dosegel kar deset zadetkov, po enega pa sta prispevala še Rafinha in Andres Iniesta.

Na drugi strani po dveh začetnih remijih brez zadetkov v napadu blesti tudi Atletico, ki je v zadnjih dveh krogih dosegel devet zadetkov, v nasprotju z Barcelono pa ni prejel niti enega. Veliko zaslug za to ima trdna madridska obramba, ki je na čelu s slovenskim vratarjem sezono začela skoraj brezhibno. Tako bo morala igrati tudi danes, saj se bo le na ta način lahko ubranila hudih napadov virtuozov iz Barcelone.

Bodo Lionel Messi, Luis Suarez in Neymar prerešetali tudi Jana Oblaka?

  • Ne, svojo mrežo bo ohranil nedotaknjeno.
    24,58 %
    29 glasov
  • Ne bodo ga prerešetali, a prejel bo vsaj en zadetek.
    68,64 %
    81 glasov
  • Da, prejel bo tri ali več zadetkov.
    6,78 %
    8 glasov
Oddanih 118 glasov

Kaj pravita trenerja?

Tako Luis Enrique kot Diego Simeone pred tekmo hvalita drug drugega. "So najbolje obrambno organizirana ekipa, ki jo povezujejo s smrtonosnim protinapadom. Izjemni so tudi ob prekinitvah. Niso odlični samo v obrambi, kakovost imajo tudi v napadu, zato so resna grožnja za vsako ekipo na svetu. So kandidati za vsako lovoriko, zato bo treba proti njim odigrati na najvišji ravni, če nočemo biti razočarani," svari trener Barcelone Enrique.

"Barcelona igra izjemen nogomet. V ekipi ima najboljše nogometaše na svetu, kar ji daje veliko prednosti," je na dušo nasprotniku popihal tudi Simeone, ki bo skušal popraviti svojo statistiko proti Barceloni v španskem prvenstvu. V La Ligi je Argentinec proti Barceloni na devetih tekmah sedemkrat izgubil in dvakrat remiziral. Premagal je ni še nikoli.

Zadnja zmaga Atletica na Camp Nouu ima že zelo dolgo brado. Zgodila se je pred desetimi leti, z dvema zadetkoma pa je bil junak takrat 22-letni Fernando Torres. | Foto: Guliverimage/Getty Images Zadnja zmaga Atletica na Camp Nouu ima že zelo dolgo brado. Zgodila se je pred desetimi leti, z dvema zadetkoma pa je bil junak takrat 22-letni Fernando Torres. Foto: Guliverimage/Getty Images

Atletico se ne počuti domače na Camp Nouu

Kot smo že napisali, Atleticu v domačem prvenstvu res ne gre proti Barceloni. Pred zmago na povratni tekmi lanske lige prvakov so Katalonci Atletico premagali kar na sedmih zaporednih tekmah, še slabšo statistiko pa imajo Madridčani, ko gre za medsebojne tekme na Camp Nouu.

Atletico na tem kultnem štadionu ni zmagal že vse od leta 2006, ko je Fernando Torres zabil dva zadetka za zmago s 3:1. Od takrat so na 15 obračunih colchonerosi v Barceloni 11-krat izgubili in štirikrat remizirali.

Ne spreglejte